Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi bemutatkozása
Megnyílt a Balaton első, nemzetközi standard szerint épített és üzemeltetett, négycsillagos konferencia, wellness és resort szállodája, a Hunguest Hotel Bál Resort, amely egész évben várja kedves vendégeit.
Már többször töltöttünk 2-3 napot a Ramadában, télen is nyáron is , söt farsangkor is, mindig jól éreztük magunkat. Szépek a szobák kilátással az egész Balatonra. A welness részleg medencéje nagy, viszont a jacuzzi elég kicsi így több vendég esetén nem kerülhet sor mindenkire. Az étterem kényelmes, bőséges a választék és minden friss és finom. Rövid sétányira van a Balaton part és a szálloda saját strandja.
Nyitómondatnak annyit hogy minket nem látnak erre többet! Egyedüli pozitivum a kilátás a 11. ről. Azon kívűl semmi más. A személyzet informálatlan (nem tudja hol a mosdó) az ételek menza szintűek ( gyorfagyasztott dino figurák a vacsoránál? ) Az ital kupon csak Alkoholos italokra vonatkozik?
(várandós lévén szerettem volna egy alkohol mentes koktélt elfogyasztani hát nem sikerült) A lift lassú és egyszer beragadtunk. A recepciós azt nem tudta hol a legközelebbi mosdó de azt elmesélte hogy a szálló felszámolás alatt van és csak azért van nyitva mert igy jobb áron értékesítik majd. A "wellness" részleg egy 19 fokos medence ami a kiirás szerint 28 fok és egy db 4 fős jakuzzi szerű medence egy ezer ember befogadására képes szállóban? A négy csillagot kettőre cserélném!
A legutóbbi hétvégén töltöttünk el két éjszakát a barátnőmmel itt. Az ötödiken volt a szobánk ,kilátás a parkolóra,semmi extra. . . Az első nap sokan voltak (konferencia)ezért a vacsora viszonylag bőséges volt,és tűrhető(bár más 4 csillagos hotelek mellett siralmas ,de ez az ő bajuk-na és a miénk is). Mind1,nem Hízni mentünk.
A szoba kényelmes ,fürdő szép tiszta,ágy puha sajnos. . . Ezt utálom ,de minden hotelben ilyen ahol eddig voltam itthon. . Légkondi van ,kell is ,ablakot nem lehet nyitni csak bukóra,semmi levegő nem jön be rajta (hál istennek nem déli fekvés volt). A wellnest nem próbáltuk ,tömény klór szag volt ,kint a kertben a napozást választottunk:)Na és masszázst ami nagyon nagyon jó volt:)Lehet hogy azért vissza fogok még menni;) A reggeli átlagos volt,hiányzott a sok gyümölcs,és a második vacsora (mikor már sokan elutaztak)szegényes/semmilyen ,volt vagy én vagyok nagyon finnyás ,de semmit nem ettem . . nem baj rám fért a koplalás:)AZ első velünk találkozó fiatalka recepciós full kezdő volt,"bénáskodott" stb. Sok lift van(4),sok emelet ,sok szoba nagy személyzet ,jo parkolás ,mélygarázs is van (fizetős)Van egy kihasználatlan gyönyörű terasz (nem is értem miért)vagyis kettő is van,egyik a bárból nyílik ,hangulatos . . . A szálloda tájolása érdekes ,sok helyről nem látni a vizet,mert pont merőleges a Balatonra és mindenfelé vannak ablakok csak arra nem nagyon. . . (bár írják h 12. -ről jó a kilátás,ennek nem jártunk utána. Na de majd lehet máskor pótoljuk. . Öszeségében nem rossz ,kicsit még van szocreál utóíz,mint az egész Balatonon, de elmegy. .
Szobánkból gyönyörű kilátás nyílt a Balatonra. A szobánk tiszta és kényelmes volt, a személyzet barátságos és segítőkész. Bőséges volt az ételválaszték és finom, elismerésünk a szakácsoknak! A wellness részleg kicsinek bizonyult egy ekkora szállodához, mert a jackuzzira folyton várni kellett, a szaunák és a gőzfürdő is tele voltak folyamatosan.
Az úszómedence vize jéghideg volt, a hozzá vezető ajtóra optimális lenne egy felirat: ,,Vigyázz, az ajtó mögött lábmosó! " Ugyanis majdnem kitörtük a lábunkat többen is beleesve.
Nagyon köszönjük a Ramada Hotelnek, hogy teljes körűen biztosította a rövid, de annál aktívabb nyaralásunkat. Nagyon szép és tiszta volt a szoba. A panoráma pedig egyedülálló. A szobában minden szolgáltatás biztosítva volt. A személyzet udvarias és segítőkész volt, az éteremben kiváló ételek voltak, bőséges és választékos. Köszönjük a fantasztikus nyaralást.
2014 jun. 10-13-ig töltöttük a szallodaban az idöt! Nagyon szep tiszta szalloda, a kilatas a 12. emeletröl csodalatos. Az etelek nagyon finomak voltak a reggeli es a vacsora is, böseges valasztek volt mindkettöböl. A felsziolgalo szemelyzet kedves, udvarias volt, a recepcion ugyszinten.
Es meg kell hogy emlitsem a Ramada sajat strandjan dolgozo nenit, aki a kedvessegevel es szolgalatkeszsegevel emelte a ottletünk szinvonalat. Nagyon köszönjük.
Osszesegeben jo volt,de nincs gyerekmedence viszont sok a csalados vendeg. Nincs gyerekmegorzo. A strandja fuvesitesre es egy kis jatszoter felujitasra szorul,a strandnal nincs ledongolve a talaj rendesen. Keves a lift, mikor kikoltozes van lehetetlen szabad liftet kifogni hosszu perceket kell varakozni vagy lesetalunk babakocsival a 12 emeletrol.
Az etelek finomak,de reggelire mindig ugyanaz van. Az etteremnel a hatsoajtot bezarjak,hogy babakocsival lifttel be ne juss csak a lepcson. A szoba pici,de a panorama meses. Mindent belatni es nappal es ejszaka csodalatos a kilatas. A szobaban a polcok porosak es az agy nagy ugyan,de kenyelmetlen a rugos matrac miatt. A parkolo nagy es konnyu parkolni. Paroknak idealisabb,mint csaladnak
A hotel elhelyezkedése a fiatal pároknak nagyon kedvező, akik szeretnek sétálgatni, hiszen nem közvetlenül a parton helyezkedik el. A szobák (szobánk) átlagosan tiszta volt. Bár az ajtónk folyamatosan nyikorgott, de a nagy melegben a légkondi és a kilátás a szobánkból mindent pótolt. A wellness részleg nagyon jó volt, bár a gőzkabin sajnos éppen nem működött.
Több kisgyermekes család megjegyezte, hogy jó lenne egy gyermekmedence. De ha nem megoldható jó lett volna ha a medence melegebb lett volna. A szolgáltatások közül a masszázst szerettük volna nagyon kipróbálni, de hiába kaptunk hozzá 1. 000. - Ft értékű kupont, sajnos a szolgáltatás nagyon drága volt(nekünk). Az étterem elhelyezkedése a legalsó szinten volt, így nagyon kevés természetes fény jött be a helységbe. A reggeli bőséges és választékos volt. A vacsora viszont csalódás volt számunkra. A levesek szerintünk knorros porlevesek voltak, és sokkal kevesebb volt a választék, mint a reggelinél. Voltak ételek amelyek nagyon jól sikerültek, és voltak olyanok is amelyek viszont nagyon sósak voltak. Ételek tekintetében azt hittem nagy különbség van egy 4 csillagos és háromcsillagos szálloda között, de nem volt. Többet és különlegesebb ételeket vártam, vártunk. Végeredményben a szálloda árkategóriáját tekintve viszont nagyon kedvező volt. Nem is nagyon értettem, hogy egy 4 csillagos szálloda, hogy is lehet ilyen olcsó a többi négycsillagossal szemben. Viszont mivel 4 csillagos volt egykét dologban alulmaradt a többi 4 csillagos szállodával szemben.
2014. június elején töltöttünk egy hosszú hétvégét itt. A szoba tisztasága, az ágynemű minősége nem volt kifogástalan, és a szerény wellness-részleg, valamint a liftek működése is hagyott kívánni valót maga után. A gyönyörű kilátás, a tökéletes félpanziós ellátás és a személyzet kedvessége, segítőkészsége, rugalmassága azonban ellensúlyozta ezeket.
Május 23-25 voltunk ott. A szálloda szép környezetben van,gyönyörű volt a szobából a kilátás a Balatonra,jó időt fogtunk ki. A személyzet kedves és udvarias volt,az étteremben finom ételeket fogyasztottunk,bőséges és változatos volt a kínálat. A pezsgőfürdő nagyon kicsi!
Minden olyan volt ahogy leírták,máskor is elmegyünk,ha lehet több időre,másoknak is kívánjuk,hogy töltsenek e l élményekben gazdag napokat. Tisztelettel:Ibolya és Laci