Akadémia Hotel Balatonfüred - Vendégvélemények összefoglalója
Az Akadémia Hotel Balatonfüred modern, tiszta és igényesen berendezett szállás, amely a vendégek kényelmét helyezi előtérbe. A szobák tágasak és világosak, erkéllyel rendelkeznek, a fürdőszoba pedig tágas és higiénikus. A személyzet udvarias és segítőkész, a vendégközpontú kiszolgálás minden igényt igyekszik kielégíteni. Az étkezések során a kínálat változatos, a reggeli és a vacsora ízletes és bőséges. A svédasztalos ellátás mellett is kiemelkedik az ételek minősége és ízvilága.
A Balaton-part közelsége és a saját ingyenes parkoló megkönnyíti a tartózkodást. A wellnessrészleg és az uszoda hozzásegít a pihentető kikapcsolódáshoz, a létesítmény modern berendezése pedig kényelmes környezetet teremt. A kutyabarát hozzáállás és a vendégbarát légkör általánosan kedvező benyomást kelt. A belső terek és a tisztaság magas színvonalúak, a tetőterasz pedig kellemes kilátást nyújt. Az ár-érték arány e szállás esetében általában kedvező, a szolgáltatások minősége pedig következetesen pozitív benyomást kelt. Összességében az Akadémia Hotel Balatonfüred olyan választásnak tekinthető, amely modernitást, kényelmet és barátságos kiszolgálást kínál a Balaton környékén.
Jól éreztük magunkat a szállodában. Az ételek nagyon finomak voltak. A szobák modern stílusa közel állt izlésünkhőz. A kikapcsolódást megkönnyítette az uszoda közelsége. A jövőben is szívesen igénybe vesszük szolgáltatásaikat.
A szállás: nem négycsillagos! 219-es szoba: A szobaajtón rögzítés híján lötyögött a zár, mintha feszités nyomai lettek volna rajta. A szoba berendezése elégségesvolt, a függöny viszont szép és praktikus, a fürdőszoba/WC tágas, tiszta. (Valami gépi rendszerhiba miatt hangos búgás volt egyik este, a recepción készségesen felajánlottak másik szobát, de a hiba váratlanul mergszűnt.
) Wellnest máshol vettünk igénybe. A folyosón szakadt, kopott fotelok, az ebédlőben száradó félben lévő virágok csúfították az összképet Ellátás: Félpanzó. A választék reggel egyhangú, de bőséges. Vacsora változatos volt. Személyzet: Mindenki kedves, figyelmes és segítőkész volt. Köszönjük nekik ezúton is!
A személyzett kedvessége sokat javitott a hibákon. Olyan vollt a szilveszter minha az igazgató és a konyhafőnök szabira ment volna. Hiányzott a vendégek köszöntése. 10 perces sorbanállás az üres tálcáknál. Sem tüzijáték sem tombola. . . Az éjféli pezsgőnél az édeset csak pénzért ajánlották. 2 pincér elég kevésnek tünt ennyi emberhez. Ilyen hibákat még egy 2csillagos Szálloda sem engedhet meg magának.
Szilvesztert töltöttük itt! 30. -án érkeztünk! Személyzet kedves segítőkész! Ételek kB. 30%a finom a többi ízetlen, száraz, hideg! Reggeli minden nap ugyanaz és hideg aminek melegnek kéne lennie! Desszert mind a három nap alatt ugyanazt adták! Szilveszter éjjel fagyosan! Gondolom le volt fagyasztva! Fekete erdő szelet!
Egy nap sem ettem desszertet! ! ! Császár morzsa meg a nudli nekem egy 4 csillagos szállodában nem színvonal! A éjfél után kirakott tósztkenyérben a maradék hús összetépve csak hab a tortán! 😡Zene és a társaság kiváló! ♥️ Maksa Zoltán szuper volt! Ez valamit kompenzálta az egyébként katasztrofális ellátást! A Wellness részleg egy 6 fős jacuzziból áll a többi hideg! Egyszer voltunk mert minden alkalommal tele volt! Biztosan nem jövünk vissza és nem is ajánljuk!
A személyzet általában kedves volt, kivéve az első vacsoránál az egyik pincér. A reggeli, vacsora finom volt, de lehetne több választék is egy 4 csillagos szállodában! A wellness részleg tetszett. A szomszédok közül sokan nagyon hangosak voltak, és nem vették figyelembe, hogy mások esetleg aludnának már.
Szåmomra zavaró volt pl. Hogy az uszoda, vàrosi uszoda, mindennap hatalmas nagy zsibongas volz, persze ami termèszetes, de ez nekem így màr nem a pihenésól szólt. Az uszodàba a pénztârba lévő hölgyek nyersek voktak. Az ëtterembe lèvő felszolgàló férfi pedig kiemelően kedves volt.
Előre bocsátom: személyzettel, kiszolgálással, problémához történő hozzáállással az égvilágon semmi bajunk nem volt! A szálloda, a szobát is beleértve tiszta, rendezett. Autóval érkeztünk. Kétszer mentünk túl rajta, hiába láttuk az épületet. A hotel, úgy mint HOTEL, egyszerűen nincs láthatóan kitáblázva. Uszoda.
Ennyi. Lassan haladva szúrtuk ki a kis feliratot. Kedves recepciós gyorsan beléptetett minket. A szoba jakuzzis volt. Este kiderül, hogy a vízforgató nem indul. Újra felöltözöm, recepció, help me! A karbantartó telefonon mondja, hogy egy pici filctollal húzott csíkig kéne tölteni a kádat. A csík alig látszik. Még 2 cm és indul. Kellemes lazítás, utána svédasztalos vacsora. A választék nem volt túl nagy, de minden fogás ízlett. Maga a szoba jó fekvésű, csendes. A hűtő üres. Miért? Elalvás előtt néztünk volna egy filmet. Az állami Tv társaságokon kívül, még néhány idegen nyelvű hírcsatorna és ennyi. Azért ennél picit több kéne. Az ágy jó minőségű, jót aludtunk. Reggeli ételekből sokkal nagyobb választékot biztosítottak, minden friss és ízletes volt. Összességében jó. De egy kis fokozat, néhány lépés hiányzik, hogy azt tudjam írni, ez valóban 4 csillagos.
Végre! Kiszabadulva a pandémia fogságából és kihasználva a könnyítéseket, felkerestük egyik kedvenc városunkat, Balatonfüredet, ahol ezt az eddig számunkra ismeretlen szállodát választottuk. A parttól kissé távolabb, de könnyen elérhető helyen található az a modern épület, mely a szállónak is helyet ad.
Modern berendezés, kedves személyzet és fogadtatás, nagy tisztaság mindenütt. A szoba berendezése is modern, de kényelmes. Meglehetősen meleg volt az idő, így a szoba is, de a légkondicionáló sajnos nem működött. A konyha átlagos, a választék inkább a három csillagos szállók kínálatának felel meg, de az ételek ízletesek. Érdekes, hogy egy balatonparti szállóban a borkínálatban nemigen van tájjellegű bor. Összességében egy kellemes szálláshely, de semmi extra.
Először is azzal kezdeném,hogy Karácsonyi svédasztal az nagyon gyenge volt,a reggeli az mind a két nap ugyan az volt ,a pékáru az ehetetlen volt,én tudom hogy ünnepnap és nem lehetett be rendelni annyit de akkor legalább ki raktak volna több háztartási gépet amivel megoldható lett volna a friss meleg pékáru.
1 db mezei otthoni kis kenyérpirító volt ki rakva és arra rengeteget kellett várni közel 70-80 főnél. A Szobába az ágy nagyon ki volt feküdve konkrétan a földön ágyaztam meg. A lobby bár az nem egy felszerelt pl koktélt azt nem tudtak adni mert nincs aki megcsinálja. Kislányomnak kértem volna egy limonádét de nem volt citrom vagy lime. Wellness részleg konkrétan nem nevezhető wellnessnek ,mert 1 db nagyon pici jakuzzii volt és 3 ember fért el benne . meg egy úszómedence volt,és szauna volt több fajta. Részemről nem voltam megelégedve,és szerintem nem nevezhető 4 csillagnak. Távozáskor annyit elvártam volna mint mindenhol megkérdik hogy elégedett volt itt még annyit se kérdeztek. Többet ide biztos nem fogunk menni.
Maga a szálloda modern, jól felszerelt, dizájnos, ám a fürdőszobában nincs akasztó, a víz megáll a kilépőben, mert rossz a lejtés, és a fürdőszoba ajtó szorul. A személyzet amatőr,az árakkal és a szolgáltatásokkal nincs tisztában, kivéve az esti pincéreket. A vacsora színvonalon aluli, unalmas, egyhangú. zavaró a földszinten tartózkodó sportolók esti viháncolása, zajongása.