Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

150 ezredik látogatóját fogadta a felújított Nádasdy-kastély

A 2021 augusztusában újranyitott Nádasdy-kastély 150 000 látogatót csábított 1,5 év alatt. A Tudor stílusban épült műemlék és a 29 hektáron elterülő park rendkívül népszerű új, önálló turisztikai célponttá vált.

Forrás: MTI

Csodás kastélyszállók és kúriák az országban>>


A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, a NÖF koordinációjában teljes körűen megújult Nádasdy-kastély rekonstrukciója uniós és kormányzati forrásból valósult meg - írta az MTI. A közlemény felidézi, hogy a nádasdladányi kastély a teljes körű felújítás előtt nem tudott önálló turisztikai célpontként funkcionálni, ám az újranyitást követően másfél év sem kellett ahhoz, hogy 150 ezredik látogatóját fogadhassa.

 

A Várprogram keretein belül 2016 és 2023 között országosan 18 kastély és 12 vár újul meg a műemlékvédelem legmagasabb szakmai színvonalán, a mai kor turisztikai igényeinek megfelelően.

 

Oláh Zsanett, a NÖF ügyvezetője személyesen fogadta a megújult kastély 150 ezredik látogatóját és elmondta: "A  Nádasdy-kastély rekonstrukciója és elmúlt másfél éves sikertörténete bizonyítja, hogy helyes az a kormányzati szándék, miszerint Magyarország kastélyainak és várainak felújításával új, önálló turisztikai célpontok hozhatók létre országszerte. Közép- és hosszú távú cél, hogy a megújuló műemléképületek és a kapcsolódó parkok a helyben, illetve a térségben élők új közösségi tereivé is váljanak úgy, hogy a felújítást követően fenntartható módon, a működési és a későbbi fejlesztési költségeket is képesek legyenek megteremteni önmaguk számára" - mondta az ünnepi esemény apropóján a közlemény szerint.

A kastély örökség- és műemlékvédelmi szempontból kiemelkedő színvonalon újult meg, amelynek elismeréseként tavaly decemberben Építőipari Nívódíjban részesült.

 

150 ezredik látogatóját fogadta a felújított Nádasdy-kastély150 ezredik látogatóját fogadta a felújított Nádasdy-kastély

 

Mesebeli kastélyok Kelet-Magyarországon
Azt eddig is tudtuk, hogy Magyarország keleti része rengeteg csodát rejt, de most már nyugodtan felírhatjuk a listára a kastélyokat is. Gyönyörű épületek, ahol a falak a régmúltról mesélnek. Íme hat helyszín, ami mindenképpen megéri a látogatást a történelem és romantika szerelmeseinek!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha tavaly szilveszterkor megfogadtad, hogy életmódváltással egybekötött pihenéssel indítanád 2023-at, akkor megtaláltuk neked a tökéletes szállodákat! Cikkünkben 5 olyan szállodát gyűjtöttünk össze, ahol sportosan tudod kezdeni az évet, miközben a felhőtlen pihenés is garantált.
Hazánk bővelkedik a természeti értékekben, melyeket akár gyermek- és kisvasutakon utazva is megtekinthettek vagy eljuthattok hozzájuk. Összegyűjtöttünk kis hazánk 5 kisvasút vonalát, hogy a saját szemetekkel is megtekinthessétek ezeket az értékeket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Madame Tussauds nyílik Budapesten
2023 első félévében érkezik a nemzetközi szuperprodukció Budapestre, a belvárosi Palazzo Dorottyában nyílik meg a Madame Tussauds. Igazi exkluzív klubhoz csatlakozik a főváros: London, New York, Berlin, Hollywood és egyéb világvárosok után Budapesten nyílik meg a 25. Madame Tussauds.
Hosszú hétvégék, munkaszüneti napok és ünnepek 2023-ban
2022.06.07 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Két négynapos és négy háromnapos hosszú hétvégére számíthatunk 2023-ban, ledolgozós szombat viszont nem lesz. Összegyűjtöttük, mikor és milyen ünnepnapok, munkaszüneti napok és iskolai szünetek várnak rátok az évben.
Kőpiramis, szurdokvölgy és álomszép panorámák - 3 magyar település az őszi kirándulásokhoz
Kíváncsiak vagytok, melyik tanösvény vezet a Magyarországon egyedülálló Kőpiramishoz? Végigjárnátok a Bory Jenő mesterműveivel díszített Kálváriát Bodajkon vagy túráznátok a festői Gaja-szurdokban? Az sem baj, ha egy szuper kiállítás is van a közelben, ahol virtuális szafarira mehettek? Akkor feltétlen olvassatok tovább, mert most 3 gyönyörű magyar településre kalauzolunk el benneteket a Dunántúlon!
Gratulálunk! Három új Michelin-csillagos étterme van Magyarországnak, és megvannak az első vidékiek is
2022.11.03 | 4 perc | Gasztronómia
Hónapok óta várjuk, hogy kiderüljön, lesz-e Michelin-csillagos vidéki étterem Magyarországon, és ha igen, ki lesz az. Ugyanis idén először teljes Magyarországra fókuszáló kiadvány jelenik meg. Az új Michelin-csillagos éttermek között van az esztergomi 42 Restaurant, és budapesti Rumour is, sőt, egyből két Michelin-Csillagot kapott a tatai Platán Gourmet!
Idén ünnepli 50. születésnapját Magyarország első nemzeti parkja
2023.01.18 | 5 perc | Események
1973-ban alakult meg a Hortobágyi Nemzeti Park, UNESCO világörökségi helyszín, melynek költők, írók vallottak szépségéről, egyedüliségéről.