Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

150 ezredik látogatóját fogadta a felújított Nádasdy-kastély

2023.01.09 | 3 perc

A 2021 augusztusában újranyitott Nádasdy-kastély 150 000 látogatót csábított 1,5 év alatt. A Tudor stílusban épült műemlék és a 29 hektáron elterülő park rendkívül népszerű új, önálló turisztikai célponttá vált.

Forrás: MTI

Csodás kastélyszállók és kúriák az országban>>


A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, a NÖF koordinációjában teljes körűen megújult Nádasdy-kastély rekonstrukciója uniós és kormányzati forrásból valósult meg - írta az MTI. A közlemény felidézi, hogy a nádasdladányi kastély a teljes körű felújítás előtt nem tudott önálló turisztikai célpontként funkcionálni, ám az újranyitást követően másfél év sem kellett ahhoz, hogy 150 ezredik látogatóját fogadhassa.

 

A Várprogram keretein belül 2016 és 2023 között országosan 18 kastély és 12 vár újul meg a műemlékvédelem legmagasabb szakmai színvonalán, a mai kor turisztikai igényeinek megfelelően.

 

Oláh Zsanett, a NÖF ügyvezetője személyesen fogadta a megújult kastély 150 ezredik látogatóját és elmondta: "A  Nádasdy-kastély rekonstrukciója és elmúlt másfél éves sikertörténete bizonyítja, hogy helyes az a kormányzati szándék, miszerint Magyarország kastélyainak és várainak felújításával új, önálló turisztikai célpontok hozhatók létre országszerte. Közép- és hosszú távú cél, hogy a megújuló műemléképületek és a kapcsolódó parkok a helyben, illetve a térségben élők új közösségi tereivé is váljanak úgy, hogy a felújítást követően fenntartható módon, a működési és a későbbi fejlesztési költségeket is képesek legyenek megteremteni önmaguk számára" - mondta az ünnepi esemény apropóján a közlemény szerint.

A kastély örökség- és műemlékvédelmi szempontból kiemelkedő színvonalon újult meg, amelynek elismeréseként tavaly decemberben Építőipari Nívódíjban részesült.

150 ezredik látogatóját fogadta a felújított Nádasdy-kastély150 ezredik látogatóját fogadta a felújított Nádasdy-kastély

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha tavaly szilveszterkor megfogadtad, hogy életmódváltással egybekötött pihenéssel indítanád 2023-at, akkor megtaláltuk neked a tökéletes szállodákat! Cikkünkben 5 olyan szállodát gyűjtöttünk össze, ahol sportosan tudod kezdeni az évet, miközben a felhőtlen pihenés is garantált.
Hazánk bővelkedik a természeti értékekben, melyeket akár gyermek- és kisvasutakon utazva is megtekinthettek vagy eljuthattok hozzájuk. Összegyűjtöttünk kis hazánk 5 kisvasút vonalát, hogy a saját szemetekkel is megtekinthessétek ezeket az értékeket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
7 varázslatos kastély Magyarországon, amitől elámulsz
Részt vennél egy mesebeli kalandon? Akkor kövess minket, mert legfrissebb cikkünkben 7 varázslatos kastélyba látogatunk el! Ezek a különleges, történelmi építmények nemcsak Magyarország múltjába engednek bepillantást, hanem páratlan szépségükkel és bámulatos atmoszférájukkal minden kirándulót elbűvölnek. Sőt, még a megújult és nemrég nyitott Andrássy-kastélyba is bekukucskálhatsz! Kezdődjön a kastélytúra!
Hova utazz télen? 9 belföldi utazási tipp városnézéshez, szállásajánlóval
Varázslatos bája van a leghidegebb évszaknak a fehérbe öltözött tájakkal, valamint a hűvös szellőbe burkolt, álmos utcákkal. Ajánlunk nektek erre az időszakra 9 belföldi úti célt, ahol programokból és látnivalókból nincs hiány, és garantáltan találtok olyan szálláshelyet is, ami nem okoz majd csalódást.
Magyarország rejtett szépségei: a Móri-árok
Érdemtelenül kevés figyelmet kap Mór és környéke, pedig fantasztikus természeti és kulturális értékekben bővelkedik. Akár a szabadban töltenénk a napot, akár egy múzeumban, itt mindenre lesz lehetőség, ezért elhoztunk nektek hat olyan látnivalót, melyek a család összes tagja számára szórakoztató programot biztosítanak, miközben segítenek igazán megismerni a Móri-árok nem mindennapi csodáit.
Zabolátlan vízesés, „égigérő kilátó” és zegzugos vár - ezeket rejti Parádfürdő és környéke
Kalandozzatok velünk a kies Észak-Magyarország csodaszép helyszíneihez! Célba vesszük a Parádfürdő látnivalóit, az Ilona-völgyi-vízesést, a legendás Rákóczi-fát, valamint a mutatós Cifra Istálló és Kocsimúzeumot, de itt még nem állunk meg. Helyette felderítjük a mesés környéket is, mely fényűző kastélyt, bámulatos várat, sudár kilátót és csúcskövet is tartogat.