Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodaszép kastélyaink, amiket mindenképpen látnod kell!

Nem kell külföldre menned ahhoz, hogy álomszép kastélyokat láthass, az ország szinte minden pontján áll egy mesésen felújított kastély, ahol egy kicsit belekóstolhatsz, milyen volt a főúri élet.

 

A béke szigete

Esterházy kastély, Tata

A tatai tó partján áll a Tatai Esterházy kastély, ami az elmúlt év során nyerte vissza eredeti szépségét. A kastély mindig is kedvelt főúri lakhely volt, az 1800-as években itt szállt meg I. Ferenc osztrák császár és magyar király és felesége, Mária Ludovika királyné. De drámai pillanatokban is bővelkedett a kastély: 1921-ben az Esterházy-kastélyban tartóztatták le IV. Károly királyt, Zita királynét és a kíséretükben lévő Andrássy Gyula grófot. Ma az épületben korhűen berendezett szobákban sétálhatunk, és a Béke szigete című kiállítás keretén belül megtekinthetjük a birtokos család történetét.

Szállás tippünk: Ha olyan szálláson szeretnél aludni, ahol korábban Teleky Blanka, Jókai Mór, Görgey Artúr vagy éppen Habsburg Ottó is megfordult, akkor irány a tatai Kristály Imperial Hotel! A korábban Esterházy Szállodaként működő épület a Bécs és Budapest közötti útvonal egyik fontos pihenőhelye volt. Ma már a hotel az örökségének megőrzése mellett 240 négyzetméter területű wellness szalonnal gondoskodik a vendégek kényeztetéséről.   Tovább a szálloda ajánlataihoz>>

Arra az esetre, ha megéheznél Tatán>>

A schönbrunni béke aláírásának helyszíne még ma is lenyűgözőA schönbrunni béke aláírásának helyszíne még ma is lenyűgöző

 

Barokk kastély Edelényben

Edelényi kastélysziget

Az 1700-as évek elején rakták le az edelényi kastély alapjait, majd az építtető gróf halála után felesége, Marie-Madeleine de Saint-Croix 1730-ban fejezte be a kastélyt. Az 1820-as évekig fénykorát élte az épület, ekkor készültek el a szobák rokokó festményei is, melyeket Lieb Ferenc készített. Sajnos, örökös nélkül a kastély visszaszállt a királyi kamarára, és a német Szász–Coburg–Gotha hercegi családból származó Ferdinánd herceg tulajdonába kerül, egészen 1928-ig. Innentől a kastély számos előnytelen átalakításon esett át, állaga teljesen leromlott, értékei jelentős része kárbement. Csak az 1990-es években kezdtek neki a restaurálásának, míg 2012-re az edelényi kastélysziget rekonstrukciójával együtt a látogatók előtt megnyitotta kapuit hazánk egyik legszebb barokk kastélya a kisvárosban.

Szálláslehetőségek a közelben>>

Edelényi éttermek>>

A korábbi nevén L'Huillier–Coburg-kastély naplementekor mutatja meg igazi szépségétA korábbi nevén L'Huillier–Coburg-kastély naplementekor mutatja meg igazi szépségét


Less be egy kastély életébe!

Almásy-kastély, Gyula

Az Almásy-Kastély egy interaktív kiállítás keretében egy vérbeli időutazást tartogat a Gyulára látogatók számára, mely során megismerhetik, hogy az arisztokrácián kívül kik és hogyan éltek, tevékenykedtek a kastély falai között. Mindezeken túl a kastélyban szabaduló szobák is működnek, olyan témákkal, mint „Boszorkányok márpedig léteznek” vagy „Turbánosok csapdájában”. Azoknak, akik inkább a romantikát helyeznék előtérbe, a szombatonként megrendezésre kerülő „Kastély gyertyafényben” programot ajánljuk, ami egy falatozással záródó gyertyafényes kastélybejárást takar.

Ismerd meg Gyula gasztronómiáját>>

Válogass a legjobb gyulai szálláshelyek közül>>

Az Almásy-kastély 2018-ban jelölt volt az Év Európa Múzeuma díjraAz Almásy-kastély 2018-ban jelölt volt az Év Európa Múzeuma díjra


Az ősök emlékezete

Nádasdy-kastély, Nádasdladány

Csupán néhány napja, hogy megnyitotta kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély, melynek neogótikus, Tudor-stílusú kialakítása méltán teszi népszerűvé. A Nádasdy család ősi képzőművészeti remekművei mellett a vadásztársadalom népszerű sportjának emelnek emléket a kastély kiállítási tárgyai. A család egykori lakhelyét bejárva a főúri világ hangulata köszön vissza. Hogy egy kicsit közelebb hozzák ezt a világot, a festményeken szereplő ruhák másolatait felpróbálhatjuk, és számos műszaki szerkezetet, mint a telegráfot, beszélőcsőt mi magunk is kipróbálhatunk. Érdemes időt szánni a kastélykert bejárására is.

Szállásajánlataink a környéken>>

 A Tudor-stílusú Nádasdy-kastély romantikus időutazásra invitálja a látogatókatA Tudor-stílusú Nádasdy-kastély romantikus időutazásra invitálja a látogatókat

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
„Vár állott, most kőhalom” – olvashatjuk a Himnuszban, de szerencsére elég sok várunk maradt meg szép állapotban, nem csak romként. Ebben a cikkben összegyűjtünk neked néhány olyan várat, amit érdemes meglátogatni.
Magyarország lovasnemzet, és ennek megfelelően rengeteg olyan szállás közül választhatunk, ahol a kikapcsolódás részét képzik a jobbnál jobb lovas programok. Ezekből mutatunk most néhányat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
A legnépszerűbb hazai várak
„Vár állott, most kőhalom” – olvashatjuk a Himnuszban, de szerencsére elég sok várunk maradt meg szép állapotban, nem csak romként. Ebben a cikkben összegyűjtünk neked néhány olyan várat, amit érdemes meglátogatni.
Kihagyhatatlan gasztrofesztiválok szeptember 17-19 között
Bár egyre jobban benne vagyunk az őszben, még nincs itt annak az ideje, hogy a fejünkre húzzuk a takarót és bezárkózzunk, hiszen az egész országban zajlanak a különböző gasztrofesztiválok szeptember 17. és 19. között.
Csúszdázz nyakig az őszbe! Íme, 5 izgalmas beltéri élménypark
Nem kell nyárig várnod egy vidám vízi kalandra, hazánk ugyanis bővelkedik olyan izgalmas fürdőkben, ahol akkor is fejest ugorhatsz, ha esik vagy fúj. Most 5 fantasztikus beltéri élményparkot mutatunk.
Ételallergiád van? 10 hely, ahol nem lesz gondod a finom falatokra
2019.07.24 | 7 perc | Szállások | Ha szereted a hasad..
Glutén, tojás, laktóz, cukor - sokak életét nehezíti meg valamilyen érzékenység vagy táplálékallergia. Összeállításunkban olyan hazai szállodákat és éttermeket ismerhetsz meg, ahol felkészültek a diétás ételekre.
10 dolog, amit illik tudnod Gyuláról! Megmutatjuk, miért is szeretjük annyira
Különleges műemlékek, káprázatos szökőkutak, hangulatos utcák, finom ételek, kitűnő pálinka és szuper fürdőváros Gyula gyönyörű, Gyula csodálatos! És Gyula az a város is, amit kár lenne kihagyni.