Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

500 ezredik látogatóját várja a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont állandó tárlata

2023.04.19 | 3 perc

Félmilliomodik látogatóját várja a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont állandó tárlata. A kiállítóhely alig több mint 7 évvel az átadását követően fogadhatja állandó kiállításának 500 ezredik vendégét. Átadása óta 77 olyan hónap telt el, amelyben nyitva tartott a kastély (összesen 8 hónapot volt zárva a koronavírus-járvány miatt). Ezek mindegyikében közel 6500 látogató tekintette meg az egykori főúri épületben kialakított állandó tárlatot.

 

A gyulai Almásy-kastély munkatársai büszkék a hozzájuk érkezők nagy számára, az ott látogatást tett néhány hírességre, de arra is, hogy az épület mára jóval többet jelent egy állandó-, és időszaki kiállítótérnél, egy kávézónál és egy ajándékboltnál. Napjainkra nyert értelmet az elnevezésében szereplő látogatóközpont kifejezés, hiszen a gyulai kastély egy szolgáltatásokban rendkívül gazdag,  az állandó kiállításra érkezőknél jóval több vendéget fogadó komplexum lett. A valamikori úrilak a helyi társadalomba erősen beágyazott helyszín, ezt bizonyítja az a sok esemény, amelyet a helyi civil szervezetek, cégek és családok rendeznek falai között. Igazolta egyúttal azt is, hogy több egyszerű épületnél; az itt dolgozók társadalmi szerepvállalása jótékonysági programok, a hátránnyal élők segítését célzó kezdeményezések térségi központja is.

A gyulai Almásy-kastély látogatószáma természetesen napról napra gyarapszik, az itt dolgozó szakemberek számításai szerint napokon belül meg is érkezik a látogatóközpont állandó kiállításának 500 ezredik vendége, akit 2023. április 21-én (pénteken) 10:30 körüli időpontban köszönt majd dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Fekete-Dombi Ildikó, a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója.

500 ezredik látogatóját várja a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont állandó tárlata500 ezredik látogatóját várja a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont állandó tárlata

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A legjobb szállástippeket keresitek egy magyarországi nyaraláshoz? Akkor pillantsatok rá legfrissebb összeállításunkra, amiben 10 gyönyörű belföldi hotel és panzió is főszerepet kapott! Találjátok meg az igényeitekhez leginkább passzoló szálláshelyet a Balaton-parttól a Dunakanyarig!
Tudtad, hogy évente 110-130 liternyi illóolajat készítenek Pannonhalma legősibb és legnagyobb területén termesztett növényéből, a francia levendulából? Az ország első illatmúzeumában természetesen a monostori gyógyászat többi klasszikus gyógynövényéről (a kakukkfűről, orvosi zsályáról, citromfűről, és borsmentáról) is izgalmas kulisszatitkokat tudhatsz meg. Az interaktív kiállítás körbejárása közben számíts arra is, hogy az illatok sok-sok régi, kellemes emléket képesek felidézni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Kicsiben a világ – miniatűr kiállítások
Amilyen kicsik, annyira érdekesek ezek a kiállítások, mert itt a szemünk előtt elevenednek meg gépek, városok, mozdonyok, falvak vagy éppen könyvek. A miniatűr kiállítások különlegessége, hogy méretarányosan, kicsinyített formában gyönyörködhetünk bennük. Mutatunk néhány mini kiállítást, amit érdemes megtekintenetek.
Egyedülálló kastély Dégen lélegzetelállító környezetben: ez a Festetics-kastélypark
A Balaton délkeleti csücskétől csupán 30 kilométerre, a Fejér megyei Dégen valódi mesebirodalomba csöppenhetünk, ugyanis a Festetics családnak a község felvirágoztatása mellett országunk egyik legszebb rezidenciáját is köszönhetjük. A kastélypark kiállításai, belső terei és monumentális – Magyarországon a legnagyobb – angolparkja egész napra szuper programlehetőséget kínál gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, idén tehát mindenképpen tervezzétek be úti céljaitok közé.
Székesfehérvár kincsei – A Bory-váron innen és túl
Székesfehérvár látnivalóival, ékes történelmével, hangulatos belvárosával, irigylésre méltó múzeumi gyűjteményével, valamint a legromantikusabb – és az egyik leggyakrabban posztolt – magyar várral, a Bory-várral nem kevés turista bakancslistáján szerepel előkelő helyen. Fedezd fel te is, hogy mi teszi különlegessé Fejér megye székhelyét, a közép-dunántúli régió központját! Szerintünk nem is húzódhatna ennél szebb helyen, éppen félúton Budapest és a Balaton között.