Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5+1 szuper családi program gyerekkel a téli szünetben

A nyári szünet maga a lehetőségek tárháza: táborok, utazások, vagy akár csak rohangálás a napsütötte kertben. Ezzel ellentétben télen igencsak meg van kötve a kezünk, sokkal kevesebb lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy lekössük a gyerkőcöket. Szerencsére ilyenkor sem kell a kardunkba dőlni, sőt, mesés programok közül tudunk válogatni. Ezeket a programokat imádni fogják a gyerekek a téli szünetben!

 

Szánkózás

A szánkózás legfontosabb kelléke – a szánkó mellett – a hó, anélkül módfelett problémás ez a tevékenység. Azonban a magasabban fekvő részeken többször is szerencsénk lehet a téli időszakban, és a fővárosban a Normafa, a Tabán, a Gellért-hegy, vagy akár a Városliget is nyújt szánkózásra alkalmas dombokat. Budapestet elhagyva Dobogókő a következő állomás, ahol jókat lehet csúszni, de a Mátrában sem fogunk csalódni. Bánkúton, Szilvásváradon és Visegrádon külön szánkópályát is vár minket.

 

Korcsolyázás

A korizáshoz nem kell hóra várni, Magyarországon rengeteg benti és kinti műjégpályát találunk. Budapesten kis túlzással minden sarkon van egy, például a Jégkertnél, a Bikás parknál vagy a Bálnánál. De ugyancsak lehetőségünk van korcsolyázni több helyen a Balaton körül is, ahogy Debrecenben, Egerben, Pécsett és Szegeden is, hogy csak néhány helyet említsünk a sok közül.

Itt korizhattok Budapesten>>
Itt megtaláljátok a vidéki korcsolyapályákat>>

 

Kisvasút

A legtöbb kisvasút a téli időszakban nem üzemel, de néhány vonalon ilyenkor is tudunk utazni. Ide tartozik a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, ahol külön érdekesség, hogy a szolgálatot a felnőttek mellett gyerekek látják el. Ugyancsak nyitva van egész évben a pécsi Mecseki Kisvasút, ahogy a Balatonfenyvesi Kisvasút is. Mindenképpen érdemes ilyenkor is kipróbálni a vonatozást, mert teljesen más világ tárul elénk télen, kiváltképp, ha hó is van.

Fedezzétek fel az országot kisvasúttal>>



Karácsonyi vásárok

Ha valamiből nincs hiány decemberben, az a karácsonyi vásár, ráadásul ez egy olyan esemény, amit a gyerekek is biztosan élvezni fognak. Nézegethetik a kézművesek portékáit, érdekes programokon vehetnek részt, finom kürtöskalácsot ehetnek meleg teával kísérve, és akár a Mikulással is találkozhatnak. Ráadásul bármerre is indulunk az országban, nagyon nem tudunk mellélőni, mert nagyjából minden második településen találunk karácsonyi kavalkádot. Csak siessünk, mert a legtöbb vásár december végén bezár!

Csodás karácsonyi vásárok várnak még rátok néhány napig>>



Játszóház

Ha benti programot szeretnénk, de kimozdulnánk otthonról, akkor a játszóház ideális választás a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt. A kicsik órákig elfoglalják magukat az izgalmas játékokkal, és addig anya és apa is tud egy kicsit szusszanni. Sok helyen a standard játékok mellett programokat is szerveznek, hogy még változatosabb legyen az ott töltött idő.

 

Tropicarium (Budapest)

Ha van olyan hely, ami garantáltan minden gyereknek tetszeni fog, az a Tropicarium. Mert ki ne szeretne cápákat látni testközelből, rájákat simogatni, elsétálni az alligátorok felett, vagy megnézni egy etetést? Ha valakinek pedig pont erre az időszakra esik a szülinapja, az akár az ünneplést is tarthatja itt, hiszen zsúrokat és romantikus vacsorákat is szerveznek. A Tropicarium egész évben, még karácsonykor és újév napján is várja a látogatókat.

De nem csak Budapesten vár rátok hasonló program, az ország más pontján is megismerkedhettek a vízi élővilággal>>

Tropicarium (Budapest)Tropicarium (Budapest)

 


A gyerekek is sokkal jobban fogják élvezni a téli szünetet, ha nem a szobájukban ülnek, hanem valamelyik fenti programot próbálják ki, arról nem is beszélve, hogy ezek a szülők számára is élvezetesek.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A téli időszak mondhatni uborkaszezon a randizás terén, hiszen ilyenkor a legtöbb szabadtéri program kiesik; nem lehet kiülni a fűbe beszélgetni, nincsenek koncertek vagy fesztiválok, ráadásul még az időjárás sem túl barátságos. Szerencsére azonban ez idő tájt is lehet izgalmas találkákat szervezni, ha nincs ötleted, akkor ebben a cikkben adunk neked ötöt is!
Ha azt mondjuk Balaton, akkor valószínűleg neked is a vízben fürdőző emberek, a lángosozás és a Badacsonyi borkóstolók jutnak az eszedbe. Pedig a magyar tenger nem csak nyáron izgalmas desztináció, télen is tudunk válogatni a programokból.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.