Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hazai sí- és kori pálya körkép - így állunk most a hóval és a jéggel!

A téli sportok szerelmesei nagy örömére elérkezett az év legzordabb évszaka: lassanként elkezdődik a szezon a hazai síparadicsomokban, a koripályáknak pedig már egy ideje országszerte se szeri, se száma.

Noha az erős decemberi havas kezdés után a napok időjárása nem éppen téli állapotokat jelez, reménykedni azért szabad! Mutatunk 3-3 helyet, hogy tudd, merre csússz!

 

Mátraszentistván Sípark

Idén a tavalyinál kicsit korábban, várhatóan december 14-én szombaton indul a szezon Magyarország egyik legkedveltebb síparadicsomában, a Mátraszentistván Síparkban. A Mátra szívében található centrumban ekkorra tervezik a panorámaliftek, a 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es pályák, no meg a hütte és a kölcsönző megnyitását. Ha a fejedbe vetted, hogy az idei szezonban szeretnél profi síelővé válni, akkor hasznos tudnod, hogy december 21-én indul a sísuli is. 

Ha több napra jönnél, ne felejts el szállást foglalni ITT!


Nagyvillám Sípálya, Visegrád

A visegrádi Nagyvillám Sípálya nyitása egyelőre várat magára, de a síiskola két műanyagpályáján már javában folynak az edzések. Ami biztos, hogy a hóágyús pályák havazását egyelőre nem sikerült befejezni, így azok a héten még biztos nem üzemelnek. De ami késik, nem múlik: a Fellegvárra és a Dunára nyíló panorámás síparadicsomban biztos, hogy az idei szezonban is áldozhatsz majd a havas élvezetek oltárán.

És már most gondoskodj a szállásodról ITT válogathatsz!

 

Intersport Síaréna, Eplény

Van egy jó hírünk: az eplényi síarénában egy pályát már teljes hosszában használhatsz, de biztos, ami biztos, jó, ha figyelemmel kíséred a sípark híreit. Elképzelhető ugyanis, hogy a még hosszabb ideig tartó enyhe tél nem kedvez majd a pályaviszonyoknak. Addig is élvezd a pályán töltött minden csúszós pillanatod!

Szállásokért pedig kattints IDE!

 

Budapest

A budapesti nagy kedvenc, a Városligeti Műjégpálya már hetek óta várja a csúszkálás szerelmeseit, ráadásul idén is változatlan belépőjegy árakkal. Nem baj, ha nincs korid, itt kölcsönözhetsz, ráadásul kölcsönzői jegyed már online is megveheted hozzá. A pályán egyébként hétfőtől péntekig  9 és 13, valamint 17 és 21, szombaton 10 és 14, illetve 16 és 21 óra között, vasárnap pedig 10 és 14, valamint 16 és 20 óra között csúszkálhatsz le s fel.

Budapesti szállást keresel? ITT találsz is!Városligeti műjégpálya, BudapestVárosligeti műjégpálya, Budapest

 

Eger

A Végvári vitézek terén felállított 211,5 négyzetméteres műjégpálya már november 26-tól várja a csúszkálni vágyó gyermekeket. Az érsekkerti salakos pályán viszont már a felnőttek is korizhatnak akár egészen 2020. március 20-ig. A tervezett nyitva tartás szerint a pályán hétfőn és csütörtökön 8 és 13 óra között, kedden és szerdán 8-tól 20, pénteken pedig 8-tól 21 óráig lehet siklani. A téli sportok szerelmesei előtt természetesen a hétvégén is nyitva áll az érsekkerti jégpálya: szombaton 10-től 21, vasárnap pedig 10 és 19 óra között szabad a pálya.

Nézz körül az egri szállások között!

 

Siófok

A korcsolyázni vágyók már november 29-től birtokba vehették a Hajóállomáson a Siófoki Jégkikötő jégpályáját, egészen 2020. február 2-ig. A korcsolyapályát idén két különleges jégfolyosó is körülöleli, így a pályán izgalmas kanyarokat vehetsz. Nem baj, ha nincs korcsolyád, ott bérelhetsz, ha pedig a jégen elfáradsz, a pálya körül kedvenc téli finomságaid közül is válogathatsz. Elképzelted már, amint a téli Balaton partján forralt bort vagy forró teát kortyolgatsz? Itt ezt is megteheted.

Siófoki szállásokat ITT találsz.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Van egy elképesztő nagy szerencsénk! Méghozzá az, hogy kicsiny hazánk gyakorlatilag minden pontján olyan különleges borvidékeket találunk, amelyek közül akárcsak egyet is vétek lenne kihagyni. Most is bemutatunk hármat.
A szerelmesek ünnepe? Vagy inkább a szeretetről, a barátságról, az ajándékokról és a virágcsokrokról szól? Egy kicsit mindegyik. Most mindent elárulunk február 14-ről.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.