Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

3+1 tipp a feltöltődéshez: szállodák saját termálvizes medencével

Ha mindig is arra vágytál, hogy a szobádból egyből egy gyógyvizes, meleg medencébe sétálj át, akkor adunk néhány tippet!

Magyarország a termálvizek paradicsoma, így nem meglepő, hogy a turisztikai fejlesztések egyik alappillére a termálturizmus korszerűsítése. Az ország területének 70%-án találhatóak ásványkincsekben gazdag, 30 foknál melegebb természetes vizek, és ezt kihasználva sok szálloda a wellness központok medencéinek feltöltéséről is ezekből gondoskodik.
A termál- és gyógyszállodák listáját itt találjátok>>


Hotel Kapitány Superior Wellness, Sümeg

A Sümegen található Hotel Kapitány Wellness és Konferencia Hotel 2021 tavaszától a szálloda saját fúrt kútjából származó termálvízzel várja a pihenni vágyókat. A 600 méter mélyről feltörő víz metakovasavat tartalmaz, ami fontos szerepet játszik a fiatalság és egészség megőrzésében a bőr, köröm és haj regenerációja által. A termálvíz 32 fokos, ivóvíz minőségű, így bárki ellenjavallat nélkül kedvére fürdőzhet benne. A 100 négyzetméteren található wellness világban nemcsak a lelkünket kényeztethetjük, de testünk revitalizációjáért is sokat tehetünk. Tovább a szálloda ajánlataihoz>>

Hotel Kapitány Superior Wellness, SümegHotel Kapitány Superior Wellness, Sümeg

Hotel Kapitány Superior Wellness, SümegHotel Kapitány Superior Wellness, Sümeg


Thermal Hotel Visegrád

A Dunakanyarban található Thermal Hotel Visegrád Lepence Spa nevű wellness központja 3000 négyzetméteren kínál teljes feltöltődést. A lenyűgöző panoráma mellett a 7 medence közül a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a neki való kikapcsolódást, legyen szó a benti élménymedencékről, a kinti fűtött úszómedencéről vagy a nyári szezonban működő Acapulco strandmedencéről.
Azonban a hely különlegessége a változatos szórakozási lehetőségek mellett maga a víz, amely megtölti a medencéket. A szállodától csupán néhány lépésre, 1302 méter mélyről feltörő víz 39,5 fokos ásványvíz minőségű iható termálforrás, mely magas vas-, magnézium-, kálciumtartalma mellett a szervezet számára fontos nyomelemeket is tartalmaz, így gyógyhatása sem elhanyagolható. Tovább a szálloda ajánlataihoz>>

Thermal Hotel VisegrádThermal Hotel Visegrád

Thermal Hotel VisegrádThermal Hotel Visegrád

 

Kisokos - Termálvíz vagy gyógyvíz? Mi a különbség?
Hajlamosak vagyunk összemosni a termálvizet a gyógyvízzel, pedig a kettő nem ugyanaz. A termálvíz (vagy más néven hévíz) általánosságban az a víz, aminek a hőmérséklete meghaladja a 20 °C-ot, azonban minden országban eltérő, hogy milyen hőfok feletti vizet tekintenek termálnak. Magyarországon ez határ a 30 °C, vagyis az ennél melegebb vizeket nevezzük termálvíznek. A gyógyvíznek a termálvízhez hasonlóan magas az ásványi anyag tartalma, viszont egyes betegségekre bizonyítottan gyógyító hatással is bírnak. Érdekesség továbbá, hogy a gyógyvizek esetében nem feltétel, hogy meleg legyen. Tovább a termál- és gyógyszállodákhoz>>

 

 

Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred

A Tisza-tó partján épült szállodakomplexum széles szolgáltatási palettája mellett saját termálvizes medencékkel rendelkezik. A hotel saját kútjából nyeri a 44 fokos vizet, mely ásványi anyagokban igen gazdag; magas kálcium-, magnézium-, nátrium- és káliumtartalma miatt kúraszerű alkalmazása kifejezetten javasolt reumatikus vagy idült nőgyógyászati megbetegedések esetén. A víz minősége lehetővé teszi, hogy bárki kipróbálhasson egy fürdőkúrát a 34-37 fokos medencékben, így akár a kismamák vagy a gyermekek számára is elérhető az élmény. Tovább a szálloda ajánlataihoz>>

Tisza Balneum Hotel, TiszafüredTisza Balneum Hotel, Tiszafüred

Tisza Balneum Hotel, TiszafüredTisza Balneum Hotel, Tiszafüred

 

Hungest Hotel Pelion, Tapolca

A Hungest hotellánc Balaton-felvidéki szállodája a Pelion Tapolca, mely a Tapolcai-medence tanúhegyei között fekszik, közel a Badacsonyi borvidékhez és a Balatonhoz. A szálló vendégei magától értetődően élhetnek a tó adta szórakozási lehetőségekkel, azonban a teljes feltöltődéshez el sem kell hagyni a hotelt. Hatalmas wellnessrészlege minden igényt kielégít: 250 négyzetméteres élménymedencéje, gyermek- és úszómedencéje mellett két termálmedence várja a látogatókat, melyeket a szálló területén található kútból töltenek fel. A víz minősítése nem éri el a gyógyvíz szintet, ennek ellenére számos egészségügyi probléma esetén javasolt, többek között mozgásszervi betegségek, törés vagy akár baleseti sérülések után is. Tovább a szálloda ajánlataihoz>>

Hungest Hotel Pelion, TapolcaHungest Hotel Pelion, Tapolca

Hungest Hotel Pelion, TapolcaHungest Hotel Pelion, Tapolca



Ha a pihenést kellemes regenerálódással kötnénk össze, akkor ezekről a helyekről garantáltan felfrissülve térünk haza. A termál- és gyógyszállodák listáját itt találjátok>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ősszel rengeteg szüreti program, gasztro- és borfesztivál vár ránk országszerte. Mutatunk néhányat most szeptemberre.
Ismerjétek meg hazánk egyik legérintetlenebb, néprajzi emlékekben gazdag régióját, barangoljatok Magyarország legnyugatibb vidékén - fedezzétek fel velünk az Őrség legfontosabb látnivalóit.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.