Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Élvezd ki az ősz meleg napjait: bájos vendégházak a Balatonon

Hamisítatlan vidéki életérzés, családias hangulat és érezhetően szívvel-lélekkel megteremtett szálláshelyek várnak ránk, ha úgy döntünk, hogy idén nem a nagy hotelek kínálatából választunk, hanem egy eldugott vendégház kényelméből gyönyörködünk az őszbe forduló Balaton látványában.

 

Mesés balatoni szállástippek>>

 

Ádám Apartman (Balatonföldvár)

Ha pénztárcabarát utazási opciót keresünk, a Balatonföldvár központjában található Ádám Apartman mindenképp jó választás lehet. A többszintes családi ház alagsori szintjén helyet kapott vendégház 2022-ben teljes felújításon esett át, fehérre meszelt téglafalai a rusztikus hatás mellett télen és nyáron is szuper hőszigetelő hatással rendelkeznek. A ház területe 80 négyzetméter, 3 ággyal felszerelve, így leginkább családok vagy kisebb baráti társaságok számára ideális. A kertben egy dézsafürdő is helyet kapott, amit plusz térítés ellenében kipróbálhatunk, és érdemes is, hiszen szuper atmoszférát kölcsönöz a hűvösre fordult estéknek.

Tovább az Ádám Apartman szállásajánlataihoz>>

Bájos vendégházak a Balaton körül - Ádám Apartman (Balatonföldvár)Bájos vendégházak a Balaton körül - Ádám Apartman (Balatonföldvár)

 

 

Füred Centrum Panzió**** (Balatonfüred)

Az új építésű Füred Centrum Panzió neve már előrevetíti, hogy egyik legjobb adottsága az elhelyezkedése. A mindennel felszerelt, modern vendégház Balatonfüred központjában épült meg, felnőttbarát létesítményként. A népszerű Tagore sétány csupán 300 méterre kezdődik a panzió épületétől, de a város minden nevezetessége elérhető pár perces sétával. A nyugodt pihenést nappali recepció biztosítja, ha pedig egy finom kávére vágyunk egy lépést sem kell tennünk innen, ugyanis kávézó is működik a szálláshely berkein belül.

Tovább a Füred Centrum Panzió szállásajánlataihoz>>

Bájos vendégházak a Balaton körül - Füred Centrum Panzió**** (Balatonfüred)Bájos vendégházak a Balaton körül - Füred Centrum Panzió**** (Balatonfüred)

 

 

Villa Panoráma

Gyenesdiás rohamos fejlődésnek indult az elmúlt években, családbarát szolgáltatásai miatt közkedvelt célpontja a Balatonnak. A Villa Panoráma központi helyen, a kerékpárúttól és a Malom Múzeumtól csupán pár száz méterre fekszik, és elsősorban családok és baráti társaságok számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. A kertben grillezhetünk vagy akár bográcsban is elkészíthetjük az ebédünket, a szálláshely legnagyobb csábereje mégis kis wellnessrészlege, ahol szauna, kültéri medence és pezsgőfürdő teszi fel az i-re a pontot ott tartózkodásunk során.

Tovább a Villa Panoráma szállásajánlataihoz>>

Bájos vendégházak a Balaton körül - Villa Panoráma (Gyenesdiás)Bájos vendégházak a Balaton körül - Villa Panoráma (Gyenesdiás)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Izgalmas balatoni látnivalók, amiket nem érdemes kihagyni
A Balatonra nem csak nyáron érdemes menni, hiszen a környék települései, történelmi emlékei és természeti csodái kifogyhatatlan programlehetőséget tartogatnak. Ebben a gyűjtésben olyan látnivalókat válogattunk össze, amiket talán még a legelvetemültebb Balaton-rajongók sem ismernek, pedig egyértelműen érdemes felkeresni őket!

 

 

Tulipán Vendégház (Örvényes)

A családi kézben lévő Tulipán Vendégház Örvényes csendes, zöldövezeti részén nyílt meg, felnőttbarát profillal. Az épület középső szintjén kialakított egység négy különálló fürdőszobás szobával és közös használatú konyhával rendelkezik, így nagyobb társaságok számára is tökéletesen alkalmas. A szomszédban található Huszár Vendéglő nyitvatartási idejében kedvezményes áron biztosít étkezési lehetőséget a vendégek részére, így már a reggelire sem lesz gondunk, és a pihenésnek szentelhetjük itt töltött napjainkat.

Tovább a Tulipán Vendégház szállásajánlataihoz>>

Bájos vendégházak a Balaton körül - Tulipán Vendégház (Örvényes)Bájos vendégházak a Balaton körül - Tulipán Vendégház (Örvényes)

 

 

Kardamom Apartman (Szigliget)

A 20 éve a szigligeti vendéglátásban szervesen részt vevő család a tavalyi évben úgy döntött, hogy nem elégszik meg kizárólagosan az éttermi szférával, valódi házigazdákká akarnak válni. Így született meg a Kardamon Apartman ötlete, mely egy százéves parasztház falai között kelt életre. A vendégház udvaráról 5 különálló apartman nyílik, melyek különböző stílussal, színekkel és berendezéssel, de hasonló felszereltséggel és hangulattal gondoskodnak arról, hogy aki egyszer megízleli a Kardamon világát, az el se akarjon menni a balatoni településről.

Tovább a Kardamom Apartman szállásajánlataihoz>>

Bájos vendégházak a Balaton körül - Kardamom Apartman (Szigliget)Bájos vendégházak a Balaton körül - Kardamom Apartman (Szigliget)

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén
Akár egynapos, akár hosszabb kikapcsolódásra érkezel a Balaton környékére, jó pár olyan péksütemény-lelőhelyet felfedezhetsz, ahol mennyei kínálatból lehet válogatni. Legyen szó omlós, pisztáciás croissant-ról, nosztalgikus sós kifliről, vagy fejedelmi túrós batyuról, éhes biztosan nem maradsz.

 

 

 

Tokajer Wellness Panzió*** (Keszthely)

Keszthely kertvárosi részében, csupán 100 méterre a Balatontól fekszik a Tokajer Wellness Panzió. Nyaranta a kényelmes lakrészek mellett egy beltéri és két kültéri medence, napozóterasz, a gyermekek számára játszótér, valamint biliárd, darts, asztali-foci és pingpong várja a játékos kedvű felnőtteket és csemetéiket egyaránt. Ősztől a szálláshely csak szállásszolgáltatást kínál, wellness- és fitnesz részlegük zárva tart, de érdemes akár egy hévízi fürdőzéssel összekötni ittlétünket, ugyanis egész évben transzfert biztosítanak a népszerű tóhoz.

Tovább a Tokajer Wellness Panzió szállásajánlataihoz>>

Bájos vendégházak a Balaton körül - Tokajer Wellness Panzió*** (Keszthely)Bájos vendégházak a Balaton körül - Tokajer Wellness Panzió*** (Keszthely)

 

 

Huszár Vendégház (Örvényes)

Az örvényesi Huszár Csárdától alig 100 méterre várja a pihenni vágyókat az azonos nevű vendégház, mely egy önálló „Kisházból” és a „Nagyház” első emeletén épült, külön bejárattal rendelkező apartmanból áll. Kisebbik egységük egy- és kétgyermekes családok számára kiváló, míg a három szobával rendelkező emeleti részlegük már nagyobb csoportok befogadására is alkalmas. A létesítményben kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség, így akár két keréken is felfedezhetjük a Balaton varázslatos zöld lankáit.

Tovább a Huszár Vendégház szállásajánlataihoz>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Három vendéglátós vállalkozás összefogott, és nagyot álmodott a mesés, győri Radó- szigetre. A helyszínt eddig is jól ismerték a helyiek és a turisták: a Rába két ágával körülölelt, árnyas sziget tökéletes pont a lelassulásra, ráérős sétákra. Idén nyáron három faház, az ott kínált ételek-italok, és az odaérkező vendégek pezsgéssel töltötték meg a platánfákkal szegélyezett szigetet. A RadóMatiné csapata októberig várja a vendégeket, ám a tervek szerint jövő nyáron is kitelepülnek.
A Cuha gázlóin át a patakcsobogástól hangos szurdokvölgyekig igyekeztünk felkutatni számotokra a Bakony legszebb részeit. A látnivalók között szerepel a romániai Gyilkos-tó kistestvére, egy szél által ostromolt vár, illetve Magyarország egyik legkülönlegesebb természeti kincse is. Mutatjuk, melyek a mi szívünknek kedves helyek e túrára hívogató vidéken!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!
A 20 legjobb szálláshely a Balaton északi partján
2022.08.15 | 13 perc | Szállások | Utazási tippek
Fantasztikus szálláshelyek várják a Balaton és az északi part szerelmeseit. Míg valaki számára a kilátás vagy a wellness szolgáltatások, addig másnak az aktív kikapcsolódási lehetőségek élveznek prioritást. Összeállításunkban változatos szálláshelyeket hoztunk nektek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet.