Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén

2023.09.05 | 8 perc

Akár egynapos, akár hosszabb kikapcsolódásra érkezel a Balaton környékére, jó pár olyan péksütemény-lelőhelyet felfedezhetsz, ahol mennyei kínálatból lehet válogatni. Legyen szó omlós, pisztáciás croissant-ról, nosztalgikus sós kifliről, vagy fejedelmi túrós batyuról, éhes biztosan nem maradsz.

 

A balatoni kiruccanások gasztro-pillanatairól szinte azonnal a halas fogásokra, lángosokra, és különböző strandételekre szoktunk asszociálni. Ám a jó minőségű, szeretettel készült péksütikről sem szabad megfeledkezni! Rengeteg helyzetben életmentők lehetnek, nemcsak gyors, de isteni finom alternatívát jelenthetnek egy lazulós, vagy épp aktívan töltött, tóparti nap során.

Szuper balatoni szállástippek>>

 

Mákmoiselle Pékség, Veszprém

A Megyeház téri, családi pékséget kovászos kenyerei, kovásszal készült kakaós csigái és tarte-jai (leveles tésztás, kis kosárkái) tették híressé. A pásztói biolisztből, vagy épp a saját maguk által őrölt lisztből készült termékek sok-sok helybéli és turista szívébe belopták már magukat.

10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Mákmoiselle Pékség (Veszprém)10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Mákmoiselle Pékség (Veszprém)

10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Mákmoiselle Pékség (Veszprém)10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Mákmoiselle Pékség (Veszprém)

 

 

Derce Pékbisztró, Veszprém

Kovászrajongók figyelem! Veszprémben nagy kár lenne kihagyni a Derce Pékbisztrót, ahol adalékmentes lisztből készülő, francia parasztkenyeret, burgonyás és teljes kiőrlésű kenyeret, kovászos zsemléket, bagetteket, babkákat, húzott házi réteseket és változatos péksüteményeket kóstolhatunk.

10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Derce Pékbisztró (Veszprém)10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Derce Pékbisztró (Veszprém)

10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Derce Pékbisztró (Veszprém)10+1 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Derce Pékbisztró (Veszprém)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 balatoni pincészet, ahol a fenséges nedű mellé mennyei panoráma dukál
Mi kell még a zamatos, jókedvet varázsoló, balatoni borok mellé? Talán sokan vagyunk úgy vele, hogy semmi más, hiszen önmagukban is hibátlan élményt adnak. Ám, ha ráadásként csodás kilátás mellett élvezhetjük az ízeket, arra szerintünk senki sem mondana nemet. Válogass hát ezúttal 7 pincészet közül, ahol a poharad mellett a szívedet is teli töltheted!

 

 

Andriska Pékbisztró, Kővágóörs

Kővágóörs főutcájától csupán pár méterre, a vörös kőfalú ház udvarán már korán reggel nagy a sürgés-forgás. Olyan finomságokért érkeznek a vevők az Andriska Pékbisztróba, mint a mákos-répás-törökmogyorós vagy zabos-magos kenyerek, rozsos cipók, teljes kiőrlésű, tönkölylisztes, grízes és mákos zsemlék… Sőt, vannak, akik kalácsokra, kakaós csigákra, perecekre is elcsábulnak, de említhetnénk a házi kencékkel, zöldségekkel, sajtokkal megpakolt szendvicseket is. Szállástippek Kővágóörs környékén>>

12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Andriska Pékbisztró (Kővágóörs)12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: Andriska Pékbisztró (Kővágóörs)

 

 

G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, Balatonkenese

Mondhatni zarándokhellyé vált a G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, ahol adalékmentes kovászos kenyereket, pékárukat és csodás süteményeket süt egy fiatal testvérpár. A verhetetlen ízekről itt is kígyózó sorok tanúskodnak. Tudtad, hogy három Ország Tortája-díjat is bezsebeltek már, és hogy francia vajas croissant-juk szintén győztes volt? És arról hallottál, hogy a „brutál kenyérnek” becézett, hatalmas French bread-jük hétféle lisztből készül?

12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: G&D Kézműves Cukrászda és Pékség (Balatonkenese)12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fotó: G&D Kézműves Cukrászda és Pékség (Balatonkenese)

 

 

Buborék Pékbisztró, Csopak

A Buborék ínycsiklandó kézműves kenyereiből és francia péksüteményeiből csak úgy kacsintanak ránk a levegős buborékok. Ha itt jársz, ne siess sehová, állj meg egy Serrano Benedict-re vagy egy avokádó toast-ra, sőt a kacsamájas-körtés croissant-ban sem fogsz csalódni! Szállástippek Csopakon és környékén>>

12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Buborék Pékbisztró/ Fotó: ittjartam.hu12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Buborék Pékbisztró/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Kisbolt, Szigliget

Amikor betoppansz a provence-i hangulatú delikátba, magas minőségű, kézműves és főként helyi termelők portékáival találkozhatsz. A festménybe illő, szigligeti túrád során nutellás és pisztáciás croissant-t, teljes kiőrlésű csigát, túrós batyut, réteseket, és többféle ízesítésben kapható, vadkovászos kenyeret kóstolhatsz a Kisboltban. Szállástippek Szigliget környékén>>

12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Kisbolt/ Fotó: ittjartam.hu12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Kisbolt/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

 

Fábián Pékség, Fonyód

Térj be a családi vállalkozásként működő Fábián Pékségbe, és válogass kedvedre a különböző kenyerek, óriáskiflik és kuglófok sorából, vagy vigyél magaddal a hagyományos kelt és leveles tésztából készült péksütemények közül! Ne feledd, hogy pogácsáik igazi slágertermékeknek számítanak!

12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fábián Pékség/ Fotó: ittjartam.hu12 ellenállhatatlan pékség a Balaton környékén - Fábián Pékség/ Fotó: ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Sümegi vár, a Balaton-felvidék őrszeme
Sümeget manapság többnyire a wellness szerelmesei keresik fel, pedig a Balaton-felvidék nyugati részén található kis település környezeti adottságai mellett más izgalmakat is tartogat.

 

 

Rácz Pékség Manufaktúra, Balatonkeresztúr

Tudtad, hogy a családi pékműhelyben hosszú érlelésű kovásszal, hagyományos módon készítenek kenyereket, pékárut és cukrászsüteményeket? Ezeken túl termelői lekvárt, mézet és joghurtot is beszerezhetünk náluk, így minden készen állhat arra, hogy egy fejedelmi reggelivel indítsuk a napot.

 

 

 

Búzalelke Pékség, Kisapáti

Gyakran tekereg a sor a Szent-György hegy tövében megtalálható Búzalelke ajtaja előtt. Nem is akármiért: a magas minőségű kenyérfélék, az omlós, mindig friss pékáruk, az illatos kalácsok, és a kihagyhatatlan kekszfélék és ropogtatnivalók is mind-mind nyomós indokok. Tudtad, hogy a kovászt rajnai rizling mustjával készítik? Sőt, a kenyerek ropogós héja olykor mákot, kecskesajtot vagy indiai fűszereket rejt. Szállástippek Kisapáti környékén>>

 

 

Péklány Kézműves Pékség, Balatonfüred

Bármelyik szürke hétköznapot képesek feldobni a Péklány ínycsiklandó termékei, legyen szó kelt tésztás, fahéjas péksüteményről, epres-fehércsokis-mandulás vagy karamellkrémes-csokoládés-törökmogyorós babkáról. A kenyerek önmagukban is megérnek egy misét: a kovászos félbarna, a fehér, rozs-, illetve az évszaknak megfelelő, mákos-mazsolás vagy zöldfűszeres kenyerek heti menetrend szerint készülnek.

 

 

Faya Bakery, Zamárdi

Sokan Zamárdi gyöngyszemeként emlegetik a barátságos és modern Faya Pékséget, ahol különféle kovászos, kézműves kenyereket, édes-sós péksüteményeket, croissant-t, kakaós csigát és még megannyi kóstolnivalót találhatsz.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az eredetileg osztrák polgári származású Wenckheim család 1776 és 1802 között telepedett Magyarország. A család bárói, majd grófi rangra emelkedett, tagjai politikusként és kultúrmérnökként jeleskedtek. Magyarországon számos kastély és épület kapcsolódik nevükhöz, cikkünkben ezekből szemezgetünk.
Lassan véget ér a nyár, viszont szomorkodásra semmi ok; lehet, hogy a következő balatoni csobbanásunkra jövő júniusig kell várnunk, de most kezdődik csak az igazi szezonja a beltéri fürdőzéseknek. Pezsgőmedencék, szaunák és masszázsok várnak, ha a 10 felsorolt szálloda valamelyikében búcsúznánk a forró kánikulában töltött napoktól.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!