Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ezek ám a tuti Budapest környéki kirándulóhelyek!

Óraállítás kipipálva. Akkor most jöjjön az, hogy megtervezed, hol töltöd azt a plusz egy világos órát! Ha számodra sem kérdés, hogy a szabadban, akkor ajánlunk neked néhány nagyon menő Budapest környéki kirándulóhelyet.

 

Ahol a kezedből ehetnek a macik

A hét minden napján nyitva áll Közép-Európa egyetlen medveparkja, a Veresegyházi Medveotthon, ahol a mindig éhes macikat te is megkínálhatod mézzel. Az állatkertben a nagy bundások mellett farkasokat is láthatsz, és, fogadjunk, nem tudtad, hogy mosómedvékkel, ormányos medvékkel, sőt, két rénszarvassal is találkozhatsz. Érdemes egy jó hosszú délutánra (vagy akár egy napra is) tervezni a veresegyházi kirándulást, hiszen a park területén van játszótér, kismozdony, látványlift, ráadásul a gyerekek még macis érmét is sajtolhatnak.

14poszt-01.webp14poszt-01.webp

 

Élő történelem Szentendrén

Véget ért a téli szünet a Szentendrei Szabadtéri Múzeumban is, ahol március közepétől újra fantasztikus időutazásban lehet részed. Bepillanthatsz a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszak magyar nyelvterületének népi építészetébe, lakáskultúrájába, gazdálkodásába és életmódjába, láthatsz eredeti, áttelepített épületeket és találkozhatsz számodra talán még ismeretlen tárgyakkal is. Ráadásul a Skanzen óriási területét nem feltétlenül kell gyalog bejárnod, hiszen ha szeretnéd, kipróbálhatod akár a hagyományos lovaskocsit vagy a motorizált Skanzen-vonatot is.

14poszt-02.webp14poszt-02.webp

 

Pihenj meg te is ott, ahol Sissi!

Ha romantikus helyszínt keresel, ne hagyd ki a Gödöllői Királyi Kastélyt, amely 1867 és 1916 között I. Ferenc József és Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelye, 1920-tól 1944-ig pedig Horthy Miklós kormányzó nyári rezidenciája volt. Válthatsz jegyet például a kastély állandó és időszaki kiállításaira, elsétálhatsz a kastélypark egyetlen megmaradt barokk kori építményéhez, a Királydombi pavilonhoz is, de beleshetsz Magyarország egyetlen megmaradt kulisszás rendszerű színházába is. És ha már úgyis ott vagy, érdeklődj a 2018-as programokról, hiszen sok különlegességgel készülnek idén is.

14poszt-03.webp14poszt-03.webp

 

Zakatolás a Börzsönyben

Ha szeretnél fák között suhanni, ahol a madárcsicsergés mellett csak a kisvonat zakatolását hallhatod, akkor irány Magyarország egyik legrégebbi erdei vasútja! A Királyréti Erdei Vasút a csodálatos Börzsönybe visz, a hegység legnagyobb medencéjének vizeit összegyűjtő Morgó-patak völgyében, a Dunaparttól Szokolyán át egészen Királyrétig. Királyréti indulással tervezhetsz hosszabb-rövidebb gyalogtúrákat is, de itt kipróbálhatod a hajtánypályát is, hogy megtudd, milyen is emberi erővel meghajtani egy kisvasúti járművet.

 

Vácrátóti romantika

Ha igazi természetközeli élményekre vágysz, akkor irány Magyarország legnagyobb arborétuma! A megannyi csodát rejtő vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert nemcsak hazánk leggazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye, hanem 62 fészkelő madárfaj, 22 halfaj és 73 puhatestű állatfaj otthona is. Itt tényleg a varázslatos természet vár többek között mintegy 13 ezer növényfajjal, romantikus helyszínekkel, kényelmes sétautakkal, tavakkal, hidakkal, üvegházakkal és játékos kiállításokkal.

14poszt-04.webp14poszt-04.webp

 

Testi-lelki felfrissülés Dobogókőn

Ha ismered, ha nem, ha jártál már ott, ha nem, Dobogókő mindig tökéletes választás egy kis feltöltődésre. Dobogókő sok olyan különlegesen szép, kedvelt turistahelyszín kiindulópontja, mint amilyen a vadregényes Rám-szakadék, a Zsivány-sziklák, a Thirring-szikla, a Vadálló-kövek vagy éppen a Prédikálószék. Ne feledd: a Visegrádi-hegység legmagasabb hegycsúcsának környékén bárhol is jársz, csak csodásat láthatsz többek között Magyarország talán legszebb panorámáit is.

14poszt-05.webp14poszt-05.webp

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Noha kétségtelen, hogy Hévíz a melegvizes gyógytava miatt válhatott Magyarország egyik legnépszerűbb településévé, nem szabad azt hinni, hogy más látnivaló nincs is itt. Mutatjuk, hogy mennyi minden vár még itt rád!
Ha igazán közel szeretnéd érezni magadhoz a tavaszt, szállj meg olyan helyen, ahonnan tényleg csak egyetlen lépés a csodálatos természet! Íme, 5 igazán különleges hazai hely, ahol tárt karokkal várnak.
Előző
Következő