Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hévíz, te gyönyörű!

Noha kétségtelen, hogy Hévíz a melegvizes gyógytava miatt válhatott Magyarország egyik legnépszerűbb településévé, nem szabad azt hinni, hogy más látnivaló nincs is itt. Mutatjuk, hogy mennyi minden vár még itt rád!

Hévíz neked is egyet jelent azzal a gyógytóval, amely vitathatatlanul az egyik legkülönlegesebb hazai természeti kincsünk? De még ha csak hazai lenne! A Zala megyei város ékessége Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava is, amely tápláló forrásainak vízhozama napi 35 millió liter. Apropó! Tudtad-e, hogy a Hévíz szimbólumává vált gyógyvízi tünemények, a vörös tündérrózsák hazája valójban a trópusi Kelet-India?

A simogatóan meleg vizű termáltóban amúgy tényleg minden perc aranyat ér. Gyógyítóan hathat többek között a reumás, ízületi és más mozgásszervi gondokra, és valóban minden kúrához jó alapot nyújt. A Hévízi-tóban azonban nemcsak a kezelések miatt, hanem megelőzésként vagy csupán a pihenésélményért is érdemes megmártózni.

Hévíz azonban nem csak a fürdésről szól! Ez az a hely, ahol ezernyi csoda, sok-sok pihenés és felejthetetlen élmények várnak rád. Mutatunk is néhányat közülük, íme!

 

Sétálj, gyalogolj, kocogj!

Sok csodát rejt a tavat körülvevő véderdő is, amely fáinak árnyat adó lombjai alatt egy olyan káprázatos világba léphetsz, amilyenről csak álmodni lehet. Ez a terep a laza séták mellett tempósabb gyaloglásra, nordic walkingra vagy akár futásra is alkalmas. Ám érdemes időt szánnod a városi kirándulásokra is: látogass el a Balaton környékének egyik épen maradt Árpád-kori templomához, az Egregyihez, a Római kori Romkerthez, vagy egyszerűen csak vedd a kosarad, és nézd meg, mit kínálnak a termelői piacon!

 

Pattanj biciklire!

Szerencsére Hévíz az a hely, ahol a várost és annak környékét is felfedezheted két keréken. A kirándulásokat kiépített bicikliutakon és kijelölt túraútvonalakon ejtheted meg. Ja, és ne aggódj, ha nincs biciklid! Hévízen sok helyen kölcsönözhetsz jó kis járgányokat.

 

Kortyolgass finom borokat!

Ha már Hévízen vagy, ne feledkezz meg Egregyről, ahol a római időkig visszanyúló hagyománya van a borászatnak! Tudtad-e például, hogy az egregyi szőlőhegyet minőségi bortermelő hellyé, az itt termő borokat pedig balatoni tájjellegű borokká nyilvánították? Koccints hát a környék legelterjedtebb fajtáival, ízleld meg például az olasz rizlinget vagy a szürkebarátot!

 

Kóstolj bele a zalai ízekbe!

Ettél már krumpliprószát, dödöllét, plutykát vagy gombucát? Ha nem, akkor Hévízen mindenképp! A hamisítatlan zalai ízeket Zalában lehet igazán megismerni. 

 

Így utazhatsz oda

Ha azt tervezed, hogy Hévízre utazol, megteheted autóval vagy busszal is. Ha inkább vonatoznál, válts jegyet Keszthelyig, ahonnan közvetlen, menetrend szerinti buszjáratokkal, kb. negyed óra alatt Hévízre érsz.

 

Ahol kipihenheted a kirándulás fáradalmait

Hévíz igazán bővelkedik jobbnál jobb szálláshelyekben. Megtalálsz itt mindent a cuki kis nyaralótól az ötcsillagos wellness hotelig. Nézd meg a teljes listát, válogass a lehetőségek között. Mi pedig hadd mutassunk be neked 2 szuper szállodát...

 

Palace Hotel

Kitűnő választás a feltöltődésre a tófürdőtől mindössze 200 méterre található a Palace Hotel, amely elegáns környezetben, fenséges wellness szolgáltatásokkal és saját gyógyászati részleggel kényezteti a vendégeit. Itt aztán tényleg minden van, amire egy felfrissülésre áhítozó vágyik: élményfürdő, pezsgőfürdő, uszoda, szauna, masszázsok és különféle beauty kezelések. Ráadásul a szálloda saját, szakorvosok által felügyelt gyógyászati részlegén számos gyógykezelésre többek között gyógymasszázsra, ultrahangkezelésre, elektro- és mágnesterápiára, iszappakolásra stb. is bejelentkezhetsz.

Nézd meg a szálláshely szuper ajánlatait is>>

 

Naturmed Hotel Carbona

Az egész család számára igazi pihentető kikapcsolódást nyújt a Naturmed Carbona Hotel is, ahol garantált a testi és lelki feltöltődés. Nem is lehet ezen csodálkozni, hiszen itt egy több mint 1000 négyzetméteres fürdőkomplexum, komplex gyógyászati-és wellness központ, valamint prevenciós-és gyógyító szolgáltatás csomagok várnak rád. Lássuk csak: pezsgőfürdők, szaunasziget finn- és aromaszaunával, merülő- és wellness medencével, gőzfürdővel, tepidáriummal, wellness programok, kezelések, különféle kényeztető masszázsok, pakolások, illóolajos és fényterápiás kényeztető fürdők, méregtelenítő és böjti kúrák. És még mennyi minden!

Nézd meg a szálláshely szuper ajánlatait is>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Végre itt a tavasz, ami nemcsak azt jelenti, hogy hamarosan szépen nyílnak majd a virágok, hanem azt is, hogy végre elkezdődnek a jobbnál jobb 2018-as fesztiválok. Mutatjuk, a közeljövőben hova érdemes elmenned.
Óraállítás kipipálva. Akkor most jöjjön az, hogy megtervezed, hol töltöd azt a plusz egy világos órát! Ha számodra sem kérdés, hogy a szabadban, akkor ajánlunk neked néhány nagyon menő Budapest környéki kirándulóhelyet.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Magyarországi naturista szaunák, ha ledobnád a textilt az izzadáshoz!
2023.03.27 | 7 perc | Szállások | Wellness
A szaunázás igazi orvosságként hat szervezetünkre, javítja a vérkeringést és az immunrendszert, miközben a méreganyagok távoznak. A naturista szaunákban meztelenül élvezhetjük a forró levegő jótékony hatását, azonban fontos felhívni a figyelmet arra, hogy minden hely különböző szabályokhoz köti a kabinok textilmentes használatát, ahogy a kukkolás és a másik méregetése is szembe megy az etikettel. Lássuk, hogy idehaza hol van lehetőségünk fürdőruha nélküli szaunázásra!
8 remek rönkszaunás szállás Magyarországon az igazi szaunaélményért
Repülj te is gondolatban Finnországba a szaunaélmények szárnyán! Élvezd a szaunázás jótékony hatásait az alábbi 8 rönkszaunás szálláshely egyikén!
Hozzuk ki a legtöbbet a télből: Magyarország legjobb kültéri medencés wellness szállodái
Van annál jobb dolog ebben a jeges időben, mint egy meleg medencében üldögélve nézni a fejünk felett a csillagokat? A cikkünkben összegyűjtött szállodák nem csupán pihenést, hanem élményt is kínálnak, amely ötvözi a gyógyító vizet, a kényelmet és a lenyűgöző környezetet. Legyen szó romantikus hétvégéről, családi vakációról vagy egyszerűen a mindennapi stressz elkerüléséről, ezek a hotelek garantáltan emlékezetessé teszik az ott-tartózkodást.
Töltődj fel Hévízen! Várnak a tavirózsák, a legendák és a világhíres gyógyvíz!
Hévíz minden tekintetben hazánk egyik drágaköve, ahol a természet egyik legszebb arcát mutatja: gyógyító vízzel örvendezteti meg az ide érkezőket. Számos egészségügyi problémára ad gyógyírt, de akkor is érdemes felkeresnünk ezt a bájos városkát, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk. Virágba boruló utcái, kellemes kávézói és a kihagyhatatlan fürdője vár minket.
Szállodák meleg vizes kültéri medencével, ahol hóesésben is csobbanhatunk
Kevés hangulatosabb dolog van annál, mint a téli hidegben relaxálni a kültéri, meleg vizes medencében, miközben esik a hó. Idehaza több olyan hotelt is találunk, ahol ezt az élményt átélhetjük, ezekből gyűjtöttünk össze nektek néhányat!