Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szuper kirándulóhelyek Budapest környékén

Hivatalosan is itt a tél, azonban ez nem azt jelenti, hogy az elkövetkező hideg hónapokat a kanapén, egy vastag takaróba burkolózva kell eltöltetnünk. Ha a Budapestről nem is akarunk hosszabb útra indulni, és a főváros környékén keresgélünk, akár már egyórányi távolságra is vannak olyan kirándulási lehetőségek, amikért érdemes hétvégén a pizsamát télikabátra cserélni.

 

Zebegény

Zebegény, a Dunakanyar gyöngyszeme, mely a téli időszakban is izgalmas programlehetőség a túrázás szerelmeseinek, ahogy azoknak is, aki egy kellemes napot szeretnének eltölteni ebben a varázslatos községben. Budapesttől 70 km-re található, így egy óra alatt a Nyugati pályaudvarról induló zónázó vonattal, vagy autóval is megközelíthető. A településen barátsággal megfér egymás mellett a talponálló kisbüfé és a fine dining étterem is, és ugyanilyen a szimbiózis a programlehetőségek tekintetében is. Akár a kultúra, akár a természetjárás vonz, Zebegény nem fog csalódást okozni azoknak, akik Budapest környékén tervezni kirándulni.

Étteremajánlónk Zebegényben a Natura Hill>>

Zebegény, az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Budapest környékén.Zebegény, az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Budapest környékén.

 

Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Az ország legnagyobb botanikus kertje Vácrátótón, 27 hektáron 13 ezer különböző növényfajjal várja a látogatókat. A Vácrátóti Arborétum kertjét patak választja ketté, melynek vize több tavat táplál. A Nagy-tavon kis hidacskákkal megközelíthető szigeteket találunk, a Sziklás-tó szigetén pedig műalagutat építettek. A bejárattól nem messze van a Berkenyeház fantázia nevű látogatóközpont, ahol kimondottan a gyermekek részére egy interaktív, minden érzékszervre ható kiállítást hoztak létre. A kert Budapestről autóval, vagy az Újpest-központból induló távolsági busszal megközelíthető és egész évben látogatható, így minden évszakban kitűnő választás azoknak, akik a főváros környékén keresnek kirándulási lehetőségeket.

Vácrátóti Arborétum és az ország legnagyobb botanikus kertje Budapest környékén várja a kirándulni vágyókat.Vácrátóti Arborétum és az ország legnagyobb botanikus kertje Budapest környékén várja a kirándulni vágyókat.

 

Velencei-hegység

Tavasztól őszig au egyik leglátogatottabb úti cél Budapest környékén, augusztus végével a Velencei-tó veszít népszerűségéből, pedig a szezonon kívül is érdemes ellátogatni ide. A különleges formájú Bence-hegyi kilátó már az autópályáról is jól látszik, a 20 méteres építmény tetejéről gyönyörködhetünk a tóban és a Velencei-hegységben, de távolabb láthatóak a Bakony és a Vértes lankái is. A kilátó körül nem épült túraútvonal, de a közelben lévő pákozdi  Katonai Emlékpark vagy a Pákozdi-Sukorói Arborétum és Vadaspark további látnivalókat nyújt az idelátogatóknak. 

Kilátás a Bence-hegyi kilátóbólKilátás a Bence-hegyi kilátóból

 

Veresegyházi tavak

Veresegyházról a legtöbb embernek először a Medvepark jut eszébe, pedig a mackók mellett más érdekességet is tartogat a Budapest környéki település. A három tóból álló tórendszer partján tanösvény húzódik, ami könnyű sétára invitálja a kirándulókat. A Sződrákosi-patak felduzzasztásával mesterségesen létrejött Malom-tó kis területe ellenére rendkívül népszerű, nyaranta élénk strandélet zajlik ott. A horgászok paradicsoma a középen elhelyezkedő Ivacsi-tó, míg a legdélebben fekvő Pamut-tó orchideás rétjéről ismert. Érdemes az ősztől-tavaszig terjedő időszakban felkeresni a létesítményt, ugyanis ekkor a teljes terület szabadon látogatható.

Veresegyházi tavakVeresegyházi tavak

 

Pilisborosjenő – Egri vár másolata

Budapesttől néhány kilométerre, a Pilis délkeleti lábánál található Pilisborosjenő, mely autóval vagy távolsági busszal is könnyen megközelíthető. Az út elején elsétálunk a Kevélyhegyi levendulamező mellett, mely júniustól a levendulaszüret idejére megtelik látogatóval. Innen kisebb sétát követően érünk el a 220 millió éves dolomit képződményhez, a Teve-sziklához, mely különleges névadó formája miatt vált a főváros környékén kirándulni vágyó látogatók kedvencévé.
Az út végén pedig az a mesterséges várrom áll, mely 1960-ban épült, helyszínként az Egri Csillagok forgatásához. A megmaradt építmény alig hasonlít az eredeti várra, azonban a csodás környezet és az érdekes történet miatt mindenképp megér egy kirándulást.

Pilisborosjenő – Egri vár másolataPilisborosjenő – Egri vár másolata

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Nemzeti ünnepek, ünnepnapok, munkaszüneti napok, ledolgozós szombatok, hosszú hétvégék - mire számíthatunk 2022-ben? Máris mutatjuk.
Az egyik legnépszerűbb téli sport tökéletes családi kikapcsolódás, remek időtöltés a barátokkal, de randi programnak sem utolsó. A teljesség igénye nélkül íme 10+1 hazai műjégpálya és jégkorcsolya pálya, ahol hódolhattok a szenvedélyeteknek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Csodaszép babakocsis kirándulóhelyek gyerekkel, amit a legkisebbek is imádni fognak!
Zubogó vízesések, barlangi túrák, csodás élmények - bababarát kirándulóhelyek, amiket babakocsival is könnyedén bejárhattok. Egy csöppséggel a fedélzeten mindig kicsit körülményesebb az utazás, viszont, jó, ha tudjátok: léteznek olyan babakocsis kirándulóhelyek Magyarországon, melyeket még a legkisebbekkel is végigsétálhattok. Ne hagyjátok ki a Fátyol-vízesést, a Fényes tanösvényt és a trópusi dzsungelt se!
Irány a természet! 7 megunhatatlan tipp túrázáshoz - Íme a legszebb kirándulóhelyek
Ha meguntátok a négy fal között gubbasztást, húzzatok túracipőt, és irány a természet! A meseszép kirándulóhelyek listája végtelen, bármerre indultok az országban, csupa gyönyörű helybe fogtok botlani. Mi most hoztunk nektek 5 igazán vadregényes túraútvonalat - íme néhány a legszebb kirándulóhelyek közül Magyarországon, amit akár hétvégi programnak is beilleszhettek.
Irány Pest megye! – Szuper hétvégi programok, látnivalók és kirándulóhelyek Budapest környékén
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!