Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Izgalmas látnivalók Budapesttől csupán egyórányira

Budapesttől egyórányira is annyi a látnivaló, hogy még azt is nehéz kitalálni, merre is érdemes indulni. 5 izgalmas úti tippel most segítünk neked.

Dunakanyar és a Visegrádi vár.Dunakanyar és a Visegrádi vár.

 

Irány az egri vár, ami nem is egri!

Ha egy klassz őszi kirándulásra vágysz egy nem is nehéz terepen, akkor kitűnő választás Pilisborosjenő. Ha még nem jártál itt, akkor majd elámulsz, itt, a Pilis déli lejtőjén, a Nagy-Kevély szomszédságában található ugyanis az egri vár. No, persze nem az igazi, hanem a szakasztott mása, amely bizony az Egri csillagok című film díszletéül szolgált. Ha már eljutottál a romokig, érdemes továbbsétálnod a Teve-sziklához, amely látványát, míg élsz, nem felejted el. Ne aggódj, a terep még a hébe-hóba kirándulóknak sem nagy ördöngösség!

Pilisborosjenőhöz közeli szállásokért kattints IDE!

A pilisborosjenői vár az az Egri csillagok című film díszletéül szolgált.A pilisborosjenői vár az az Egri csillagok című film díszletéül szolgált.

 

Egy különleges rom Zsámbékon

Egy igazi lélegzetelállító látványosságért most tényleg csak a szomszédba kell menned, hiszen Budapest közelében, Zsámbékon állnak a premontrei kolostor és templom romjai is. Ezt a káprázatos épületet még a középkorban emelték egy festői helyen, a dombság és a sík vidék találkozásánál. A késő román és korai gótikus stílusban épült háromhajós bazilikát és kolostort az 1763-as nagy komáromi földrengés ugyan lerombolta, és azóta sem építették újjá, ám talán épp ezért olyan varázslatos a hangulata. A műemlékké nyilvánított romot nemcsak kívülről csodálhatod meg, a belső területén is körülnézhetsz igazán felejthetetlen élmény!
Keress és találj is szállást Zsámbékon!

Egyre népszerűbb látnivaló a zsámbéki rom.Egyre népszerűbb látnivaló a zsámbéki rom.

 

Visegrád, te csodás!

A közép-magyarországi Visegrád nemcsak azért érdekes, mert Magyarország egyik legkisebb városa, hanem azért is, mert kiemelkedő jelentőségű vára a magyar királyok egyik legfontosabb rezidenciája volt. A Visegrádi-hegység magas sziklacsúcsától egészen a Duna partjáig húzódó várat végigjárni igazán kellemes kikapcsolódás, pláne, ha olyan izgalmas tárlatoknak is részese lehetsz, mint a vár történetét bemutató kiállítás, a panoptikum vagy épp a Szent Korona másolata és itteni őrzésének története. Ha Visegrádon jársz, ne hagyd ki a legendás, 11 ostromot megélt Salamon-tornyot se!

Szállást nézel a környéken? Mutatjuk, hol keress>>

Visegrád, az abszolút megunhatatlan kirándulóhelyek egyike.Visegrád, az abszolút megunhatatlan kirándulóhelyek egyike.

 

27 hektárnyi természet

Nemcsak a növények szerelmeseinek, hanem egy megpihenni vágyó kirándulónak is csodás ötlet a 27 hektáros Vácrátóti Botanikus Kert, ami november 1-jétől téli nyitva tartással várja látogatóit. Jó, ha tudod, hogy a több mint 200 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló kert Magyarország legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye, ami tényleg minden évszakban lebilincselő látvány. Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma nem kevesebb mint 62, a kert tavaiban összesen 22 halfaj él, de itt talált otthonra 73 puhatestű állatfaj is. Az arborétumot legalább egyszer az életben neked is látnod kell!

Vácrátót környéki szállásokat ITT találsz.A Vácrátóti Botanikus Kertet mindenkinek látnia kell legalább egyszer!A Vácrátóti Botanikus Kertet mindenkinek látnia kell legalább egyszer!

 

Váci érdekességek

Sokan elfelejtik, hogy Budapest környékén található a Vác nevű csoda is, ami nemcsak azért különleges, mert ezeréves múlttal büszkélkedhet, hanem azért is, mert itt található Magyarország egyik legcsodálatosabb barokk tere, a Március 15. tér, a műemléki védelem alatt álló épületeivel. És azt tudtad, hogy ebben az István király alapította püspöki székhelyen sétálhatsz át hazánk egyetlen, szobrokkal díszített barokk hídján? És akkor még nem is beszéltünk kicsiny országunk egyetlen diadalívéről sem, amely szintén itt, a Duna bal partján elterülő városban található.

Nálunk váci szállást is találsz, ÍME!

Vác rengeteg érdekességet és izgalmas látnivalót tartogat annak, aki idelátogat.Vác rengeteg érdekességet és izgalmas látnivalót tartogat annak, aki idelátogat.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Évekkel ezelőtt hozzánk is begyűrűzött a Halloween. Lehet nem szeretni, vagy imádni, de tény, hogy itthon is egyre népszerűbb. De vajon tudod-e, hogy pontosan miről is szól ez az ünnep? Máris mindent elárulunk.
Ide nekünk a hideget, pláne, ha testet-lelket melengető programokat ígér a november! Az utolsó őszi hónapban sem lesz időd unatkozni, telis-tele az ország ugyanis izgalmas eseményekkel. Már mutatjuk is!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Természet. Közelben. Kihagyhatatlan kirándulóhelyek, csodaszép barlangok
A maszkban töltött mindennapok miatt különösen fontos, hogy keressük azokat a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, most is remek kirándulóhelyeket mutatunk, ezúttal csodaszép barlangokat.
Kalandra fel! Mutatjuk az ország legizgalmasabb élményparkjait
A nyárral csak a kánikula búcsúzott! A vidámságról, az izgalmakról és a fittségről nem kell lemondanod a hűvösebb hónapokban sem, pláne akkor, ha szórakozásod helyszínéül mondjuk, egy kalandparkot választasz.
Íme, 6+1 Budapest környéki téli úti cél!
Csak, mert tél van és hideg, nem kell a négy fal között ülnöd. Sőt, most kifejezetten érdemes kimozdulnod, hiszen Budapest és környéke a didergősebb hónapokban is káprázatos kincsekkel vár és megannyi programot kínál.
7 pünkösdi program, amit vétek lenne kihagyni!
2019.06.04 | 5 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Események
Pünkösdre csak megérkezett a nyár ugye, hogy vétek lenne a négy fal között tölteni a húsvét utáni hetedik vasárnapot és hétfőt? Ha már egyszer hosszú lesz ez a hétvége, nézz körül: milliónyi színes program vár.
Hazai sí- és kori pálya körkép - így állunk most a hóval és a jéggel!
A téli sportok szerelmesei nagy örömére elérkezett az év legzordabb évszaka: lassanként elkezdődik a szezon a hazai síparadicsomokban, a koripályáknak pedig már egy ideje országszerte se szeri, se száma.