Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodálatos helyek, amiktől odavagyunk a fővárosért - Budapest látnivalói, nevezetességei

Hangulatos szigetek, sziklamozaikokból álló hegyek, földbe vájt barlangrendszerek követik le a szélesen hömpölygő Duna mozgását, mely hazánk fővárosát, Budapestet szeli ketté. Csakhogy nemcsak a természeti kincseket éri meg kiaknázni a látogatáskor. A mesés városnézések, a nagy hagyományokkal rendelkező fürdők és az utánozhatatlan programok végtelen lehetőségeket szolgáltatnak a szórakozáshoz. Neked mind megvolt?

 

Mesés budapesti szálláshelyek>>

 

Szédítően jó városi séta a legszebb látnivalókkal

Egyetlen nap leforgása alatt lehetetlen megjárni Budapest összes látnivalóját, de adunk pár tippet, amivel érdemes tervezni az utazás során. A műemlék együtteseket alkotó Budai Várnegyed nem véletlenül került fel az UNESCO világörökségi listájára. A Budavári Palotanegyed, a Mátyás-templom, a Halászbástya csupa olyan látványosság, melyek nem maradhatnak ki a felfedezésből, ahogy a Budavári Siklón való utazás sem.

Csodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Mátyás-templomCsodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Mátyás-templom

 

Amikor mindent meglestél, kanyarodj rá az Andrássy útra, mely a fáradhatatlanul pezsgő belvárost köti össze a csodás Városligettel! A legjelentősebb épületek között útközben ráismerhetsz a Magyar Állami Operaházra, a Terror Háza Múzeumra, illetve a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumra is.

A széles Andrássy út a Magyarországot alapító 7 törzs vezérét ábrázoló Hősök terébe torkollik. Ezt követően a Vajdahunyad vára, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, a Fővárosi Állat- és Növénykert vagy a Mezőgazdasági Múzeum felé is veheted az irányt. A mesés Margit-szigeten pedig Zenélő szökőkút, kiállításokat rejtő Víztorony és Japánkert is lapul.

Remek múzeumok, ahová szintén jó ötlet betérni:  Illúziók Múzeuma, Aquincumi Múzeum, Sziklakórház Atombunker Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum.

Csodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Andrássy útCsodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Andrássy út

 

 

Pihentető wellness vagy strandolás a helyi fürdőkben

A Palatinus Gyógy-, Strand - és Hullámfürdőjében rengeteg medence közül válogathatsz és még vízi csúszdázni, sportolni is tudsz, mely után jöhet a megérdemelt sajtos-tejfölös lángos.

Ha a luxus és az elegancia vonzó számodra, akkor a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszodában a helyed, ahol nemcsak a gyógyvizes medencékben, hanem a szaunaélményekben is érdemes elmerülni. Az is biztos, hogy csalódás-mentes lesz a Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda felkeresése is, mely a gyógy-, a termál-, a hullám- és az úszómedencén túl elképesztő masszázsokat is ígér.

Ha előnyben részesíted a csendet és a nyugalmat wellness közben, akkor viszont a Rudas Gyógyfürdő a legjobb megoldás számodra, hiszen ez a hely 14 év alattiakat nem fogad, így nem szakítja meg gyerekzsivaj a testi-lelki feltöltődést. Szinte újjászületsz majd a panorámás medencében, a Törökfürdőben és a relaxálást elősegítő szaunákban.

Csodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Szt. Gellért Gyógyfürdő és UszodaCsodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással
Tobzódunk a jobbnál jobb éttermekben a fővárosban, ám ha segítségre lenne szükségünk, hagyatkozzunk a Michelin Guide ajánlásaira. A budapesti ajánlások 13 remek éttermet jelentenek, egytől egyig csillagjai a magyar gasztronómiának.

 

 

Új élmények, amiket hazaviszel

Flipperek egymás hegyén-hátán, amerre csak nézel a Flippermúzeumban, ami még a felnőtteket is azonnal gyerekké változatja. A körülbelül 160 játék között ráadásul muzeális kincsek is helyet kaptak. Mi órákat töltöttünk itt!

Már említettük neked, hogy nem marad el a jutalmad, ha felkutatod a Budai Várat, de azt még nem mondtuk, hogy mindeközben akár egy eszméletlen időutazáson is részt vehetsz a VR Tours jóvoltából, ahol a virtuális valóság tárja eléd a múlt fontosabb mozzanatait.

Az Unicum Ház egyedi látogatóközpontjában igazi felnőttbarát programba csöppenhetsz, ahol bámulatos kiállítótérben csatangolva kerülhetsz közelebb a Zwack család történetéhez és a népszerű italmárkához.

Ki mondta, hogy a budapesti városnézést csak gyalog érdemes megtenni? Ha már nem bírod tovább az erőltetett menetet, akkor szállj hajóra és nézd meg a fővárost más szemszögből a naplemente vagy egy felejthetetlen éjszakai túra során, miközben az arcodat lágyan simogatja a szél! Ezenfelül akár vízi buszra is ülhetsz, amit a Duna hullámai sem állítanak meg.

Csodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Fotó: Flippermúzeum BudapestCsodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Fotó: Flippermúzeum Budapest

 

 

Kirándulásra ösztönző kilátók, helyszínek a természetben

Töprengésekhez, merengésekhez vagy csak a gondolatok áramlásának lelassításához is jó döntés a Filozófusok kertjének felkeresése, mely a Gellért-hegy nyugati oldalán húzódik végig. Ezen a csodás magaslaton egyébként szuper kilátópontok és hangulatos játszóterek is várnak rád, ami a családosoknak valóságos áldás lehet.

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a rétekkel, kápolnákkal, erdőkkel tarkított Normafa a fővárosiak kedvenc kirándulóhelye. Errefelé bukkanhatsz rá a Gyermekvasútra, a János-hegyi Erzsébet-kilátóra, a Tündér-sziklára és számos más szuper túraútra is.

A varázslatos panorámák szerelmesei feltétlen hódítsák meg a Hármashatár-hegy tetején emelkedő Guckler Károly-kilátót. A Hárs-hegy kör megtételével pedig egyszerre két pazar kilátótóba is belefuthatsz.

Csodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Guckler Károly-kilátóCsodálatos helyek, amiktől odavagyunk Budapestért - Guckler Károly-kilátó

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Stílusosan, az Állatok Világnapjának hajnalán érkezett meg hazánkba a háború sújtotta Ukrajnából Arseniy, a zsiráfbika. A nagykőrösi Richter Safari Park több mint 4 hónapos előkészületet követően fogadta be az állatot, aki nevéhez méltóan bátran viselte a hosszú utazást és hamarosan birtokba is veszi új otthonát.
Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, úgy lesznek egyre népszerűbbek a wellness hotelek, hiszen benti medencéikkel és egyéb szolgáltatásaikkal a borús őszi napokon is felhőtlen lehet a pihenésünk. A nyugalmat pedig az teszi teljessé, ha a Mátra hangulatos erdeiben választunk szállást, ezért 5 olyan szállodát gyűjtöttünk össze nektek, ahol a wellness és a Mátra vár titeket minden előnyükkel.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.