Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Két új Michelin-csillagos étterme van Magyarországnak!

2021.09.02 | 4 perc

Megjelent az idei Michelin Guide kiadványa. Újabb 2 hazai étteremnek is odaítélték a Michelin-csillagot: Essência Restaurant - Tiago & Éva és SALT Budapest. További 6 budapesti éttermet pedig ajánlanak a listájukon.

Szívből gratulálunk az immár Michelin-csillagos Essência Restaurant - Tiago & Éva és a SALT Budapest csapatának!

Így Magyarországon, azon belül is Budapesten, már 8 olyan éttermet találunk, ami szerepel legalább egy csillaggal a Michelin Guide-ban (Stand, Costes Downtown, Borkonyha, Babel, Costes). Két csillaga egyedül az Onyxnek van.

A csillagokat nem az étterem belső dekorációjáért, vagy a szolgáltatás minőségéért ítélik oda - Délkelet-Ázsiában például helyi, tradicionálisan street food helyeknek is vann csillaga -, hanem 5 kritérium dönt (pl. a felhasznált alapanyagok minősége, ár-érték arány stb.)

 

Essência Restaurant - Tiago & Éva

Tiago Sabarigo és leánykori nevén Jenei Éva nem csak a magánéletben, hanem a munkában is tökéletesen kiegészítik egymást. A portugál szakács korábban számos neves étteremben alkotott, nem is olyan rég a legendás Costesben találkozhattunk vele. 2020-ban azonban az addig szintén neves szállodákban dolgozó feleségével közösen megnyitották álmaik éttermét, az Essenciát. A portugál és a magyar konyhára jellemző ételeket egyaránt megtaláljuk az étlapon, amiket megkóstolva anélkül is tudni fogjuk a séf kulcsszavát, hogy hallottunk volna róla: HARMÓNIA. A két ízvilág eredendően sok mindenben különbözik egymástól, az étteremnek mégis sikerül ízgazdag összhangot teremtenie.  Az már csak hab a „torta de Laranja”-án, hogy a kék-fehér szín által dominált enteriőr már a belépés pillanatában gondoskodik a maradandó élményről.



Salt

A Salt étterem szintén újdonságnak számít, 2019-ben nyílt az V. kerületben. Ételeik alapja a magyar konyha, de vittek bele egy kis csavart a saját maguk által gyűjtött vad- és gyógynövényekkel, új technológiákkal. A séfnek, Tóth Szilárdnak és az étterem vezetőjének, Boldizsár Máténak már a nyitás előtt fontos szempontja volt, hogy a hangulat fesztelen, közvetlen legyen. A séfasztal emiatt került végül központi helyre, ahonnan ők is gyakran felszolgálnak a vendégeknek. A másik fontos kritérium a fenntarthatóság volt, ennek köszönhetően a fogásaik nagy része hazai, szezonális alapanyagokból készül. Boraik többsége pedig natur, adalékanyagmentes.

 

A Michelin Guide további 6 budapesti éttermet ajánl:

Hoppá! Bistro
Felix
Stand25 Bisztró
Spago by Wolfgang Puck
Rumour
Pasztell

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Szerencsére Magyarországon bármerre indulunk, biztosan csodaszép természeti kincsekbe és kalandokba botlunk majd. Nem csoda, hogy 10 varázslatos nemzeti parkot őriznek a határaink, melyeknek most a titkait is eláruljuk.
A Dunakanyar egyik legszebb települése már évszázadok óta vonzza a kirándulókat. Szépsége nem csak az idelátogatókat varázsolta el, de a művészet kedvelőit is. De vajon mit tud adni ma Zebegény a túrázóknak?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!