Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

TOP 5 magyar fürdőváros mesés látnivalói szállásajánlóval

Aki kikapcsolódásra, gyógyulásra, élményekre vágyik, jól teszi, ha Magyarország varázslatos fürdővárosai között kezd el keresgélni új úti cél után. Mi is így tettünk, és elhoztunk megmutatni 5 olyan magyar települést, ahol a wellness mellett mesés látnivalók is sorakoznak.

Utazási tipp:  szálláshelyek közvetlen átjárással a városi fürdőbe>>

 

Harkány

Már a 19. század óta ismerik és használják a harkányi kéntartalmú gyógyvíz áldásos hatásait, mely Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelyévé tette a Dél-Dunántúli települést. Ennek megfelelően épült ki a ma is nagy népszerűségnek örvendő Harkányi Gyógyfürdő, ahol a termálvíz mellett a Harka Vízivilág sodrófolyója, pezsgőmedencéje, illetve csúszdái kényeztetik a pihenni érkező vendégeket. Bár kétségkívül lenyűgöző kalandokat tartogat a fürdő, mégis érdemes szétnézni Harkány bájos városában is. A Zsigmondy ősparkban fakad a legendákkal kísért Harka-kút.A sétánynál egy szuper játszótér is helyet kapott, ahol még a felnőttek is levezethetik a felesleges energiáikat. Nem messze innen az Országalmás csobogó keresztezi az utunkat. A nap végén pedig jól fognak esni a Katalin Vendéglő házias ízei!

TOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Fotó: Harkányi Gyógyfürdő Zrt. Facebook oldalaTOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Fotó: Harkányi Gyógyfürdő Zrt. Facebook oldala

 

 

Zalakaros

1962-ben nagyszabású szénhidrogén kutatófúrásba kezdtek Zalakaroson, de helyette arra az egyedülálló vízösszetételű, 96 fokos gyógyvízre bukkantak, mely megalapozta a ma is kedvelt Zalakarosi Fürdő nemzetközi jó hírét. A 2000 méter mélységből feltörő termálvíz mellett elképesztő szauna- és gyermekvilág, valamint élményelemek sokasága gondoskodik a tökéletes testi-lelki feltöltődésről, amit nyáron a strand és a csúszdapark szolgáltatásai tesznek teljessé. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei sok-sok gyalogos és kerékpáros túraútvonalból választhatnak, de horgászatra, vadászatra, vízi kalandokra és sétarepülésre is van lehetőség a településen és környékén. Az biztos, hogy a látnivalók közül a Termáltó és Ökopart, illetve a Zalakarosi kilátó kötelező elem a bakancslistán.

TOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Zalakaros Termáltó és ÖkopartTOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Zalakaros Termáltó és Ökopart

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Környezetbarát utazás – hasznos tippek tudatos kalandoroknak
Szeretsz belföldön utazni? Szívesen bolyongsz a helyi finomságokat kínáló termelői piacokon? Figyelsz rá, hogy a kiszemelt szállásod környezetbarát legyen? Ha valamelyik igaz rád, akkor gratulálunk, mert máris tettél egy lépést a fenntartható turizmusért! Cikkünkben körbejárjuk, hogyan lehetsz tudatos, zöld utazó!

 

 

Hajdúszoboszló

Már-már Debrecen hírnevével vetekszik a kicsivel több mint 20 kilométerre fekvő Hajdúszoboszló. Ebben pedig kulcsszerepet játszik az, hogy itt épült ki Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A nagymúltú gyógyfürdő szolgáltatásai egész évben, télen-nyáron a rendelkezésünkre állnak, ahogy az Aqua-Palace fedett élményfürdő tematikus medencéi és varázslatos szaunavilága is. A városnézés alkalmával a Hajdúszoboszlói Fazekasház gyönyörű népművészeti gyűjteményét, valamint a régmúlt emlékeit őrző Gazdaházat vehetjük közelebbről szemügyre. Miután kifújtuk magunkat, keressük fel a Városi erődfal maradványait, a Harangházat, a Fordított házat, a Bocskai István Múzeumot vagy üljünk fel a városnéző kisvonatra, esetleg a bringó hintóra! Ha azonban bírjuk még erővel, akkor a MeseKorzó ösvényeit is célozzuk meg!

TOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Hajdúszoboszló, városnéző kisvonatTOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Hajdúszoboszló, városnéző kisvonat

 

 

Sárvár

Szombathely és Celldömölk között, a Kemeneshátnál fekszik Sárvár városa, ahol 2002-ben nyitotta meg kapuit a modern, és évről évre egyre csak új szolgáltatásokkal bővülő Sárvári Fürdő. Ebben a fantasztikus, vízi élményközpontban nyár után búcsút kell mondani a csúszdaparkos, hullámmedencés strandnak, de helyette a kültéri gyógyvizes medencék termálvíz párájába burkolózhatunk bele. Esetleg a pezsgőágyak, a nyakmasszírozók, a szaunaszeánszok vagy a többi élmény vonja magára a figyelmünket. Ahogy a fürdő fejlődött, úgy gyarapodtak idővel a programok is a városban. A látnivalók között ma már nem csupán a történelmi kötődésű Nádasdy-várat, vagy a zöld-élményekre hívogató Sárvári Arborétumot éri meg útba ejteni, hanem a Sárvári Kalandparkot is. A romantikus séták kedvelőinek pedig a Csónakázó-tó környékét úgyszintén érdemes felfedezni.

TOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Sárvári ArborétumTOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Sárvári Arborétum

 

 

Mezőkövesd

A Matyóföld fővárosában, a Bükk-vidék déli peremén meghúzódó Mezőkövesden a wellnessről sem kell lemondanunk. A felhőtlen csobbanást a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő garantálja, ami 10 éve hivatalosan is kiérdemelte a gyógyhely minősítést. Az itt felszínre kerülő 60 fokos hévíz kéntartalma ráadásul minden más hazai gyógyvizet maga mögé utasít. Azonban nem szükséges egész nap termálvízben áztatni magunkat, mert az ücsörgést feldobhatjuk a hullámmedencével, a sodrófolyóval és némi vízi csúszdázással is. A hangulatos Hadas Városrészben 150-200 évet repülhetünk vissza a múltba, hogy az egykor élt mezővárosi emberek hétköznapjaiba betekintést nyerjünk olyan helyeken, mint a Bútorfestő és Hímző alkotóház, a Mézeskalácsos Ház, a Népi Művészetek Háza vagy a Fazekasműhely. Aki ráér, az felderítheti a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumot vagy a Takács István Gyűjteményt is.

TOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Fotó: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldalaTOP 5 magyar fürdőváros és mesés látnivalóik - Fotó: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Lehet elegáns, kicsi vagy eldugott, a közös bennük a Michelin-ajánlás. Több mint 10 étteremmel bővült a Michelin ajánlással büszkélkedhető éttermek listája, melyek többsége vidéken működik. Egyre jobban körvonalazódik, hogy hazánk kiváló éttermeit nemcsak a fővárosban érdemes keresni, jól tesszük, ha felkerekedünk és megismerjük mit rejt a vidék.
Rejtőzködő vagy szeles hegytetők ormait őrző várakból a természet mélyén megbúvó szurdokvölgyekig számos csodás túrahelyszínt biztosít a panorámákban gazdag, vadregényes Börzsöny. Bakancslistánkon olyan top látnivalók szerepelnek, melyekkel könnyebben megismerheted ezt a zárt, ám varázslatos mesevilágot!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Mesés kirándulóhelyek a Bakony lankáin
A Cuha gázlóin át a patakcsobogástól hangos szurdokvölgyekig igyekeztünk felkutatni számotokra a Bakony legszebb részeit. A látnivalók között szerepel a romániai Gyilkos-tó kistestvére, egy szél által ostromolt vár, illetve Magyarország egyik legkülönlegesebb természeti kincse is. Mutatjuk, melyek a mi szívünknek kedves helyek e túrára hívogató vidéken!
10 magyarországi kastély, ahol elveszhetsz a történelemben
2023.09.29 | 8 perc | Szuper látnivalók | Legnépszerűbb
Az ország településeit járva számos impozáns kastélyra bukkanhatunk, melyek élő példái gazdag történelmünknek és lenyűgöző építészeti örökségünknek. Betekinthetünk a mindennapi nemesi életbe, miközben családtörténeti kiállítások és festői kertek várnak, úgyhogy érdemes a nyakunkba venni Magyarországot, és felkeresni a cikkünkben szereplő kúriákat.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.