Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ezek a legjobb vidéki éttermek a Michelin Guide ajánlásával

2023.02.23 | 11 perc

Ha eddig nem tudtuk, melyek azok a vidéki éttermek, amik a legmagasabb minőség felé törekszenek, akkor a Michelin Guide ajánlására támaszkodva a legjobb konyhák fogásait kóstolhatjuk. Lássuk, melyek azok a vidéki éttermek, akik 2022-ben a Michelin tányér minősítéssel büszkélkedhetnek.

 

Alabárdos Étterem (Szeged)

Elég csak végignézni az Alabárdos weboldalára feltöltött képeken, egyből szembetűnik az a művészi kidolgozottság, ami az étterem séfjét, Tóth Pált jellemzi. A szegedi Oskola utcában lévő étterem eleganciája nem csak a belső tér kialakításában, de a tányérok kivitelezésében is megmutatkozik. A szépség egyben kiváló ízekkel társul, így akár a heti menüre ugrunk be, akár a meghittebb à la carte fogyasztás mellett döntünk, mindenképpen kifinomult és ízekben gazdag fine dining élményekkel távozhatunk. 

Szállások Szegeden>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Alabárdos Étterem (Szeged)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Alabárdos Étterem (Szeged)

 

 

67Sigma Étterem (Székesfehérvár)

A történelmi belváros frekventált épületében, a méltán nevezetes Hiemer-ház zöld kapui mögött találtjuk a 67 Sigma éttermet. Az elsősorban magyar termelők kiváló terményeire építő konyha a hagyományok megőrzése mellett a kreatív konyha elemeit használja ahhoz, hogy a betérő vendégek számára alternatívát kínáljon ebédre vagy vacsorára. Ebédidőben heti menüvel is készülnek, étlapjukon a széles húskínálat mellett vegán fogások is megtalálhatóak.  

Szállások Székesfehérváron>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - 67Sigma Étterem (Székesfehérvár)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - 67Sigma Étterem (Székesfehérvár)

 

 

Avalon Ristorante (Miskolctapolca)

Az Avalon Park étterme nem csak a szállóvendégek számára nyújt étkezési lehetőséget, Miskolcból és vonzáskörzetéből is sokan érkeznek az Avalon Ristorante-ba, hogy az olasz konyha ínycsiklandó fogásainak hódoljanak. Az autentikus olasz ízekért Albók Gyula és Szepesi Gábor séfek felelnek, munkájukat Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató támogatja. Az eredmény magáért beszél: az éttermet több ízben is jutalmazták kiválóságáért. A vendégek az olasz tésztás ételek mellett – légiesen könnyű nápolyi pizzákkal az élen -, a húsimádóknak összeállított, egyedülálló steak kínálattal ismerkedhetnek meg. 

Szállások Miskolctapolcán>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Avalon Ristorante (Miskolc)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Avalon Ristorante (Miskolc)

 

 

Alkimista Kulináris Műhely (Szeged)

Csütörtöktől szombatig várja vendégeit az Alkimista, mely Szeged szívében, egy apró étteremben vezetett, tematikus vacsorákkal teszi különlegessé az érkezés szépségét. Katkó Krisztina nevéhez kapcsolódó műhely alkalmanként maximum 16 fő számára biztosít vacsora lehetőséget, az este 7 és 10 óra között zajló beszélgetős, kulináris történetmeséléssel gazdagított vacsorák számos törzsvendéggel gazdagították az éttermet. Az estekre érdemes jóval korábban bejelentkezni, ebben nagy segítséget jelent a vacsoranaptár és a hozzá tartozó degusztációs menükínálat részletes bemutatása. 

Szállások Szegeden>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Alkimista Kulináris Műhely (Szeged)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Alkimista Kulináris Műhely (Szeged)

 

 

Almalomb (Hosszúhetény)

Az hely története önmagában is megér egy kitérőt, ha Pécsett járunk, ismerjük meg Hosszúhetény egyedülálló vízimalmának és az azt helyreállító család történetét. A Malom Étterem, a Pajta, a Veranda és Fürstölőház, a szépen gondozott kertek egytől egyig arról mesélnek, hogyan lehet szeretettel és körültekintéssel megőrizni azt, ami régi, miközben hozzáteszik mindazt, amitől nagyon mai és modern lesz. Az Almalomb étterem ezt a szellemiséget tükrözi, rövid, gyakran változó étlapjára szezonális, friss, lehetőleg helybéli alapanyagokból készített ételek kerülnek fel. A slow living mozgalom oszlopos tagjaiként az étkezés szépségét is eképpen interpretálják, sok esetben szokatlan párosításokkal, a nemzetközi konyha megjelenítésével teszik színessé a fogásokat. 

Szállások a környéken>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Almalomb (Hosszúhetény)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Almalomb (Hosszúhetény)

 

 

Clarisse (Tura)

Legendák és történetek kelnek életre a turai Botaniq Kastély Clarisse éttermében. A lenyűgöző szépségű kastély minden szeglete a múltat idézi, a két Michelin-csillagos Onyx egykori séfje, Mészáros Ádám egy olyan degusztációs menüvel rukkolt elő, mely feledteti velünk a múltat, helyette friss és izgalmas, ízeiben a hagyományokra épülő fogásokat kínál. A minden érzékszervet megmozgató vacsora pataktól az égig ível, terítékre helyezve az erdőben megtalálható vadak, madarak, gombák vagy éppen gyümölcsök, magvak képviselőit. Az átütő gasztronómiai élményhez a Michelin-csillaggal díjazott sommelier által kínált borsor dukál. Langó Tamás borai, érdekes történetmesélése és a háttérben halkan hallható zene tökéletes harmóniát nyújt egy emlékezetes Clarisse élményhez. 

Szállások a környéken>>

 

Graefl Major (Poroszló)

Szerencsés Györgyi és férje, Szepesi Péter egy nem mindennapi történetbe kezdtek akkor, amikor a Kétútközben álló Graefl Major felújításába kezdtek. A korhű állapotban működő kastély és a hozzá tartozó birtok egy fenntartható, felelős gondolkodású gazdálkodással társul, melyhez a konyha a „farm to table” elvet követi. Ennek értelmében mindent maguk termelnek meg, zéró kilométeres konyhát visznek, melynek gasztronómiai alapjait Gyűjtő Ádám séf dolgozta ki. Az étlap rendszeresen változik, akár hétről hétre, a szezonalitásnak megfelelően. 

Szállások a környéken>>

 

Horgonyzó Kisvendéglő (Tiszalök)

A Tisza közelsége és az Ősi Üdülőtelep kellemes hangulata csak növeli a tiszalöki, családi kézben lévő kisvendéglő ázsióját. Kecskés Andrea és Kecskés Tamás tulajdonosok Pataky Pétert kérték fel arra, hogy segítsen kialakítani a vendéglő gasztromóniai arculatát. A bájos, egyszerű bútorokkal berendezett étterem élén Takács Attila konyhafőnök áll, aki a környékbeli alapanyagokra támaszkodva klasszikus magyar fogásokat épp úgy kínál, mint streed food ételeket. Ennek értelmében találunk az étlapon hamburgert, kovászos pizzát, harcsapaprikást, kemencében sült kacsacombot vagy épp marhalábszárpörköltet. Nyáron sörkert, laza hangulat és fagylaltok várják a nyaralókat. 

Szállások a környéken>>

 

Hosszú Tányér (Hosszúhetény)

A Zengő lábánál, egy 3500 főt számláló faluban valósította meg Hosszú Franciska az álmát: hagyományokra támaszkodó, a vendéglátás színterén egyedülálló figyelmességre épülő éttermet működtet 2019 óta. Horváth Attila séffel az élen a konyha minőségi alapanyagokra épül, támaszkodva a környék zöldség és gyümölcs termelőire. Kéthavonta változó, a szezonalitást szem előtt tartó kínálattal várják az új és a visszatérő vendégeket. Az étlapon szereplő 9 tétel mindegyike pontosan kidolgozott fogás, melyekről a tulajdonos és a séf egyaránt szívesen mesél az étkezés alatt, vagy azt követően. 

Szállások a környéken>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Hosszú Tányér (Hosszúhetény)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Hosszú Tányér (Hosszúhetény)

 

 

IKON Restaurant (Debrecen)

Elegáns környezetben, Debrecen belvárosában találjuk a méltán népszerű IKON Éttermet. Thür Ádám séf, mint az étterem gasztronómiai koncepciójának irányítója a fine bistro elemeire építő konyhát álmodott meg. Hagyományos ízek, stílusos fogások, a helyi alapanyagok középpontba helyezése jellemzi a konyhát. A fogások között klasszikus magyar ételeket éppen úgy megtalálunk, mint a nemzetközi konyha különlegességeit. Az à la carte étlap a szezonalitásra támaszkodik, aki az étterem esszenciáját szeretné megismerni, az bátran támaszkodjon a Kostoló menü 6 fogásos kínálatára. 

Szállások Debrecenben>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - IKON Restaurant (Debrecen)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - IKON Restaurant (Debrecen)

 

 

Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely)

A Somló-hegy lenyűgöző szépsége, a Kreinbacher pincészet Decanter-díjas pezsgői egy olyan konyha létjogosultságát teremtették meg, ami méltó keretet ad az ott töltött időnek. Az étterem élére Langer Gábor került, letisztult stílusa tökéletesen illik a helyhez. Az étterem fine bistro koncepciója ezt a feszességet a különböző konyhák, hozzávalók és technológiák fúziójával oldja. A házias ízek mellett egy modern konyhát kapunk, amiben a magyar konyha is szerephez jut. Az à la carte kínálat mellett 5 fogásos degusztációs menüt is kóstolhatunk, hozzá tökéletesen passzoló pezsgő és borpárosítással. 

Szállások a környéken>>

Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Kreinbacher Bistro (Somlóvásárhely)Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Kreinbacher Bistro (Somlóvásárhely)

 

 

További Michelin-ajánlásos vidéki éttermek Magyarországon:

RutinBudaörs

Rókusfalvy Fogadó Etyek

Natura Hill Zebegény

Platán Bisztró Tata

Öreg Prés Mór

Macok Eger

Végállomás Bistro&Wine Miskolc

Lamareda Győr

Rézmozsár Kiskunhalas

Zip's Miskolc

Anyukám Mondta Encs

Morzsa Pécs

Sauska 48 Villány

Pajta Őriszentpéter

 

Michelin-ajánlásos éttermek a Balatonon

Mór24 Balatonfüred

Zelna Borbár és Vinotéka Balatonfüred

Sparhelt Balatonfüred

Casa Christa Balatonszőlős

Tihanyi Vinarius Tihany

füge Tihany

Kistücsök Balatonszemes

84 Bisztró Kapolcs

Neked Főztem Zánka

Víg Molnár Csárda Csopak

Kővirág Köveskál

A Konyhám Stúdia 365 Fonyód

Villa Kabala Szigliget

Lokal47 Kéthely

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Akikre igazán büszkék lehetünk: Michelin-csillagos éttermeink
Elvitathatatlan értéke van a Michelin Guide csillagainak, hiszen nemzetközi szinten képes megmozdítani a gasztronómia iránt érdeklődőket, akik képesek csak azért útnak indulni, hogy kipróbáljanak újabb és újabb csillagos éttermeket. A legjobbak között jelen lenni pedig talán az egyik legfőbb cél egy séf vagy egy tulajdonos életében – még ha csak titkon vágynak is rá. 2022-ben 7 csillagos éttermünk lett, és nem csak Budapest zsebelt be néhányat, de Tata és Esztergom is büszkélkedhet eggyel-eggyel

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha egyaránt fontosak számodra a hotel szolgáltatásai, a wellnessrészleg felszereltsége és a környék látnivalói, akkor ezek a szálláshelyek nem fognak csalódást okozni. Összegyűjtöttünk nektek 10 kiváló vidéki wellness szállodát az országban.
Bújjatok be a fák lombjai közé a privát jakuzzis házikókba, bámuljátok meg a csillagokat a luxusjurták belsejéből vagy kövessétek történelmi alakok lábnyomait a festői Dunakanyarba! Felkészültetek? Akkor jöjjenek Magyarország szuper felnőttbarát wellness szállodái, vagyis olyan hotelek, ahol gyerekmentes környezetben pihenhettek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!