Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megmutatjuk, milyen programokkal kedveskedik neked a november!

Élvezd ki az utolsó őszi hónap minden pillanatát, ami, a programokat elnézve, nem is lesz olyan nehéz! Csokorba szedtük, hogy milyen izgalmas programok várnak rád novemberben, íme!hello-november.webphello-november.webp

 

Nyolc új mozi a filmhéten

Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg november 15. és 19. között a Román Filmhetet az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az ötnapos eseményen a román filmgyártás nyolc friss, ropogós, mi több, rangos díjakat is begyűjtő produkcióit láthatod. Idén nagyobb terepet kapnak a női alkotók. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

 

 

 

Őszi ünnep Debrecenben

Koncertek, kiállítások, színház- és táncművészeti előadások, gyermekprogramok, népművészeti rendezvények, tematikus filmnapok és közönségtalálkozók várják az érdeklődőket az idén 21 éves Debreceni Őszi Fesztiválon. A november 7-től 16-ig tartó eseményen számos művészeti ágban köztük komoly- és könnyűzene, képzőművészet, film- és színművészet, táncművészet mindenki megtalálja a maga kedvencét. Íme, egy kis ízelítő a programból: a fesztivál apropóján Debrecenbe érkezik a világhírű Yamato dobos társulat, de ott lesz a Csík Zenekar és a Brains is szimfonikus zenekarral kiegészülve.

 

 

 

Amikor a gesztenye a főszereplő

Faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemények, lángos, csokoládék, édességek és ez még csak a jéghegy csúcsa! A november 17-18-i Budai Gesztenyefesztiválon ugyanis az egyik ámulatból a másikba eshetsz. A meseszép 12. kerületi Gesztenyés kerti gasztrofesztivál tényleg egy kihagyhatatlan, vidám, ingyenes hétvége az egész családnak.

 

 

Libáskodás Siófokon

Siófokon aztán megadják a módját a Márton-napnak! November 16-tól három napon át ugyanis a gasztronómiai élményeké, a családi programoké, az izgalmas bemutatóké és a színes kulturális eseményeké lesz a főszerep. Az ingyenes Libadalmon remek koncertek is lesznek, köztük a nagy kedvenc Beatrice és az Irie Maffia is fellép. A gazdiknak jó hír, hogy a Fő téri fesztivál kutyabarát.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Elképesztően szerencsések vagyunk, ugyanis hazánk szinte minden pontján olyan különleges borvidékeket találunk, melyek közül egyet is vétek lenne kihagyni. Tudj meg többet a tokaji-, a villányi- és az egri borvidékekről.
Noha már bizonyára készülsz a csúszkálós, havas, mátrai télre, ne feledd: ősszel is van mit megcsodálnod Magyarország egyik legszebb vidékén! Már mondjuk is, miért is érdemes bebarangolnod a Mátrát.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
Tavaszi kirándulásra termett városok - szállásajánlóval
A napfényes tavaszi időben nincs is jobb egy szuper kirándulásnál. Ajánló cikkünkben olyan településekről olvashattok, ahol a wellness pihenés mellett számtalan érdekes látnivaló, izgalmas programok és meseszép környezet vár rátok. Így hát elő a bőröndökkel és kezdjetek csomagolni!
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.