Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ősszel se maradj programok nélkül! 5 különleges fesztivál Budapesten és környékén

Hűvösebb napok ide vagy oda, ebben az évszakban sincs megállás, már ami az izgalmas fesztiválokat illeti. Fesztiválcsokrunkba ezúttal 5 igazán izgalmas budapesti és főváros környéki programot gyűjtöttünk, íme!

Országszerte milliónyi program vár rád, legyen az zenei, kulturális vagy éppen gasztronómiai.

 

Disznótoros Kolbászfesztivál, Budapest

Húsimádók, figyelem! Közeleg a ti időtök: október 11-én kezdődik ugyanis a minden ízében izgalmas Disznótoros Kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A háromnapos rendezvényre az ország minden pontjáról, sőt, még a határon túlról is érkeznek kolbászkészítők. Kolbászon kívül azonban lesz még hurka, szalonna, sonka és minden jó falat, amit egy disznótoron kóstolhatsz, és nem lesz hiány házi sajtokból, illatos fűszerekből, kürtőskalácsból, sütőtökből, mézből és más háztáji finomságokból sem. Ha pedig a hasad jól megtöltötted, belekóstolhatsz a portékáikat bemutató és kínáló pálinka- és sörfőzdék, valamint borászatok igen széles kínálatába.

A tökéletes szálláshelyet találd meg ITT!

Kolbászon kívül azonban lesz még hurka, szalonna, sonka és minden jó falat, amit egy disznótoron kóstolhatsz.Kolbászon kívül azonban lesz még hurka, szalonna, sonka és minden jó falat, amit egy disznótoron kóstolhatsz.

 

Szentendrei Jazz- és Bornapok

Újra a borról és a jazz zenéről szól majd minden a szeptember 27-i hétvégén Szentendre Fő terén és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában. A Szentendrei Jazz- és Bornapokra az ország minden borrégiójából érkeznek neves pincészetek, az ízletes szőlőnedűk mellett azonban borszakmai és kulturális programokból sem lesz hiány. Lesz itt minden, ami egy őszi fesztiválról nem hiányozhat: borvacsorák és kóstolók, bormenük, gasztrovásár, főzőkurzusok, városismereti séták, no és rengeteg zene. A rendezvényen olyan kitűnő zenekarok muzsikálnak majd, mint a Canarro Hungarian Gipsy Swing, a Swing Ala Django Horányi Julival és a Stereo Swing Szűcs Gabival.

Szentendrei szállásokért kattints IDE!Szentendrén igazi gasztrokánaán vár kiváló borokkal, koncertekkel, főzőkurzusokkal.Szentendrén igazi gasztrokánaán vár kiváló borokkal, koncertekkel, főzőkurzusokkal.

 

Kapuzárási Piknik Fesztivál, Budapest

Egy fergeteges minifesztivállal zárja az idei szezont is a Budapest Park szeptember 26. és 28. között. A klub utolsó három napját összefogó Kapuzárási Piknik főszereplői 2019-ben a nagy hazai kedvencek lesznek. Szeptember 26-án a szezon első és utolsó parkos koncertjét adja a 30y, amelyen a zenekar régi és új dalai is felcsendülnek. 27-én az ötödik születésnapját ünneplő Margaret Island csap a húrok közé, a nyártemető fesztivál utolsó napján pedig a Brains játszik kifulladásig.

Találd meg a megfelelő szálláshelyet ITT!Pánikra semmi ok, hiszen szeptember végén is lesz Kapuzárási Piknik Budapesten.Pánikra semmi ok, hiszen szeptember végén is lesz Kapuzárási Piknik Budapesten.

 

2.Sülysápi Mackó Fesztivál

Különleges fesztiválnak ad otthon Sülysáp szeptember 21-én. A hagyományos őszi, korábban szüreti felvonulásként ismert hagyományőrző programjuk mára átalakult: a hangulat a régi, de most már a neve 2. Sülysápi Mackó Fesztivál. Ha nem kóstoltad még a tradicionális helyi mackót, akkor mindenképpen ott a helyed, no meg akkor is, ha szereted a finom falatokat, a kézműveskedést, a vásári forgatagot, a jó zenéket, a népi játékokat és a vidámságot.

Sülysáp környéki szálláshelyeket itt találsz>>

Hagyományőrző fesztivállal vár Sülysáp.Hagyományőrző fesztivállal vár Sülysáp.

 

ELEVEN Ősz Digitális Kultúra, Budapest

Koncertekkel, családi, gasztro- és művészeti programokkal várják az érdeklődőket az ELEVEN Őszre szeptember 27-én és 28-án, amikor is a Bartók Béla út két napra egy színes forgataggá alakul. A helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot. A Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából létrehozott utcafesztivál középpontjában idén a digitális kultúra áll majd. A kitűnő designerek munkái mellett sok-sok kulturális, szórakoztató gyermek- és családi program vár, és persze jó zenék és finom falatok is.

Foglald le időben a legjobb szállást ITT!A Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából létrehozott utcafesztivál középpontjában idén a digitális kultúra áll majd.A Kulturális Tizenegy Egyesület jóvoltából létrehozott utcafesztivál középpontjában idén a digitális kultúra áll majd.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
El tudsz annál szebbet képzelni, minthogy testközelből látod, hogyan készül a természet a téli pihenésre? Összeállításunkban olyan Budapest környéki útvonalakat mutatunk, amelyek állomásait elérheted akár vonattal is.
Vétek lenne kihagyni napnyugta után a nyarat követő évszak romantikus esti, békés andalgásait. Most 10 olyan várost ajánlunk, ahol szívet-lelket melengető, romantikus sétákat tehettek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.