Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig

2022.03.17 | 7 perc

Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.

Budapesti szállásajánlatok>>

 

Harry Potter-rajongóknak kötelező: The Magic

Lépjetek be egy varázslatos világba, a budapesti The Magicbe, ahol biztosan benneteket is elbűvölnek majd! A boszorkányos ügyességgel kialakított helyiségben minden Harry Potter történetét idézi: a nagyterem lebegő gyertyái, a gőzölgő kupák és a megszámlálhatatlanul sok kiegészítő egyből Roxfortba repít majd mindnyájatokat. Kóstoljátok meg a fantasztikus főfogásokat, az ízletes varázsburgereket és a mágikus finomságokat… na és persze mindenképp hajtsatok fel egy korsó vajsört is!
Fokozzátok tovább az élményt: szerencsére akár helyben is tovább-barangolhattok a fantázia birodalmában, ugyanis remek, tematikus szabadulószobák várnak rátok a The Magicben! Fedezzétek fel a Varázslóiskolát vagy akár Jumanjit is!
Cím: Budapest, Hajós u. 25.

The Magic - Különleges tematikus éttermek BudapestenThe Magic - Különleges tematikus éttermek Budapesten

The Magic - Különleges tematikus éttermek BudapestenThe Magic - Különleges tematikus éttermek Budapesten

 

 

A Vadnyugat kapujában: Buffalo Steak House

Hamisítatlan westernhangulatba kerülhettek a fővárosi Buffalo Steak House-ban, mely kaktuszaival, puskáival és a Vadnyugat elmaradhatatlan szereplőivel biztosan hamar az egyik kedvenc helyetek lesz, ha még nem az! Az étlapon a különleges nemzetközi húsok és kitűnő marhahúsok sokasága mellett több személyre szóló tálakból is választhattok, és a vegetáriánusoknak jó hír, hogy itt bizony ők sem maradnak éhesek. Esetleg jobban kedvelitek a mexikói konyhát? Akkor teszteljétek le a quesadillát és az enchiladát is!
Cím: Budapest, Török Flóris u. 217.

Buffalo Steak House - Különleges tematikus éttermek BudapestenBuffalo Steak House - Különleges tematikus éttermek Budapesten

Buffalo Steak House - Különleges tematikus éttermek BudapestenBuffalo Steak House - Különleges tematikus éttermek Budapesten

 

 

Négy varázslatos helyszín egy helyen: Dzsungel étterem

Igazi utazásra csábít mindenkit a fantasztikus Dzsungel étterem, ahol nem is egy, hanem rögtön négy izgalmas helyszín közül szemezgethettek az étkezésekhez. A perzselő szaharai homok, a buja dzsungelek zöldje, az óceánok háborítatlan mélysége és a kalózok hajója is feltárul előttetek, ha szeretnétek. A lenyűgöző környezet mellett azonban az is figyelemre méltó, ami az asztalra kerül, ezért az előételektől a főfogásokig kiváló ízekbe kóstolhattok bele. A belül omlós, kívül ropogós, fokhagymával megbolondított csülköt, művésznevén a Balu mancsát tuti imádni fogjátok!
Cím: Budapest, Jókai u. 30.

Dzsungel étterem - Különleges tematikus éttermek BudapestenDzsungel étterem - Különleges tematikus éttermek Budapesten

Dzsungel étterem - Különleges tematikus éttermek BudapestenDzsungel étterem - Különleges tematikus éttermek Budapesten

 

 

Az édesszájúak mennyországa: SUGAR! Shop & Confectionary

Akárcsak Alice Csodaországban – pont ilyen érzés belépni a SUGAR! Shop & Confectionary ajtaján. A küszöbön túl ugyanis isteni sütemények, látványos torták, színes macaronok és megszámlálhatatlanul sok más édesség sorakozik. A nyári kánikulában érdemes a hűsítő csemegék közül rendelni, ugyanis verhetetlen fagyikelyhek és shake-ek is találhatók a kínálatban. Búcsúzóul pedig vihettek magatokkal a bohókás, csavart és kampónyalókák közül is néhányat útravalónak.
Cím: Budapest, Paulay Ede utca 48.

SUGAR! Shop & Confectionary - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyikeSUGAR! Shop & Confectionary - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyike

SUGAR! Shop & Confectionary - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyikeSUGAR! Shop & Confectionary - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyike

 

 

A megtestesült amerikai álom: Dallas Étterem

Gigantikus hamburgerek, szuper hot dogok, szaftos steakek… mindez autentikus, amerikai hangulattal átitatva a Dallas Étteremben. Az egyedi vendéglátóegységben villogó neonfények, kockás padló, süppedős bokszok segítenek feleleveníteni a legendás 66-os úti benzinkutakat. Üljetek be egy különleges ebédre vagy vacsorára a barátokkal, a családdal vagy a kedvesetekkel, hiszen ezen a helyen minden korosztály jól érzi majd magát! Az omlós amerikai pitét, a valószerűtlenül csokis brownie-t és a hatalmas adag palacsintát nem szabad kihagyni!
Cím: Budapest, Zay utca 5.

Dallas Étterem - Különleges tematikus éttermek BudapestenDallas Étterem - Különleges tematikus éttermek Budapesten

Dallas Étterem - Különleges tematikus éttermek BudapestenDallas Étterem - Különleges tematikus éttermek Budapesten

 

 

Doromboló aláfestés a kávéhoz: Cat Café Budapest

A gyönyörű Szent István-bazilika közelében fekvő Cat Café Budapestben minden macskarajongó örömét leli majd. Egy-egy forró tea, kávé vagy fenséges sütemény mellett itt cicasimogatás közben beszélhetitek meg az élet ügyes-bajos dolgait. Ha azonban gyerekkel keresnétek fel a vendéglátóhelyet, akkor tartsátok szem előtt, hogy hétvégenként 8 éves kor alatt nem fogadnak látogatókat!
Cím: Budapest, Révay utca 3.

Cat Café Budapest - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyikeCat Café Budapest - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyike

Cat Cafe - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyikeCat Cafe - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyike

 

 

Időutazás a középkorba: Sir Lancelot Középkori lovagi étterem

Több száz évszázadot ugorhattok vissza az időben, ha betértek a Sir Lancelot Középkori lovagi étterembe, ahol sejtelmes gyertyafények között fejedelmi lakomázásra számíthattok. A korhű ruhákba öltözött, kedves pincérek egy szempillantás alatt veszik fel a rendeléseiteket. Nektek nem lesz más dolgotok, mint egy kupa sör vagy bor mellett várni a roskadásig megrakott tálakat. A hal- és vadételeket feltétlen próbáljátok ki, az étkezések végére pedig iktassatok be némi desszertet is – például az Arthúrós gombócot vagy a Lé-hűtőket!
Cím: Budapest, Podmaniczky utca 14.

Sir Lancelot Középkori lovagi étterem - Különleges tematikus éttermek BudapestenSir Lancelot Középkori lovagi étterem - Különleges tematikus éttermek Budapesten

 

 

Jégbe zárt csoda: ICEBAR Budapest

Magyarország első jégbárja a sarkkörök fagyos világába nyújt nektek betekintést. Mivel odabent dermesztő hideg uralkodik, ezért belépéskor kesztyűt és meleg védőruhát kaptok, hogy utána zavartalanul élvezhessétek a csodaszép, faragott jégszobrokat, falakat és bútorokat, melyeket szintén a fagyott víz hívott életre az ICEBAR Budapestben. Természetesen a jégpultból jégpohárban felszolgált jégkoktélokat választhattok magatoknak.
Cím: Budapest, Váci utca 40.

ICEBAR Budapest - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyikeICEBAR Budapest - A legkülönlegesebb budapesti vendéglátóhelyek egyike

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Virágba boruló arborétumok, panorámás kávézgatás a víztoronyban, csodaszép kilátók, szerelemről suttogó vár és még jó sok minden más lapul a tarsolyunkban egy kiadós tavaszi városnézéshez. A programok és látnivalók mellé pedig szállástippeket is adunk!
Legyen szó az év eleji hajtás kipihenéséről vagy csak szimplán szeretnétek kikapcsolódni pihenni, ezekhez az alkalmakhoz gyűjtöttünk össze pár Budapest környéki szálláshelyet, ahol maximális nyugalomban töltődhettek fel.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!