Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pörögj fel a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő új csúszdaparkjában!

Mert a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőnek bizony már csúszdaparkja is van, ami ráadásul annyira új, hogy csak most próbálhatod ki először! Nem fogod megbánni, az biztos!

Először is: amit mindenképpen fontos tudnod a Mezőkövesd központjától 4 kilométernyire fekvő, 11 hektáros Zsóry Gyógy- és Strandfürdőről az egyrészt az, hogy van 22 igazán klassz medencéje, másrészt pedig az, hogy a kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonátos, szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíze 1968 óta hivatalosan is gyógyvíz.

De azt vajon tudtad-e, hogy a tavaly átadott fedett élményfürdője után új csúszdaparkkal is bővült a hely? Az egész olyannyira friss és ropogós, hogy a fürdőzők csak június 16-tól vehetik birtokba az újdonságot.

 

Lássuk csak, mi is vár rád!

- egy 728 méternyi új csúszdapálya, amelyen egyszerre nyolcadmagaddal csúszhatsz, majd pottyanhatsz a vízbe

- varázsalagút, amelyen a csúszdatorony legfelső szintjéről indulva, végig zárt csőben, csúszógumival kanyaroghatsz mintegy 100 méteren

- ufócsúszda, ahol a felgyorsító csőcsúszdából egy tölcsér alakú nyitott részbe érkezel, majd keringsz körbe-körbe, amíg le nem lassulsz annyira, hogy a kivezető csövön keresztül landolj

- versenycsúszda, amit kifejezetten neked találtak ki, ha szereted a száguldást: egyszerre négyen csúszhattok az először nyitott, majd zárt pályán

- anakonda csúszda, amit a kevésbé vakmerők is kipróbálhatnak, mert lassabb, lágyabb lejtésű és kanyargós

- inga csúszda, amin mindenképpen le kell siklanod, mert elképesztően izgalmas: egy lágy lejtésű csőben indulsz, ami a kanyargás után kinyílik és meredekebb lesz. Amikor már örülnél, hogy végre partot érsz, a lendület felröpít a másik oldali emelkedőre De aztán végre tényleg a vízbe csobbansz.

 

 

Legyen hol aludnod!

Valljuk be, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben egy nap bizony igencsak kevés, ezért bátran tervezz csak több időre! Az alvás is megoldható, de még mennyire! Ott van például a fürdőtől egy lépésnyire található, négycsillagos Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness a 134 erkélyes szobájának kényelmével. Wellness részlegének négy medencéjében teljesen kicserélődhetsz, hiszen találsz ott egy két részre osztott élmény-, két gyógyvizes és egy úszómedencét. És most figyelj, a sor folytatódik! A szaunavilágban van naturista-, merülő medencés- és infraszauna, sóbarlang, különleges aroma- és jégkamrák, valamint barlang-élményzuhany is. Ha pedig aktív pihenésre vágysz, formába hozhatod magad a szálloda fitnesztermében.

Tudj meg többet a szállodáról, nézd meg az ajánlataikat és foglalj te is>>

 

NÉZD MEG A TÖBBI SZÁLLÁSHELYET IS Mezőkövesden>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Különleges műemlékek, káprázatos szökőkutak, hangulatos utcák, finom ételek, kitűnő pálinka és szuper fürdőváros Gyula gyönyörű, Gyula csodálatos! És Gyula az a város is, amit kár lenne kihagyni.
Ennyi jó hely van a Balatonon, nem csoda, ha nehéz választani. És ha már a magyar tenger, akkor egyértelmű, hogy strandolnál is. Hogy hol? A mintegy 90 közül most 5 strandon kalandozunk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.
Melengető fürdőzés hideg téli napokra - gyógyvizes wellness szállodák és termál hotelek Magyarországon
Ahogy beköszönt a tél, ösztönösen menedéket keresünk a hideg elől. Azonban ezt nem csupán otthonunk melegében találhatjuk meg, hanem Magyarország csodálatos gyógyfürdőiben is. Merüljetek el a testet-lelket simogató, selymes termálvízben, ahol lebegés közben a kültéri medencékből gyönyörködhettek a téli világban!
Gyógyhelyek Kelet-Magyarországon, ha testi-lelki feltöltődésre vágytok
A Duna vonalától keletre, az Alföld sík vidékétől a hegyvidékek szabdalta Észak-Magyarországig számos különleges gyógyhely vár arra, hogy felfedezzétek őket. Ezekből hoztunk most ízelítőt nektek. Ti hol jártatok már ezek közül?
A matyó kultúra hazája – látnivalók Mezőkövesden
Mezőkövesdet a legtöbben a méltán híres Zsóry Gyógy- és Strandfürdőről ismerik, de sokan a matyó kultúra hazájaként is emlegetik. A kisvárosban található látnivalók zöme is ehhez kapcsolódik, ezeket vesszük most sorra. Tartsatok velünk!
Tudtad? Gyógyvíznagyhatalom vagyunk! Gyógyfürdők és termálfürdők Magyarországon
2022.09.28 | 8 perc | Wellness
Magyarország gyógyvíznagyhatalom, országszerte mintegy 150 melegvizes gyógyfürdő, köztük számos termálfürdő fogadja a vendégeket. De hogy miért is jó nekünk a gyógyvíz, arról kevesebbet tudunk. Nézzünk a dolgok mélyére!