Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 tuti balatoni strand, ahol mindenképp érdemes csobbannod!

Ennyi jó hely van a Balatonon, nem csoda, ha nehéz választani. És ha már a magyar tenger, akkor egyértelmű, hogy strandolnál is. Hogy hol? A mintegy 90 közül most 5 strandon kalandozunk.

Fantasztikus szálláshelyek várnak a Balatonon, bármerre jársz. Nézz körül, válogass, találd meg az igazit! A legjobb balatoni szálláshelyeket itt találod>>

 

 

Nagystrand, Siófok

Ha te esetleg azok közé tartozol, aki eddig még életében egyszer sem jutott el a siófoki Nagystrandra, akkor fogadd meg, hogy 2018-ban mindenképpen mártózol ott egyet! A Petőfi sétány mentén húzódó, több mint 8 hektárnyi területű strandot a város központjában, a hajóállomás keleti oldalán találod. Ez a Balaton, és ha úgy tetszik, Magyarország leglátogatottabb strandja is, ahol csak jól érezheted magad, akkor is, ha barátokkal és akkor is, ha gyerekekkel érkezel.

Foglalj szállást Siófokon - nézz szét itt>>

Siófoki NagystrandSiófoki Nagystrand

 

 

Diási Játékstrand, Gyenesdiás

A gyenesdiási központi strand a környékének az egyik legaktívabb és legszebb strandja, amely egyébként tavaly megkapta a legcsaládbarátabb strandnak járó díjat is. Igazi gyerekparadicsom játszótérrel, óriáscsúszdával, természetes gyerekpancsolóval és sok-sok játékos programmal. De csak azért, mert a gyenesdiási egy játékstrand, nem jelenti azt, hogy csak a gyerekeké volna a terep. A felnőttek ugyanúgy kikapcsolódhatnak, ami a vidám programok mellett többek között az árnyas fák övezte napozóhelyeknek, napozóstégnek, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapályának és más szárazföldi sportpályának is köszönhető. És természetesen annak a sok finomságnak, amit a strand éttermei és falatozói kínálnak.

Szállás ajánlataink Gyenesdiás környékén>>

Diási Játékstrand, GyenesdiásDiási Játékstrand, Gyenesdiás

 

 

Napfény strand, Balatonlelle

A magyar tenger bármelyik partján nyaralva azt érezheted, mintha tényleg tengerparton volnál, Balatonlellén meg aztán pláne. A Napfény strandon a talpad alatt olyan simogatóan meleg a homok, hogy egy pillanatra még azt is gondolhatod, hogy hirtelen valamelyik mediterrán országba csöppentél. Ráadásul a strand sekély vize lassan mélyül, úgyhogy az aprónép is biztonságban fürödhet. És akkor még tovább is mennénk: merthogy a Nagyfény Strandon nem csak úgy szimplán strandolni lehet. Van ugyanis itt egy olyan élményfürdő is, amelyben három medence, egy óriás hullámcsúszda és egy szauna-ház is működik.

Nézd meg a szállásokat Balatonlellén>>

Napfény Strand, BalatonlelleNapfény Strand, Balatonlelle

 

 

Községi strand, Balatongyörök

Olyan gyönyörű kilátás a Badacsonyra, mint a balatongyöröki strandról, sehonnan sincs! A partján árnyas és napos területek váltakoznak, és van többek között játszótere, vízi csúszdája, gyermekmedencéje, röplabda-, kosárlabda- és teniszpályája. Ha szeretnél, kölcsönözhetsz kajakot és vízibiciklit is, így jobban, kicsit közelebbről veheted szemügyre a balatoni tanúhegyeket vagy akár a szigligeti várat. És álljon itt még egy érv a balatongyöröki strand mellett (ami egyébként nagyon nem az utolsó szempont): a vize kiváló minőségű, és rendszeresen kékhullám zászló kitüntetéssel díjazzák.

Fantasztikus szálláshelyek várnak Balatongyörökön>>

Községi Strand, BalatongyörökKözségi Strand, Balatongyörök

 

 

Esterházy strand, Balatonfüred

Kétségtelen, hogy Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének az egyik legszebb eleme az Esterházy strand, amely, valljuk be, azért szintén több mint egy strand. A fürdő parkja és a Tihanyi-félszigetre nyíló panoráma már önmagában elég ahhoz, hogy feledtesse veled a hétköznapok stresszét, de azért ez még nem minden. Nagyon sok mindent találsz itt, ami segíthet a kikapcsolódásban: lídós partszakasz, napozóstég és ágyak, rengeteg sportos program, köztük versenyek és fitness foglalkozások. A gyerekek a vízi kalandok után játszóterezhetnek, de részt vehetnek ügyességi versenyeken és kézműves foglalkozásokon is. És ha ez még mind nem elég, akkor ott a strand élményfürdője is a feszített víztükrű medencéivel és azok csúszdájával, a vadvízi folyosóval, a vízgombával és a masszírozós, pezsgetős zuhanyaival.

Tovább maradnál? Válassz a legjobb balatonfüredi szálláshelyek közül>>

Esterházy strand, BalatonfüredEsterházy strand, Balatonfüred

 

 

Szabadstrandok Balaton-szerte

Ha esetleg egy kicsit szűkebbek az anyagi lehetőségeid, mégsem szeretnél lemaradni egy jó kis balatoni fürdőzésről, keresd a magyar tenger szabadstrandjait! Van belőlük bőven a déli, sőt, az északi parton is: többek között Balatonkenesén, Balatonakarattyán, Balatonvilágoson, Siófokon, Zamárdiban, Szántódon, Balatonföldváron, Balatonszárszón, Balatonőszödön, Balatonszemesen, Balatonlellén, Balatonbogláron, Fonyódon, Balatonfenyvesen, Balatonmáriafürdőn, Balatonkeresztúron, Balatonberényben, Keszthelyen, Örvényesen és Tihanyban. Mi több, ezek közül van olyan hely, ahol több strandot is találsz.

Fantasztikus szálláshelyek várnak a Balatonon, bármerre jársz. Nézz körül, válogass, találd meg az igazit! A legjobb balatoni szálláshelyeket itt találod>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mert a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőnek bizony már csúszdaparkja is van, ami ráadásul annyira új, hogy csak most próbálhatod ki először! Nem fogod megbánni, az biztos!
Ha már megvan a vakáció időpontja, mi több, már el is kezdted a készülődést, akkor gondold végig, milyen extrákkal dobhatnád még fel a nyaralást! Megmutatjuk, hogy mely 7 dolgot nem érdemes otthon hagynod.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
5+1 panorámás wellnesshotel, hogy egy medencében ázva élvezhessétek a tél szépségét
Ha egy megbeszélésen ülve éppen arról álmodozol, hogy mennyivel jobb lenne egy medence partján vagy egy szaunában lazítani, és közben elmerülni az eléd táruló táj szépségében, akkor jó helyen jársz: összegyűjtöttünk 6 olyan hazai wellnessparadicsomot, ahol nemcsak az ellátás mesébe illő, hanem a kilátás is.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
2022.04.27 | 14 perc | Szállások | Gasztronómia | Utazási tippek
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.
Utazási tippek és szállásajánlatok húsvétra és a tavaszi szünetre
Az idei húsvét lezárja a márciust és elkezdni az áprilist: a négynapos hosszú hétvége alatt még emlékezetesebbé tehetjük az ünnepet, ha valamelyik hazai wellnesshotelben foglalunk szállást. Olyan vidéki szállodákat gyűjtöttünk össze, ahol a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a pihenésről, és a gyerekek számára is változatos programokkal készülnek.