Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Programajánló: Pokorny Liával és Kéméndi Tamással indul az idei Hild Music Garden Pécsett

Könnyed nyáresti hangulat a pécsi belváros szívében! Az újragondolt Hild udvar exkluzív környezetet nyújt a szórakozni vágyóknak a nyári Hild Music Garden programsorozat keretében. A nyitóesemény Kéméndi Tamás és Pokorny Lia közös estje lesz május 30-án.

 

Hild Music Garden (Pécs)

A Művészetek és Irodalom Háza impozáns belső kerthelyisége bensőséges hangulatú könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat a nyár során, összesen nyolc alkalommal. Az étel- és italkínálatról az Eleven Bor és Tapas Bár gondoskodik.

A programsorozat Kéméndi Tamás és Pokorny Lia közös estjável indul május 30-án / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.A programsorozat Kéméndi Tamás és Pokorny Lia közös estjável indul május 30-án / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

A május 30-ai nyitóesten Kéméndi Tamás harmonikaművész és Pokorny Lia színművész várja a közönséget. "Ezen a rendhagyó koncerten nem csak a zeneműveké lesz a főszerep. Szeretném, ha megismernék a személyt, az embert, aki a 'színfalak mögött van', aki sok-sok éven át dolgozott azért, hogy elérjen oda, ahol most tart. Szeretném, hogy megismerjék a kétségeit, a nehézségeit és azt a büszkeséget és örömöt, amivel ez a szakma jár. Így a zene, a próza és a vers mellett ezen az esten a párbeszéd is fontos szerepet kap. Zenélünk, beszélgetünk, ismerkedünk – egymással és Önökkel.” (Kéméndi Tamás)További fellépők:
> május 30. 19.00-től: Találkozások. Kéméndi Tamás és Pokorny Lia est
> június 6. 19.00-től: Juci&Hunor (Németh Juci és G. Szabó Hunor estje)
> június 13. 19.00-től: Henri Gonzo és a papírsárkányok
> július 11. 19.00-től: Ohnody
> július 20. 19.00-től: Ian O'Sullivan
> július 27. 19.00-től: Hét Hat Klub
> augusztus 11. 19.00-től: Jávorkai trió
> augusztus 17. 19.00-től: Son Trés

Jegy és részletek>>

Hild Garden Pécs / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.Hild Garden Pécs / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Kapos folyó mentén fekvő festői város a Dunántúl legfontosabb kulturális és gazdasági központja és látogatására mindenképpen érdemes több napot szentelni. Inspirációként összegyűjtöttük azokat a nevezetességeket, melyek Kaposvár utcáit járva semmiképpen nem maradhatnak ki.
A balatonrendesi összekötő szakasz elkészültével immár teljes szakaszon használható a Balatoni Bringakör.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
A világörökségi várólista 10 csodája – Mit rejtenek, és hol találhatók?
Nyolc ámulatba ejtő helyszín került fel ez idáig az UNESCO világörökségi listára Magyarország területéről. Tíz különleges hely viszont még arra vár, hogy a javaslati listáról feljebb jusson, és megkapja méltó titulusát. Páratlan kulturális és természeti terepek ezek, így arra biztatunk, készíts saját bakancslistát a várományosi listából!
Idén 10 éves a szarvasi Mini Magyarország makettpark
2023.05.08 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark, Európa legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként. Megnyitásának 10. évfordulója alkalmából fergeteges születésnapi bulival és programokkal várják a látogatókat május 13-án.
Földalatti világtól a retró csecsebecsékig: Eger 5 különleges helyszíne
Múltról regélő műemlékek, gazdag kulturális kincsek, ízletes borok és különleges legendák szövik át Eger barokk belvárosának szinte minden pontját. A rengeteg izgalmas látnivaló mellett azonban szuper programok is rejtőznek a történelmi településen. Szálljatok be az időgépbe és keressétek fel a város alatti pincerendszert egy izgalmas utazás kedvéért, vagy csöppenjetek bele a Jóbarátok sorozat híres kávézójának mindennapjaiba!
Programajánló - RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2023.
2023. március 1-től ismét nyitott kapukkal várja a látogatókat a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Az olyan élmények mellett, mint a 4D mozi, MiG-29 szimulátor vagy a katonai akadálypálya, további programokkal is várnak: júliusban Kiefer Sutherland ad koncertet, de lesz szimulátor bajnokság, drone day, RepTár Piknik, és még a Csillagok Háborúja filmek rajongóira is gondoltak.
Július közepéig látogatható a Csontváry Emlékkiállítás a budapesti Szépművészeti Múzeumban
Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) születésének 170. évfordulóját közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A festőgéniusz életművének legjelentősebb műveit őrző két közgyűjtemény anyagából összeállított tárlat a Szépművészeti Múzeumban július 16-ig csodálható meg, majd a kiállítás augusztusban Pécsre költözik és az idén ötvenéves Csontváry Múzeumban lesz látható.