Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A festői Keszthely és környéke - látnivalók és programlehetőségek

A Balaton nyugati szegletének központjaként Keszthely városa és környéke több kihagyhatatlan látnivalóval és programmal kecsegtet, így bármilyen témához is húzzon a szívünk, szinte biztosan megtalálja mindenki a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. Igyekeztünk egy csokorba szedni több egyedülálló úti célt is.

Keszthelyi szállásajánlatok a pihentető feltöltődéshez>>

 

Festetics-kastély

Keszthely kihagyhatatlan látnivalói közül minden kétséget kizáróan a méltán népszerű Festetics-kastélyt említenénk meg első sorban, amely hazánk egyik leglátogatottabb és legnagyobb kastélykomplexuma. A kastélypark a tóval, az Oroszlános kúttal és a szökőkúttal, valamint a pálmaházzal és a hercegnői kamarakerttel igazán festői látványt nyújt. A idilli táj mellett a kastély olyan kiállításoknak is helyt ad, mint a hintókiállítás, történelmi modellvasút kiállítás, vadászati múzeum, valamint a kastélyban találjuk hazánk egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtárát.

Gasztrotippek Keszthelyen>>

Keszthely látnivalók és programok - Festetics-kastélyKeszthely látnivalók és programok - Festetics-kastély


A Festeticsek nevét viselő látnivalók a kastélykomplexummal nem értek véget.

A lenyűgöző kilátást kedvelőknek érdemes lehet felkeresni a Festetics-kilátót, amely 231 méteres magasságból tár elénk csodálatos panorámát, melyben a Balaton nyugati öblét és Keszthely városát csodálhatjuk meg.

Még mindig a Festetics nevet viselő látnivalóknál járunk, a következő a sorban a Festetics-mauzóleum, amely egy szabadon álló ravatalozó, kriptával. Itt nyugszanak a Festetics családtagok, de a klasszikus templomarchitektúrát követő építmény, főleg a 2015-ben megvalósuló rekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően szép látványt nyújt.

Végezetül jöjjön a Festetics Imre Állatpark, ahol a 4.2 hektáros területen manapság már ritkaságszámba menő magyar állatfajokat és különféle vadfajokat vehetünk szemügyre. Többek között olyanokat, mint az itthon őshonos szarvasmarha-, juh-, ló- és sertésfajták, magyar fodros tollú lúd, a hazai vadfajok közül pedig például gímszarvassal, dámvaddal, valamint fogollyal is találkozhatunk. Bár az állatpark a téli időszakban zárva tart, az év további részében minden korosztály talál magának érdekes elfoglaltságot és pihenési lehetőséget a parkon belül.

Szállásajánlatok Keszthelyen>>

Keszthely látnivalók és programok - Festetics Imre ÁllatparkKeszthely látnivalók és programok - Festetics Imre Állatpark

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A balatoni álomnyaralás receptje: Villa Plattensee Vonyarcvashegy
Panorámás reggelik, hűsítő medencék, zamatos koktélok és varázslatos programok csalogatnak benneteket egy igazi álomnyaralásra, amit a Vonyarcvashegyen álló Villa Plattensee-ben élhettek át. Milyen élmények várnak még a Balaton-partján? Most kiderül!

 

 

Keszthelyi strand körkép

Balaton menti városlátogatás során, főleg nyáron, már-már kötelező program a strandolás. Szerencsénkre Keszthely területén több strandot is találunk, ezek közül a három legnépszerűbb a Városi Strand, a Libás Strand és a Helikon Strand. Bármelyik strandot is választjuk, egyikben sem csalódunk, így nem is fogunk egyikről vagy másikról ódákat zengeni. Bárhol is kötünk ki, csobbanjunk a Balatonban, élvezzük a napsütést, a limonádét vagy a jégkását, úgy amblokk a nyarat!

Keszthelyi strandok>>

Keszthely látnivalók és programok - Városi strandKeszthely látnivalók és programok - Városi strand

 

Merüljetek el a kultúrában is

Ehhez pedig remek lehetőséget kínál a keszthelyi Balatoni Múzeum. Az élményközpontú interaktív tárlatok megismertetik velünk a Balaton-vidék változatos élővilágát, gazdag múltját és a balatoni hajózás történetét. A kiállításokhoz érintőképernyős, interaktív játékok kapcsolódnak, hogy a legkisebbek is örömüket leljék.

Amennyiben városlátogatásra adnánk a fejünket, olyan látnivalókkal találhatjuk szembe magunk, mint Gróf Festetics György ülőszobra vagy az Erzsébet királyné-szobor, az Oroszlános kút, a Vidor Játékmúzeum, a város legnagyobb zöldterületeként számon tartott Helikon park, és végezetül akár fel is ülhetünk a Keszthelyi Óriáskerékre, hogy mindezt és még sok mást madártávlatból vegyünk szemügyre.

A kalandot és fizikai megpróbáltatást keresők pedig próbára tehetik magukat a kellemes, növénybarát környezetben található Tavirózsa Kalandparkban.

Még több látnivaló Keszthelyen>>

Keszthely látnivalók és programok - Keszthelyi ÓriáskerékKeszthely látnivalók és programok - Keszthelyi Óriáskerék

Keszthely látnivalók és programok - Gróf Festetics György ülőszobraKeszthely látnivalók és programok - Gróf Festetics György ülőszobra

Keszthely látnivalók és programok - Tavirózsa KalandparkKeszthely látnivalók és programok - Tavirózsa Kalandpark

Keszthelyi szállásajánlatok a pihentető feltöltődéshez>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!
Hallottatok már az elhagyott szénrakodóról, a zabsilótoronyról vagy a vörös- és kék kápolnákról? Most olyan lenyűgöző látnivalókat és kirándulóhelyeket mutatunk be, melyek felkeresése kiváló program lehet hétvégére és nyaralás alatt is, akár egyedül, akár gyerekekkel, akár egy nagyobb társasággal.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.