Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A festői Keszthely és környéke - látnivalók és programlehetőségek

A Balaton nyugati szegletének központjaként Keszthely városa és környéke több kihagyhatatlan látnivalóval és programmal kecsegtet, így bármilyen témához is húzzon a szívünk, szinte biztosan megtalálja mindenki a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. Igyekeztünk egy csokorba szedni több egyedülálló úti célt is.

Keszthelyi szállásajánlatok a pihentető feltöltődéshez>>

Keszthely tengernyi látnivalóval és programmal vár egész évben!Keszthely tengernyi látnivalóval és programmal vár egész évben!

 

Festetics-kastély

Keszthely kihagyhatatlan látnivalói közül minden kétséget kizáróan a méltán népszerű Festetics-kastélyt említenénk meg első sorban, amely hazánk egyik leglátogatottabb és legnagyobb kastélykomplexuma. A kastélypark a tóval, az Oroszlános kúttal és a szökőkúttal, valamint a pálmaházzal és a hercegnői kamarakerttel igazán festői látványt nyújt. A idilli táj mellett a kastély olyan kiállításoknak is helyt ad, mint a hintókiállítás, történelmi modellvasút kiállítás, vadászati múzeum, valamint a kastélyban találjuk hazánk egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtárát.

Gasztrotippek Keszthelyen>>

Keszthely látnivalók és programok - Festetics-kastélyKeszthely látnivalók és programok - Festetics-kastély

 


A Festeticsek nevét viselő látnivalók a kastélykomplexummal nem értek véget.

A lenyűgöző kilátást kedvelőknek érdemes lehet felkeresni a Festetics-kilátót, amely 231 méteres magasságból tár elénk csodálatos panorámát, melyben a Balaton nyugati öblét és Keszthely városát csodálhatjuk meg.

Még mindig a Festetics nevet viselő látnivalóknál járunk, a következő a sorban a Festetics-mauzóleum, amely egy szabadon álló ravatalozó, kriptával. Itt nyugszanak a Festetics családtagok, de a klasszikus templomarchitektúrát követő építmény, főleg a 2015-ben megvalósuló rekonstrukciós munkálatoknak köszönhetően szép látványt nyújt.

Végezetül jöjjön a Festetics Imre Állatpark, ahol a 4.2 hektáros területen manapság már ritkaságszámba menő magyar állatfajokat és különféle vadfajokat vehetünk szemügyre. Többek között olyanokat, mint az itthon őshonos szarvasmarha-, juh-, ló- és sertésfajták, magyar fodros tollú lúd, a hazai vadfajok közül pedig például gímszarvassal, dámvaddal, valamint fogollyal is találkozhatunk. Bár az állatpark a téli időszakban zárva tart, az év további részében minden korosztály talál magának érdekes elfoglaltságot és pihenési lehetőséget a parkon belül.

Szállásajánlatok Keszthelyen>>

Keszthely látnivalók és programok - Festetics Imre ÁllatparkKeszthely látnivalók és programok - Festetics Imre Állatpark

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A balatoni álomnyaralás receptje: Villa Plattensee Vonyarcvashegy
Panorámás reggelik, hűsítő medencék, zamatos koktélok és varázslatos programok csalogatnak benneteket egy igazi álomnyaralásra, amit a Vonyarcvashegyen álló Villa Plattensee-ben élhettek át. Milyen élmények várnak még a Balaton-partján? Most kiderül!

 

Keszthelyi strand körkép

Balaton menti városlátogatás során, főleg nyáron, már-már kötelező program a strandolás. Szerencsénkre Keszthely területén több strandot is találunk, ezek közül a három legnépszerűbb a Városi Strand, a Libás Strand és a Helikon Strand. Bármelyik strandot is választjuk, egyikben sem csalódunk, így nem is fogunk egyikről vagy másikról ódákat zengeni. Bárhol is kötünk ki, csobbanjunk a Balatonban, élvezzük a napsütést, a limonádét vagy a jégkását, úgy amblokk a nyarat!

Keszthelyi strandok>>

Keszthely látnivalók és programok - Városi strandKeszthely látnivalók és programok - Városi strand

 

Merüljetek el a kultúrában is

Ehhez pedig remek lehetőséget kínál a keszthelyi Balatoni Múzeum. Az élményközpontú interaktív tárlatok megismertetik velünk a Balaton-vidék változatos élővilágát, gazdag múltját és a balatoni hajózás történetét. A kiállításokhoz érintőképernyős, interaktív játékok kapcsolódnak, hogy a legkisebbek is örömüket leljék.

Amennyiben városlátogatásra adnánk a fejünket, olyan látnivalókkal találhatjuk szembe magunk, mint Gróf Festetics György ülőszobra vagy az Erzsébet királyné-szobor, az Oroszlános kút, a Vidor Játékmúzeum, a város legnagyobb zöldterületeként számon tartott Helikon park, és végezetül akár fel is ülhetünk a Keszthelyi Óriáskerékre, hogy mindezt és még sok mást madártávlatból vegyünk szemügyre.

A kalandot és fizikai megpróbáltatást keresők pedig próbára tehetik magukat a kellemes, növénybarát környezetben található Tavirózsa Kalandparkban.

Még több látnivaló Keszthelyen>>

Keszthely látnivalók és programok - Keszthelyi ÓriáskerékKeszthely látnivalók és programok - Keszthelyi Óriáskerék

Keszthely látnivalók és programok - Gróf Festetics György ülőszobraKeszthely látnivalók és programok - Gróf Festetics György ülőszobra

Keszthely látnivalók és programok - Tavirózsa KalandparkKeszthely látnivalók és programok - Tavirózsa Kalandpark

Keszthelyi szállásajánlatok a pihentető feltöltődéshez>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A visszhangtól Gombóc Artúr szobráig - kihagyhatatlan látnivalók Tihanyban
Ha Tihany egyszer elrabolta a szívedet, biztos, hogy mint a mágnes, úgy húz vissza magához évről-évre. Még mielőtt azt gondolnád, hogy a balatoni panorámán és a visszhangon kívül ott nincs is más, jöjjön néhány csábító programlehetőség!
Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Minden szülő számára fontos, hogy gyermekével megismertesse a természeti értékeket már egészen kicsi kortól. A meseösvények azt a célt szolgálják, hogy interaktív, játékos módon mutassák be egy adott terület állat- és növényvilágát úgy, hogy az mind a gyerekek, mind a felnőttek számára is szórakoztató legyen. Íme néhány szuper meseösvény, ahová mindenképp érdemes idén nyáron ellátogatni!
Hallottatok már az elhagyott szénrakodóról, a zabsilótoronyról vagy a vörös- és kék kápolnákról? Most olyan lenyűgöző látnivalókat és kirándulóhelyeket mutatunk be, melyek felkeresése kiváló program lehet hétvégére és nyaralás alatt is, akár egyedül, akár gyerekekkel, akár egy nagyobb társasággal.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
5 gyönyörű tanösvény tavaszi túrákhoz
A nyiladozó-illatozó krókuszok, tulipánok, nárciszok és jácintok egytől egyig hirdetik: beköszöntött a tavasz. Ilyen tájban egyre nagyobb vonzást érzünk a túracipőnkhöz, hogy megragadjuk, majd nyakunkba vegyük valamelyik feltöltődést ígérő útvonalat. A tanösvények tökéletes választások ilyenkor, hiszen bandukolás közben játszva tanulhatunk olyan dolgokról, amikről talán még sosem hallottunk.
A föld alatti világ titkai - bunkertúrák Magyarországon
A múlt nyomasztó titkait felfedezni nem mindennapi kaland, így aki egy bunkertúrára vállalkozik, azelőtt tapinthatóvá válik számos drámai helyzet, fájdalmas emlék. Ám ezek a túrák igazi időutazások is egyben, a történelem elevenedik meg a szemünk láttára, kiváló programlehetőségként kicsiknek és nagyoknak.
Tökéletes tavaszi program: fedezd fel hazánk arborétumait!
Már bontják szirmaikat a tavaszi virágok, néhány hét, és a bokrok, fák is zöld ruhába öltöznek. A szép idő a szabadba csalogat minket, és mi sem lehetne kellemesebb, mint egy kiadós sétát tenni a természetben. Hazánk számos botanikus kerttel, arborétummal rendelkezik, érdemes felkeresnünk valamelyiket.
TOP 5 úti cél tavaszi kiruccanáshoz, ha biztosra szeretnél menni!
Nem kell ahhoz átlépnünk az országhatárt, hogy különleges helyekre leljünk; az ország számos városa rejt olyan népszerű és kevésbé ismert látnivalókat, melyek egy egész hétvégére elegendő időtöltést biztosítanak. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan hazai várost, amivel nem tudunk mellélőni egy rövid tavaszi kiruccanás során!
Történelmi kirándulások a kunok nyomában
A kun törzsek valaha riválisaink, sokszor ellenségeink voltak a honfoglalás utáni évszázadokban, aztán a tatárjárás hirtelen megváltoztatott sok dolgot a hozzájuk fűződő viszonyainkban. Hozzánk menekültek keletről, IV. Béla király befogadta őket és remélte, hogy Kötöny kán azaz fejedelem vezetésével jó harcosokat kapott a felajánlott kedvezményekért.