Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bájos város a Zselic szomszédságában – Kaposvár lenyűgöző látnivalói

A Kapos folyó mentén fekvő festői város a Dunántúl legfontosabb kulturális és gazdasági központja és látogatására mindenképpen érdemes több napot szentelni. Inspirációként összegyűjtöttük azokat a nevezetességeket, melyek Kaposvár utcáit járva semmiképpen nem maradhatnak ki.

Szállásajánlatok Kaposváron és környékén>>

 

Fő utca

A település kulturális szempontból is legfontosabb utcája, mely 2010-ben elnyerte a Magyarország legszebb főutcája díjat. Számos műemlék és helyi védelem alatt álló épülete igazi romantikus hangulatot áraszt, és olyan nevezetességeket találunk köztük, mint Nagy Imre egykori miniszterelnök szülőháza vagy a Kemény-palota.

Látnivalók Kaposváron - Fő utcaLátnivalók Kaposváron - Fő utca

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Kemény-palotaKaposvár lenyűgöző látnivalói - Kemény-palota

 

 

Csiky Gergely Színház

A magyar szecessziós építészet egyik legkiválóbb alkotása ad otthont az ország egyik legnagyobb színházának, a látnivalóra Kaposvár belvárosában, a Rákóczi téren bukkanhatunk. A 112 éves falak között olyan műsorok vannak jelenleg porondon, mint Katona József Bánk bánja, vagy Jeffrey Lane a Riviéra vadorzói című musical vígjátéka, de a gyermekekre is gondolva két Grimm mese átdolgozását is megnézhetjük; az idei évadban a Brémai muzsikosok és a Hamupipőke közül választhatunk.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Csiky Gergely SzínházKaposvár lenyűgöző látnivalói - Csiky Gergely Színház

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Csiky Gergely SzínházKaposvár lenyűgöző látnivalói - Csiky Gergely Színház

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 látnivaló és programlehetőség a Zselic mesébe illő lankáin
A Dunántúli-dombság egyik gyöngyszeme a Zselic, mely 250 méteres magasságával, apró, de hangulatos falvaival és varázslatos erdőivel megannyi lehetőséget kínál a kiránduláshoz. Cikkünkben 7 olyan programötletet gyűjtöttünk össze, melyek között a család minden tagja talál magának valót!

 

 

 

Nagyboldogasszony Székesegyház

1887-ben került átadásra a város főterén elhelyezkedő székesegyház, mely Magyarország egyik legnagyobb bazilikája lett az átépítéseket követően. 63 méteres főtornya magasan nyúlik a házak fölé, melyet Kaposvár több pontjáról is jól láthatunk. A tavalyi évben ismét rekonstrukciós munkákat végeztek az épületen, amely során a teljes liturgikus tér átalakításra került.

Kaposvár látnivalók - Nagyboldogasszony SzékesegyházKaposvár látnivalók - Nagyboldogasszony Székesegyház

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Nagyboldogasszony SzékesegyházKaposvár lenyűgöző látnivalói - Nagyboldogasszony Székesegyház

 

 

Kossuth tér

2017 óta hivatalosan is Európa egyik legszebb főtere a kaposvári Kossuth tér. A település szívében olyan nevezetességeket találunk, mint a Városháza, a Székesegyház vagy az Esterházy család korábbi uradalmi birtoka, a Dorottya-ház. A tér és épületei évről évre különböző kulturális események otthona, többek között a Kaposvári Tavaszi Fesztivál helyszínéül is szolgálnak.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Kossuth térKaposvár lenyűgöző látnivalói - Kossuth tér

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Dorottya-házKaposvár lenyűgöző látnivalói - Dorottya-ház

 

 

Ady Endre és Rippl-Rónai József találkozása szobor

A valós események ihlette emlékmű több mint 10 éve tekinthető meg az Ady Endre utcában. A két alkotó találkozása azt a momentumot örökíti meg, amikor a kutyáját sétáltató festőművész találkozik egy irodalmi rendezvényre érkező költővel.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Ady és Rippl-Rónai találkozása Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Ady és Rippl-Rónai találkozása

 

 

Városháza

A Kossuth utca 1. szám alatt álló Polgármesteri Hivatal a 19. században bekövetkezett gyors népességnövekedés miatt került jelenlegi helyére. A különleges sarokházban az önkormányzati testület és hivatalai, valamint a házasságkötő terem működik. 2002 óta felújított tornyára harangjátékot helyeztek el, mely óránként szórakoztatja különböző dallamokkal az arra sétálókat.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - VárosházaKaposvár lenyűgöző látnivalói - Városháza

 

 

Európa park

A Fő utca és a Kossuth Lajos tér találkozásánál egy virágágyásokkal körülvett kis parkra lelhetünk, ahol érdemes egy kicsit megpihennünk Kaposvár látnivalóinak felfedezése közben. A színes virágokon kívül díszmedence és hatalmasra nőtt platánok övezik a kis teret, melynek közepén Bors István szobrászművész Napkerék című alkotása áll.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Napkerék az Európa parkbanKaposvár lenyűgöző látnivalói - Napkerék az Európa parkban

 

 

Nepomuki Szent János szobra

A Bazilika mellett kapott helyet Nepomuki Szent János szobra, mely a 18. század végén készült el. Kezdetben fehér mészkő alkotta, évekkel később azonban az éj leple alatt valaki befestette. Kaposvár védőszentjéről a helyi legendárium úgy tartja, hogy a település asszonyai a „legszebb férfiként” hivatkoztak rá a városban.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Nepomuki Szent János szobraKaposvár lenyűgöző látnivalói - Nepomuki Szent János szobra

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Vízparti álomnyaralás: balatoni szállodák saját stranddal
Olyan nyaralást tervezel, amikor a szállodából ki sem kellene mozdulnod? Semmi akadálya! A Balatonon tucatnyi saját strandos hotelt találsz, így tényleg csak egy-két lépést kell tenned a vízpartig.

 

 

Rippl-Rónai József szamárfogatos szobra

Rippl-Rónai József rómahegyi villájából jellemzően szamárfogaton érkezett Kaposvárra, így nem meglepő, hogy a Fő utca közepén kiállított szobor is így ábrázolja a művészt.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Rippl-Rónai szamárfogatos szobraKaposvár lenyűgöző látnivalói - Rippl-Rónai szamárfogatos szobra

 

 

Kossuth szobor

Kossuth Lajost mindig is nagy tisztelet ötvözte Kaposváron, így nem is volt kérdés, hogy halálát követően emléket állítanak tiszteletük jeléül. A látnivaló végül 1911-ben készült el Kopits János helyi szobrász alkotásaként, és a Fő utcán tekinthető meg.

Kaposvár lenyűgöző látnivalói - Kossuth Lajos szobraKaposvár lenyűgöző látnivalói - Kossuth Lajos szobra

 

 

Virágfürdő

A Dunántúl legnagyobb élmény- és termálfürdőjét találjuk Kaposváron, így aki víz mellett képzeli el szabadnapjait, annak ez a város biztosan tökéletes választás lesz. Sodrófolyosós élménymedencék, nyakzuhanyok, termálvízzel feltöltött gyógymedencék, két fedett uszoda és szaunavilág várja mindazokat, akik a Virágfürdő mellett teszik le voksukat.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Utazás során is szívesen indítanád a napot jógával, vagy teniszeznél egyet napközben? Cikkünkben bemutatunk hét olyan wellness szállodát, ahol különböző izgalmas és jótékony sportolási lehetőségek vannak beltéren is, ráadásul ki is pihenheted az edzést a wellnessben.
Könnyed nyáresti hangulat a pécsi belváros szívében! Az újragondolt Hild udvar exkluzív környezetet nyújt a szórakozni vágyóknak a nyári Hild Music Garden programsorozat keretében. A nyitóesemény Kéméndi Tamás és Pokorny Lia közös estje lesz május 30-án.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.