Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szüreti programok szeptemberben

Ősszel rengeteg szüreti program, gasztro- és borfesztivál vár ránk országszerte. Mutatunk néhányat most szeptemberre.

 

Badacsonyi Szüret

Szeptember 10.-12.

Badacsony lakói szeptember második hétvégéjén 57. alkalommal várják a látogatókat a szüreti időszak megünneplésére a Móló parkban kialakított borfaluban. Miközben a felnőttek a helyi borászok legkiválóbb borait kóstolhatják, a gyerekek megnézhetnek egy vidám bábelőadást, de utána is számos színes programot találtak ki a szervezők számukra. Az igazi látványosság azonban vasárnap lesz: a környékbeli települések képviselői, néptánc együttesek, legionáriusok, magyarországi borrendek, kopjások, huszárok és zászlóforgatók, tűzzsonglőrök, lovas fogatok és fúvószenekarok mind-mind részt vesznek a leghosszabb szüreti felvonuláson, aminek elején idén is a valódi gyümölcsből készült, a rendezvény elején megáldott szőlőharangot fogják vinni.

 

Szállásajánlataink Badacsonyban

Hotel Bonvino Wine & Spa
A szálloda a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, Badacsony központjában található. A szobák stílusát a borkészítés kétféle módja határozza meg: a fahordós hagyományos, valamint a korszerű reduktív. Ennek megfelelően a szobák rusztikus valamint modern jelleget mutatnak, mely a berendezésben és az anyagokban is visszaköszön. A borkóstolás előtt, vagy után pedig pihenhettek egyet a szálloda wellnessrészlegében. További részletek>>

Gizella Panzió
A vendégház a badacsonyi hegyoldalban található. Nyolc szobával és egy családi apartmannal (kétszobás) és páratlan panorámával várja minden évszakban a pihenni vágyókat, valamint a Balaton, na és persze a finom borok szerelmeseit. További részletek>>



Soltvadkerti Szüreti Fesztivál

Szeptember 17.-19.

Az ország egyik legnagyobb szőlőtermesztő településén, Soltvadkerten szeptember harmadik hétvégén mulathatjuk ki magunkat a szüreti mulatságon. Rengeteg fellépő garantálja a szórakozást, köztük a Fricska táncegyüttessel. Jelenleg ők tartják a néptánc gyorsasági világrekordot, úgyhogy ha lépést akarunk tartani velük, akkor valószínűleg szükségünk lesz a borutcában szerzett magabiztosságra. Péntek és szombat estére pedig igazi közönségkedvenc énekesek fogadták el a meghívást a rendezvényre: első éjszaka a Margaret Island, majd a Kowalsky meg a vega számait énekelhetjük a tömeggel közösen. Soltvadkert ezeken felül is bővelkedik látnivalóban, amik a rendezvény ideje alatt is várják az érdeklődőket. Mi különösen a Cukrász- vagy a Motor Múzeumot ajánljuk.

Szállásajánlatok a környéken>>
 

Izgalmas szüreti fesztivál prograok várnak Soltvadkerten is. (A kép illlusztráció)Izgalmas szüreti fesztivál prograok várnak Soltvadkerten is. (A kép illlusztráció)


Nagycenki Szüreti Napok

Szeptember 24.-26.

Ha szeptember utolsó hétvégéjén vágysz egy kis szórakozásra, akkor Nagycenken a helyed. A 25. Szüreti Napokat a nosztalgia és a retro kedvelőknek különösen ajánljuk, mivel a fellépők sorát gazdagítja Lagzi Lajcsi, a Bikini és a Happy Gang is. A vasárnap pedig a férfi energiáé: tűzoltó bemutató, könnyű lovas harcászati bemutató illetve viselet és fegyver bemutatót is láthatunk. A szervezők itt is gondoltak az apróbbakra: dodzsemmel, körhintával, légvárral és bohóc műsorral kedveskednek nekik.  

Szállásajánlatok a közeli Sopronban>>

A 25. Szüreti Napokat a nosztalgia és a retro kedvelőknek különösen ajánljuk. (A kép illusztráció)A 25. Szüreti Napokat a nosztalgia és a retro kedvelőknek különösen ajánljuk. (A kép illusztráció)

 

 

Európai Bordalfesztivál - Villány

Szeptember 24.-26.

Egyidőben a Nagycenki szüreti napokkal tartják az Európai Bordalfesztivált, melynek hitvallása: “A jó borban öröm, barátság és dal van!” Ennek igazságáról különböző helyszíneken győződhetünk meg. A Villányi Rendezvényteremben lesz a nyitókoncert, ahol a híres Carmina Burana-t is hallhatjuk, majd a Bock Pince kupolatermében pincekoncert várja a zene kedvelőket. Amennyiben valaki nem ér rá aznap, ne csüggedjen el! A Pécsi Központ Jubileumi Gálakoncerttel várja szombaton. Azonban előtte mindenképp érdemes ellátogatni a Bormustrára, hiszen a Villány-Siklósi Borút borászai immár tizedik alkalommal fogják bemutatni a villányi prémium boraikat a csodaszép Zsolnay negyedben.

Szállásajánlatok Villányban

Blum Vendégház
A villányi pincesoron található ez a mediterrán hangulató belső udvarral rendelkezlő, családi vállalkozásként működő vendégház és pince. Egész évben várják a Villlányba látogatókat, kényelmes szobákkal, finom ételekkel, a borozóban pedig fenséges borokkal. További részletek>>

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Talán már hallottál róla, ám ha mégsem, akkor biztos meg fogod szeretni a tanösvényeket, mert ezek segítségével a túrázás valódi élmény lesz, sőt, akár interaktív kalanddá is válhat!
Ha mindig is arra vágytál, hogy a szobádból egyből egy gyógyvizes, meleg medencébe sétálj át, akkor adunk néhány tippet!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
13 látnivaló Sopron környékén, amitől kerek lesz a kikapcsolódás
Fedezd fel a legszebb látnivalókat Sopron környékén! Csalogasson téged is a 8 nevezetességet és 5 kilátó túrát bemutató cikkünk a leghűségesebb város szomszédságába! Kulturális kincsek, történelmi emlékhelyek, építészeti remekek, természeti csodák, ámulatba ejtő panorámák – itt bizony egy percet sem lehet unatkozni, élmények sora vár!