Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Természet. Közelben.

Most, hogy maszkban töltjük napjainkat a járvány miatt, még fontosabb, hogy keressük a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, ahol télen-nyáron remek célpontul szolgáló helyeket mutatunk be.

Lengyel-kápolna

 

A Szent-György hegy oldalában épült, 215 méter magasan álló templom méretű kápolna és berendezése a csodával határos módon átvészelte a történelem viharait. Az épületet a Lengyel család építtette, de a homlokzati torony csak jó 100 évvel később épült meg. A kápolnától, amely a Balaton-vidéki barokk építészet egyik legszebb példája, csodálatos panoráma nyílik Szigliget és a Balaton felé. Ha az északi parton járunk, mindenképp érdemes felsétálni a kápolnához.Lengyel-kápolna, Szent-György hegyLengyel-kápolna, Szent-György hegy

 

Nógrád Geopark, eresztvényi tanösvény

A Nógrád Geopark Salgótarjántól északra, a határ mentén vár mindenkit csodaszép környezetben, rengeteg felfedezni valóval. Ezek közül az egyik az Eresztvényi Kőbányák tanösvény, ahol bányák és egy csodaszép tó látványa vár minket, ami mindenképp izgalmas túrának ígérkezik.Nógrád Geopark, eresztvényi tanösvényNógrád Geopark, eresztvényi tanösvény

 

Római fürdő, Bakonynána

A szurdokokban igen gazdag Bakony kétségkívül leglátványosabb pontja, a Gaja Bakonynána és Jásd közötti áttörése, a Római fürdő. A zúgó vízesések a függőleges sziklafalak aljába medencéket vágtak ki, melyek állítólag már a rómaiak idejében is fürdőhelyül szolgáltak.Római fürdő, BakonynánaRómai fürdő, Bakonynána

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Keresd a helyeket, ahol fellélegezhettek. A kirándulás nem csak a nyár luxusa. Mutatunk is egy kis ízelítőt azokból a helyekből, ahova érdemes ellátogatni, bármelyik évszakban.
A maszkban töltött mindennapok miatt különösen fontos, hogy keressük azokat a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, most is remek kirándulóhelyeket mutatunk, ezúttal csodaszép barlangokat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Mesés kirándulóhelyek a Bakony lankáin
A Cuha gázlóin át a patakcsobogástól hangos szurdokvölgyekig igyekeztünk felkutatni számotokra a Bakony legszebb részeit. A látnivalók között szerepel a romániai Gyilkos-tó kistestvére, egy szél által ostromolt vár, illetve Magyarország egyik legkülönlegesebb természeti kincse is. Mutatjuk, melyek a mi szívünknek kedves helyek e túrára hívogató vidéken!
Válaszd az erdőt a júliusi hőségben! – 5 csodaszép tanösvény egy nyári kiránduláshoz
Az idei nyár már számos forró nappal meglepett minket, és tény, hogy ezeket a vízparton a legjobb átvészelni, de ha erre éppen nincs lehetőségünk, akkor az árnyékos, lombos erdők is segítenek lehűlni. Cikkünkben 5 olyan tanösvényt gyűjtöttünk össze, melyek minden szempontból felüdülést jelentenek a meleg időszakban.
A Somló-hegy és látnivalói
Kevésbé ismert és népszerű úti cél, pedig rengeteg izgalmas programmal kecsegtet ez a festői tanúhegy. A Somló-hegy és környéke rengeteg látnivalót és programot tartogat, így akár érdemes lehet több napot is eltöltenetek, hogy a fel tudjátok fedezni a környéket.
Óriáskerekek a Balaton körül
2 részes cikksorozatunkban bemutatjunk Nektek a hazánkban fellelhető óriáskerekek helyeit. Elsőként vessetek egy pillantást a Balaton partján fekvő látványosságokra.
A Balaton örök kérdése: északi vagy déli part?
Klasszikus vitaindító a magyar tenger rajongói között, hogy a Balaton északi, vagy a déli partja a jobb. Döntést mi sem hozunk, adunk viszont 5 érvet mindkét tábor mellett.