Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Természet. Közelben.

Most, hogy maszkban töltjük napjainkat a járvány miatt, még fontosabb, hogy keressük a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, ahol télen-nyáron remek célpontul szolgáló helyeket mutatunk be.

Lengyel-kápolna

 

A Szent-György hegy oldalában épült, 215 méter magasan álló templom méretű kápolna és berendezése a csodával határos módon átvészelte a történelem viharait. Az épületet a Lengyel család építtette, de a homlokzati torony csak jó 100 évvel később épült meg. A kápolnától, amely a Balaton-vidéki barokk építészet egyik legszebb példája, csodálatos panoráma nyílik Szigliget és a Balaton felé. Ha az északi parton járunk, mindenképp érdemes felsétálni a kápolnához.Lengyel-kápolna, Szent-György hegyLengyel-kápolna, Szent-György hegy

 

Nógrád Geopark, eresztvényi tanösvény

A Nógrád Geopark Salgótarjántól északra, a határ mentén vár mindenkit csodaszép környezetben, rengeteg felfedezni valóval. Ezek közül az egyik az Eresztvényi Kőbányák tanösvény, ahol bányák és egy csodaszép tó látványa vár minket, ami mindenképp izgalmas túrának ígérkezik.Nógrád Geopark, eresztvényi tanösvényNógrád Geopark, eresztvényi tanösvény

 

Római fürdő, Bakonynána

A szurdokokban igen gazdag Bakony kétségkívül leglátványosabb pontja, a Gaja Bakonynána és Jásd közötti áttörése, a Római fürdő. A zúgó vízesések a függőleges sziklafalak aljába medencéket vágtak ki, melyek állítólag már a rómaiak idejében is fürdőhelyül szolgáltak.Római fürdő, BakonynánaRómai fürdő, Bakonynána

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Keresd a helyeket, ahol fellélegezhettek. A kirándulás nem csak a nyár luxusa. Mutatunk is egy kis ízelítőt azokból a helyekből, ahova érdemes ellátogatni, bármelyik évszakban.
A maszkban töltött mindennapok miatt különösen fontos, hogy keressük azokat a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, most is remek kirándulóhelyeket mutatunk, ezúttal csodaszép barlangokat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
5 vár, ami minden évszakban elbűvöl
5 olyan magyarországi várat mutatunk nektek, melyek bármely évszakban meghozzák a kedvet egy kellemes kiránduláshoz.
Magyarország rejtett szépségei: a Móri-árok
Érdemtelenül kevés figyelmet kap Mór és környéke, pedig fantasztikus természeti és kulturális értékekben bővelkedik. Akár a szabadban töltenénk a napot, akár egy múzeumban, itt mindenre lesz lehetőség, ezért elhoztunk nektek hat olyan látnivalót, melyek a család összes tagja számára szórakoztató programot biztosítanak, miközben segítenek igazán megismerni a Móri-árok nem mindennapi csodáit.
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
A Somló-hegy és látnivalói
Kevésbé ismert és népszerű úti cél, pedig rengeteg izgalmas programmal kecsegtet ez a festői tanúhegy. A Somló-hegy és környéke rengeteg látnivalót és programot tartogat, így akár érdemes lehet több napot is eltöltenetek, hogy a fel tudjátok fedezni a környéket.