Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Irány a természet! 7 megunhatatlan tipp túrázáshoz - Íme a legszebb kirándulóhelyek

Ha meguntátok a négy fal között gubbasztást, húzzatok túracipőt, és irány a természet! A meseszép kirándulóhelyek listája végtelen, bármerre indultok az országban, csupa gyönyörű helybe fogtok botlani. Mi most hoztunk nektek 5 igazán vadregényes túraútvonalat - íme néhány a legszebb kirándulóhelyek közül Magyarországon, amit akár hétvégi programnak is beilleszhettek.


Összegűjtöttük nektek az előrefizetés nélkül
foglalható, és kötbérmentesen lemondható ajánlatokat. Megnézem az előrefizetés nélkül, kötbérmentesen lemondható ajánlatokat>>

 

Lillafüred

Miskolctól alig 15 kilométerre, a Bükk keleti részén fekszik Lillafüred, gyönyörű bükkerdővel körülölelt környezetben, mely minden évszakban úgy néz ki, mint egy képeslap, így hát nem véletlenül az egyik legnépszerűbb kirándulóhely az országban. A környék nem is lehetne ideálisabb kirándulós úti cél, hiszen barlangot, tavat, kisvasutat és turistautak sokaságát találjuk itt. A település ismert szálláshelye a Hunguest Hotel Palota, melyet korának legelegánsabb szállodájaként tartottak számon, de eleganciáját máig őrzi. Innen könnyű sétával elérjük az Anna-barlangot, mely nem csak hazai, de világszinten is egyedülálló képződmény, mert a patakból kioldódott mész hozta létre a barlang falát. Ugyancsak a szálloda építésénél hozták létre a mesterséges Lillafüredi-vízesést, mely 20 méteres magasságával Magyarország legmagasabb vízesése.

A Hunguest Hotel Palota szállásajánlatai>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - LillafüredLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Lillafüred

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Lillafüred, vízesésLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Lillafüred, vízesés

 

 

Galyatető

Galyatető biztos, hogy ismerősen cseng a túrázás szerelmeseinek, és itt télen talán még izgalmasabb kirándulni, mint az év többi részében. A Mátra szívében fekvő üdülőhelyen egy kiemelkedően színvonalas turistacentrumot építettek, ami az utazók minden igényét kielégíti. 360 fokos kilátást kapunk az ország legmagasabban fekvő kilátójából, ugyanis a Galya-kilátó a 955 méter magas hegycsúcs tetején áll. Természetesen az Országos Kéktúrának is kihagyhatatlan része a Galyatető, festői környezetben tudunk barangolni az erdőben.

Szállásajánlatok Galyatető környékén>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Galya-kilátóLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Galya-kilátó

 

Füzér vára

Egy hegytetőn álló vár, körülötte havas fák – van ennél idillibb kirándulóhely egy téli napon? Füzér vára garantáltan nem fog csalódást okozni, hiszen a tatárjárás előtt épült erődítmény még mindig jól tartja magát, és falai közül csodás panoráma nyílik a környező hegyekre. A területen zajló vulkáni tevékenység bámulatos természeti képződményeket hozott létre, melyekből ízelítőt kapunk, ha a vár körül túrázásba fogunk.

Szállásajánlatok Füzér környékén>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Füzér váraLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Füzér vára

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Füzér vára, télenLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Füzér vára, télen



Kavicsos-tó

A Csepel-szigetekről elsőre talán nem az jut az eszünkbe, hogy milyen szuper helyszín téli kiránduláshoz, pedig kellemesen fogunk csalódni, ha meglátjuk a Kavicsos-tavat és a körülötte lévő kis szigeteket. A Szigetszentmiklós határában fekvő tó az egykori kavicsbánya helyén jött létre, amit többnyire horgászásra használnak. A szigeteken ma már állandó lakosok is vannak, de az egyszeri túrázók is egyre gyakrabban keresik fel ezt a környéket. 

Szállásajánlatok Szigetszentmiklóson>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kavicsos-tóLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kavicsos-tó

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kavicsos-tóLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kavicsos-tó



Kányavári-sziget

A Kis-Balaton térségében a Kányavári-sziget az egyetlen olyan terület, ami egész évben, vezető nélkül látogatható. A kis szigetre egy fahídon keresztül érkezünk meg, ahol onnantól a másfél kilométer hosszú Búbos Vöcsök tanösvényt követhetjük. Az edukatív táblák a helyi madárvilágot mutatják be, és ha szerencsénk van saját szemmel is láthatunk néhányat, amiben a madármegfigyelőhely segítségünkre van.

Szállásajánlatok a környéken>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kányavári-szigetLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kányavári-sziget

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kányavári-szigetLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Kányavári-sziget

 


Ámos-hegy, Eplény

A Veszprémi-fennsíkon fekszik Eplény, melynek legmagasabb pontja az 525 méteres Ámos-hegy. A 2003-ban átadott Ámos-hegyi Pihenőerdő közel 8 kilométeres tanösvénye nyugalmas kirándulásra csábít, de síelni is lehet a környéken. A gyerekeknek játszótér is van a hegyen, de piknikezésre alkalmas padok és asztalok is a rendelkezésünkre állnak. Kipróbálhatjuk a mezítlábas ösvényt is, mely jót tesz a keringésnek, miközben kellemesen masszírozza a talpunkat. 

Szállásajánlatok Eplény környékén>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - BakonyLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Bakony



Vácrátóti Arborétum

Aki az ország legnagyobb botanikus kertjét keresi ne is lapozzon tovább, mert a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben 13 ezer növényfajtát találunk meg. Hatalmas üvegház, sziklakert, de még állatok is várnak; többek között több mint 60 féle madárfaj vert itt fészket. Az arborétum természetesen télen is látogatható, sőt különösen jólesik a kinti hideg után betérni a finom melegbe, ahol körbevesz a több ezer különböző növény.

Szállásajánlatok Vácrátót környékén>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Vácrátóti ArborétumLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Vácrátóti Arborétum

 

 

Vaskapu-szikla, Pilisszentkereszt

A Pilis számos barlangot rejt, hiszen jól karsztosodó mészköve ideális az üregek kialakulásához. Pilisszentkereszten az esővíz és a természet hatására egy látványos képződmény is kialakult, ez pedig a Vaskapu-szikla, melynek legnagyobb nyílása 15 méter széles és 8 méter magas. Jelzett turistaút nem vezet ide, és a séta is elég nehéz: 15,5 kilométer, több mint 800 méteres szintkülönbséggel, így csak tapasztalt túrázóknak ajánlott!

Szállásajánlatok a környéken>>

Legszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Vaskapu-sziklaLegszebb kirándulóhelyek Magyarországon - Vaskapu-szikla

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Alföld tele van érdekes látnivalókkal, izgalmas programokkal és kirándulási lehetőségekkel, akár barátokkal, akár párban, akár családdal veszitek arra az irányt. Mutatunk ötöt a teljesség igénye nélkül.
Haladjatok végig a magyar irodalom vezéregyéniségeinek lábnyomain, melyek Budapest legkedveltebb művészkávézóiba vezetnek! Kövessétek Kosztolányi Dezsőt vagy Ady Endrét és merüljetek el a kulturális pezsgésben egy kitűnő fekete társaságában!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.