Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Túracipőt fel és irány a természet! 5 szuper kirándulóhely Magyarországon

Titeket is kirándulásra sarkallnak hazánk legszebb vidékei? Akkor ne álljatok ellen a kísértésnek a hideg idő ellenére sem, mert nem is találhatnátok jobb úti célokat télre azoknál a helyeknél, melyeket most csokorba gyűjtöttünk nektek!

 

Elképesztő kilátás és erdei kisvasutazás: Börzsöny

Mesés kilátóhegyekkel, kalandos kisvasutazással, múltba repítő erődítményekkel és még annyi más élménnyel találkozhattok a Börzsöny-hegység változatos vidékén, ami biztosan feladja majd a leckét ahhoz, hogy könnyű legyen eldönteni, merre kezdjétek meg a felfedezőutat. A legjobb, ha sorrendben haladtok és útba ejtitek a Nagymaroson magasodó, Dunakanyart pásztázó, Julianus Kilátót, a zebegényi  Kós Károly Kilátót vagy a Diósjenőn álló Csóványosi Kilátót. Persze, hangulatos kis gőzössel is megcsodálhatjátok a környéket, ha felpattantok a kismarosi  Királyréti Erdei Vasútra, a Kemencei Erdei Múzeumvasútra vagy a Nagybörzsönyi Kisvasútra. Drégelypalánkon pedig visszautazhattok a történelembe Drégely várának segítségével.

A legjobb szállásajánlatok a Börzsönyben rátok várnak>>

Julianus-kilátó a Börzsöny-hegységbenJulianus-kilátó a Börzsöny-hegységben

 

Vádlipróbáló kihívások: Mátra

Rutinos természetjáróknak nem kell bemutatni a tekintélyt parancsoló Mátrát, mely Magyarország két legnagyobb hegycsúcsának, a Kékesnek és a Galyatetőnek is otthont ad. Egy kiadós túrázásért látogassatok el a Parádfürdőn található Ilona-völgyi vízeséshez vagy kutassátok fel a Mátrafüred és Mátraháza között megbújó Sás-tavat, ahol hangulatos fahídon vezet majd az utatok az ég felé nyújtózkodó, több, mint 50 méter magas kilátótoronyig! A Mátra keleti oldalába beékelődött Siroki várat is érdemes közelebbről megszemlélni vagy az Országos Kéktúra útvonala mentén haladva felgyalogolni a galyatetői kilátóhoz és turistacentrumhoz.

A legjobb szállásajánlatok a Mátrában is rátok várnak>>

Az őszi MátraAz őszi Mátra

 

 

3. Csodálatos útvonalak: Zemplén

Vitán felül hazánk egyik legcsodálatosabb területét fedi le a Zempléni-hegység, melynek egyik kiemelkedő természeti látnivalója a sárospataki  Megyer-hegyi Tengerszem. Járjátok be az itteni Malomkő tanösvényt vagy másszátok meg a víz fölé is benyúló, kihívásokat rejtő via ferrata utakat! Az adrenalin hajhászok legnagyobb örömére a Sátoraljaújhelyen létesített Zemplén kalandparkban bobozni és hófánkozni is lehet – sok egyéb izgalmas program mellett. Egy kis időutazásért pedig a Boldogkő-, a Füzéri-, a Regéci-, vagy a Sárospataki várat nem szabad kihagyni!

A legjobb sátoraljaújhelyi szállásajánlatok rátok várnak>>

Megyer-hegyi Tengerszem (Sárospatak)Megyer-hegyi Tengerszem (Sárospatak)

 

4. Ferde vízeséstől a panorámás hintáig: Mecsek

Persze nem csupán az Északi-középhegység vadregényes vidéke kínál felfedezésre váró kincseket, hanem a Dunántúl is. Az orfűi  Trió-barlangba egészen különleges élményben lehet részetek, de ha nem szeretnétek lemerészkedni a föld alá, akkor az óbányai  Ferde-vízesés, a Csepegő-szikla vagy a kővágószőlősi  Jakab-hegy szolgálhat nektek felejthetetlen percekkel. Szeretnétek esetleg megnézni Pécset is, ha már errefelé jártok? Szuper, de ne hagyjátok ki a látnivalók listájáról a város fölé magasodó Flóra-pihenőt se, ahol még egy különleges hinta is helyet kapott, hogy fényképbe tudjátok zárni az itt szerzett örök emlékeket.

A legjobb szállásajánlatok rátok várnak a környéken>>

Az óbányai Ferde-vízesésAz óbányai Ferde-vízesés

 

5. Egy hely, ami megigéz: Őrség

Aki egyszer látja, az biztosan azonnal beleszeret az Őrség álomszép vidékébe, ahol olyan csodák leselkednek a kalandorokra, mint a veleméri  Szentháromság templom, a Kétvölgy Kilátó, a szaknyéri  Őrségi Patakparti Alpaka Farm vagy a lenyűgöző, szentgotthárdi  Hársas-tó. Amennyiben további kalandokra éheztek, feltétlen nézzétek meg közelebbről a Tűzlepke Öko-élményparkot is Orfalun és az őriszentpéteri  Natura 2000 Látogatóközpontot is!

A legjobb szállásajánlatok rátok várnak Szentgotthárdon is>>

A veleméri Szentháromság templomA veleméri Szentháromság templom

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az egyik legnépszerűbb téli sport tökéletes családi kikapcsolódás, remek időtöltés a barátokkal, de randi programnak sem utolsó. A teljesség igénye nélkül íme 10+1 hazai műjégpálya és jégkorcsolya pálya, ahol hódolhattok a szenvedélyeteknek.
Saját szauna a szobátokhoz? Igen! Mutatunk 3+1 szállodát Magyarországon, ahol nem csak a hotel wellnessrészlegében élvezhetitek a szauna forróságát, hanem a saját szobátokhoz, illetve lakosztályotokhoz tartozó spa-ban is.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Kirándulás a Bakony fővárosában: a mesés Zirc látnivalói
Ha még nem jártál Zircen és a környékén, akkor ne is lapozz tovább, mert most megmutatjuk, hogy miért is nevezik a bájos települést egyenesen a Bakony fővárosának. Grandiózus történelmi emlékek, kalandos turistautak és finom sör vár minket, ha eltöltünk néhány napot a község vendégszeretetét élvezve.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
5 vár, ami minden évszakban elbűvöl
5 olyan magyarországi várat mutatunk nektek, melyek bármely évszakban meghozzák a kedvet egy kellemes kiránduláshoz.