Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Természet. Közelben.

Keresd a helyeket, ahol fellélegezhettek. A kirándulás nem csak a nyár luxusa. Mutatunk is egy kis ízelítőt azokból a helyekből, ahova érdemes ellátogatni, bármelyik évszakban.

Szilvásvárad - Fátyol vízesés

A Fátyol-vízesés a szilvásváradi Szalajka-völgy egyik fő nevezetessége, hazánk egyik kiemelkedő természeti szépsége. A Szalajka-patakot karsztforrások (Szikla-forrás, Szalajka-forrás) táplálják. Ezek vizéből, ahogy az a felszínre jut, az oldott széndioxid egy része elillan a levegőbe, az így túltelített vízből kicsapódik a kalcium-karbonát. A víz egy ilyen, mintegy 17 méter hosszú mésztufagát 18 teraszán zúdul le.Szilvásvárad - Fátyol vízesésSzilvásvárad - Fátyol vízesés

 

Barátlakások Tihany

A Barátlakások a tihanyi meredek bazalttufafalban, az Orosz-kőben mesterségesen létrehozott üregek, ahol régen valóban emberek éltek. Természetesen nem barlangokról van szó, hiszen azok természetes képződmények, bár a népszerű irodalom és a turistatérképek is előszeretettel nevezik így. Napjainkban már csak 3 épen maradt üreget találunk, régen azonban összesen hetet tártak fel.Barátlakások, TihanyBarátlakások, Tihany

 

Budakeszi Sorrento sziklák

A magyarázat szerint a hely az olaszországi, nápolyközeli Sorrento tengerpartjának szikláiról kapta a nevét. Lehet, hogy a hasonlat igen merész, de az egészen biztos, hogy a Sorrento és környéke Budai-hegyek egyik legszebb, és mégis legkevésbé látogatott része.Budakeszi Sorrento sziklákBudakeszi Sorrento sziklák

 

Nagymarosi Remetebarlang

A legenda szerint a barlangban élő remetének egyetlen barátja volt, mégpedig egy szamár, akinek a segítségével hordta a Dunából a vizet. Egyszer azonban a szerencsétlen állat megfulladt, és magányos gazdája pedig éhen halt. Amit itt látunk, meghökkentő és lenyűgöző: maga a fenséges Dunakanyar, háttérben a hegyekkel, tiszta időben még Dobogókő csúcsát is lehet látni.Nagymarosi RemetebarlangNagymarosi Remetebarlang

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A város több pontján kulturális programok, vásár, felvonulás, borlovagrend avatás, gasztronómiai élmények várnak azokra, akik hétvégén Balatonfüredre látogatnak. Na, és persze ne felejtsük el a jobbnál jobb borokat!
Most, hogy maszkban töltjük napjainkat a járvány miatt, még fontosabb, hogy keressük a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, ahol télen-nyáron remek célpontul szolgáló helyeket mutatunk be.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Hazánk bájos vízesései, ahol a lélek is megtisztul
Erdők rejtekében bújnak meg Magyarország csodás vízesései, melyek minden kirándulást bearanyoznak, és különleges hangulatot kölcsönöznek a túrázásoknak. Kezdjétek az új évet egy szuper barangolással a természetben, és fedezzétek fel hazánk vízeséseit, ahol úgy érzitek majd, hogy még a lelketek is megtisztul.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
„Tüskevári Tündérkert” és Rákóczi pihenőhelye – sziget-túrák tavaszra
Ismered Magyarország legszebb szigeteit? Tudod, hová indulj, ha természetközeli, vízparti sétára vágysz? Kerekedj fel velünk, mert különleges sziget-túránkon a „tüskevári Tündérkertet” és Rákóczi pihenőhelyét is útba ejtjük!