Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Természet. Közelben.

Keresd a helyeket, ahol fellélegezhettek. A kirándulás nem csak a nyár luxusa. Mutatunk is egy kis ízelítőt azokból a helyekből, ahova érdemes ellátogatni, bármelyik évszakban.

Szilvásvárad - Fátyol vízesés

A Fátyol-vízesés a szilvásváradi Szalajka-völgy egyik fő nevezetessége, hazánk egyik kiemelkedő természeti szépsége. A Szalajka-patakot karsztforrások (Szikla-forrás, Szalajka-forrás) táplálják. Ezek vizéből, ahogy az a felszínre jut, az oldott széndioxid egy része elillan a levegőbe, az így túltelített vízből kicsapódik a kalcium-karbonát. A víz egy ilyen, mintegy 17 méter hosszú mésztufagát 18 teraszán zúdul le.Szilvásvárad - Fátyol vízesésSzilvásvárad - Fátyol vízesés

 

Barátlakások Tihany

A Barátlakások a tihanyi meredek bazalttufafalban, az Orosz-kőben mesterségesen létrehozott üregek, ahol régen valóban emberek éltek. Természetesen nem barlangokról van szó, hiszen azok természetes képződmények, bár a népszerű irodalom és a turistatérképek is előszeretettel nevezik így. Napjainkban már csak 3 épen maradt üreget találunk, régen azonban összesen hetet tártak fel.Barátlakások, TihanyBarátlakások, Tihany

 

Budakeszi Sorrento sziklák

A magyarázat szerint a hely az olaszországi, nápolyközeli Sorrento tengerpartjának szikláiról kapta a nevét. Lehet, hogy a hasonlat igen merész, de az egészen biztos, hogy a Sorrento és környéke Budai-hegyek egyik legszebb, és mégis legkevésbé látogatott része.Budakeszi Sorrento sziklákBudakeszi Sorrento sziklák

 

Nagymarosi Remetebarlang

A legenda szerint a barlangban élő remetének egyetlen barátja volt, mégpedig egy szamár, akinek a segítségével hordta a Dunából a vizet. Egyszer azonban a szerencsétlen állat megfulladt, és magányos gazdája pedig éhen halt. Amit itt látunk, meghökkentő és lenyűgöző: maga a fenséges Dunakanyar, háttérben a hegyekkel, tiszta időben még Dobogókő csúcsát is lehet látni.Nagymarosi RemetebarlangNagymarosi Remetebarlang

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A város több pontján kulturális programok, vásár, felvonulás, borlovagrend avatás, gasztronómiai élmények várnak azokra, akik hétvégén Balatonfüredre látogatnak. Na, és persze ne felejtsük el a jobbnál jobb borokat!
Most, hogy maszkban töltjük napjainkat a járvány miatt, még fontosabb, hogy keressük a helyeket, ahol fellélegezhetünk. Folytatjuk ajánlónkat, ahol télen-nyáron remek célpontul szolgáló helyeket mutatunk be.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
4 csodás vízesés, amit érdemes meglátogatni idén nyáron
Összegyűjtöttünk néhány hazánkban található vízesést, melyek szuper kirándulási célpontjai lehetnek az idei nyárnak.
A Balaton örök kérdése: északi vagy déli part?
Klasszikus vitaindító a magyar tenger rajongói között, hogy a Balaton északi, vagy a déli partja a jobb. Döntést mi sem hozunk, adunk viszont 5 érvet mindkét tábor mellett.
3 vízi sport lehetőség a vízibiciklin túl
Összegyűjtöttünk 3 olyan lehetőséget a Balatonnál, melyet érdemes lehet kipróbálni a vízibicikli mellett.
Balatoni körkép: 5 népszerű hely, amit idén is érdemes megcéloznod!
A simogatóan meleg napsugaraknak hála újra élvezheted a Balaton nyarat, mi több, már éppen itt az ideje annak is, hogy tervezgesd a magyar tengeri kalandjaid útvonalát. Mi pedig készültünk egy kis kedvcsinálóval.
7 pünkösdi program, amit vétek lenne kihagyni!
2019.06.04 | 5 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Események
Pünkösdre csak megérkezett a nyár ugye, hogy vétek lenne a négy fal között tölteni a húsvét utáni hetedik vasárnapot és hétfőt? Ha már egyszer hosszú lesz ez a hétvége, nézz körül: milliónyi színes program vár.