Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

7 szuper étterem a Balatonon, ahol télen gasztro élmények várnak

2022.01.13 | 6 perc

Fantasztikus ételek, isteni borok, balatoni panoráma. Bár télen főleg a pihentető wellness lehetőségek miatt népszerű úti cél a Balaton, gasztronómiai szempontból is figyelmet érdemel. 7 olyan éttermet mutatunk most nektek, ahova nem csak főszezonban térhettek be egy kis kulináris élményért.

 

Hableány Badacsony, Badacsonytomaj

Balaton, Badacsony, bor és boldogság, ami körülvesz minket, amint betérünk a Hableányba. Megérkezvén bisztró, borbár, borbolt, a környék legmodernebb borászata és egy hely- és családtörténeti kiállítás fogad minket, miközben a Laposa Birtok boraira és a helyi alapanyagokra építő, modern balatoni bisztró fogásainak kóstolása a gasztromenyországba repít minket, és közben még a pince életébe is beleshetünk. Aki pedig még ennél is többre kíváncsi, akár üzemlátogatásra is bejelentkezhet.

Szállásajánlatok Badacsonytomajban és környékén>>

Hableány Badacsony, Badacsonytomaj/Fotó:Heim Alexandra Hableány Badacsony, Badacsonytomaj/Fotó:Heim Alexandra

Hableány Badacsony, BadacsonytomajHableány Badacsony, Badacsonytomaj

 

Hold és Csillag, Balatongyörök

Helyi ízek, kreatív konyha, lezser elegancia. Ez jellemzi a Szépkilátónál található családias Hold és Csillag éttermet, ahol a mosolyt és boldogságot egy kis pimaszsággal és humorral fűszerezik. A helyet bakelit lemezekkel és lampionokkal teszik hangulatossá, hogy mindig jó legyen megérkezni, öröm legyen minden eltöltött perc és hogy mindig megérje visszatérni Balatongyörökre.

Szállásajánlatok Balatongyörökön és környékén>>

Hold és Csillag, BalatongyörökHold és Csillag, Balatongyörök

Hold és Csillag, BalatongyörökHold és Csillag, Balatongyörök

 

Pörc Bisztró, Balatonkenese

A balatonkenesei  Pörc bisztró betekintést nyújt az ősmagyar gasztronómiai sokszínűségbe, étlapjának alappilléreit ősi, magyar alapanyagok és ételek képezik és modern szemléletmóddal ötvözik, hogy mi magyarok újból ráismerjünk színes gasztronómiai örökségünkre. Olyan elfeledett étellel is találkozhatunk például, mint a csücsür. A 150 éves múltra visszatekintő hentesfamília tapasztalatának, tudásának hála bármilyen húsételt is választunk, kiváló élményben lesz részünk.

Szállásajánlatok Balatonkenesén és környékén>>

Pörc Bisztró, BalatonkenesePörc Bisztró, Balatonkenese

Pörc Bisztró, BalatonkenesePörc Bisztró, Balatonkenese

 

Mór24 - Small Plate & Natural Wine Étterem, Balatonfüred

Folyamatosan változó étlap, a szezonok legjobb alapanyagai és a különböző utazások során kóstolt ételekből merített ihlet, így jellemzi magát a balatonfüredi  MÓR24. A small plate étterem és natúrbor bár izgalmas elegyeként létrejött hely igazi gasztrokalandra invitálja vendégeit. Az ételeket kisebb, kézzel készített tányérokon tálalják, hogy egyszerre akár 3-4 félét is kipróbálhassunk, megoszthassuk egymással és ami a legfontosabb, együtt élvezhessük. Boraikat pedig olyan hazai és külföldi termelőktől válogatják, akik a természettel összhangban gazdálkodnak és szenvedéllyel készítik természetes boraikat.

Szállásajánlatok Balatonfüreden és környékén>>

Mór24 - Small Plate & Natural WineMór24 - Small Plate & Natural Wine

Mór24 - Small Plate & Natural WineMór24 - Small Plate & Natural Wine

 

Bock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy

Magyaros ízvilág, bőséges adagok, kiváló minőség és a Balaton egyik legszebb panorámája garantálja azt a gasztroélményt, amit az egykori Festetics-család vonyarcvashegyi présházában kialakított Bock Bisztróban átélhetünk. Az étlapon főszerep jut az újragondolt balatoni és zalai ételeknek, télre pedig a klasszikus, megszokott fogások mellett sok újdonsággal is készültek.

Szállásajánlatok Vonyarcvashegyen és környékén>>

Bock Bisztró Balaton, VonyarcvashegyBock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy

Bock Bisztró Balaton, VonyarcvashegyBock Bisztró Balaton, Vonyarcvashegy

 

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

A Balaton déli partján, Balatonszemesen várja vendégeit egész évben nyitva tartó regionális és szezonális konyhájával a Kistücsök. Náluk található az ország egyik legnagyobb borválasztéka, 350 féle tétellel a borlapon. December elejétől megújult étlappal várja azokat, akik szeretnék megízlelni, miről is szól a balatoni régió. Akinek pedig megtetszett az élmény, a Kistücsök DELI delikátesz boltból a saját márkás termékek mellett a környék legjobb beszállítóinak portékáiból hazára is vihet.

Szállásajánlatok Balatonszemesen és környékén>>

Kistücsök Étterem, BalatonszemesKistücsök Étterem, Balatonszemes

 

Villa Kabala, Szigliget

Balaton egyik új, üde színfoltjaként gyönyörű környezetben, állandóan megújuló, alapanyag központú és természetközeli konyhával ebédidőben 2 vagy 4 fogásos menüvel, vacsora időben pedig 3, illetve 6 fogásos degusztációs menüvel vár minket a Villa Kabala. Arról nem is beszélve, hogy Szigliget magával ragadó környezete, a Balaton gyönyörű panorámája még tökéletesebb választássá teszi az éttermet.

Szállásajánlatok Szigligeten és környékén>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Bármelyik évszak tökéletes arra, hogy kicsit elvonuljatok kettesben, de talán mégis a tél a leghangulatosabb időszak a romantikus kikapcsolódáshoz. Ha szeretnétek még tovább fokozni, meg se álljatok egy stílusos kastélyszállodáig!
Markotabödöge, Karakószörcsök, Vindornyalak… ezeket a mókás hangzású településeket bizony nem mi találtuk ki, így országjárás közben bármikor találkozhattok velük ti is. De mit érdemes tudni Lánycsókról vagy éppen Rumról? Cikkünkből kideríthetitek!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!