Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Top5 teraszos balatoni étterem mesés panorámával

2022.07.12 | 6 perc

Az ínycsiklandó ételek és a balatoni panoráma tökéletes kombináció. Egy mennyei és kiadós evés után jólesik elégedetten hátradőlni, miközben tombol a nyár és hét ágra süt a nap. Ezt az élményt azonban lehet még fokozni: ebéd után egy finom bor, miközben a szemünk elé tárul a Balaton látványa. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan éttermet, ahol sem a menüre, sem a panorámára nem lesz kifogás!

Balatoni szállásajánlatok>>

 

Hold és Csillag, Balatongyörök

Balatongyörök  Keszthelytől néhány kilométerre fekszik, ahonnan mindössze negyedórát kell autóznunk a Badacsonyig. Éppen ezért nem véletlen, hogy amikor a Hold és Csillag nevű étteremben ülünk, akkor ez a festői tanúhegy minduntalan magára vonzza a tekintetünket. De nem csak a kilátás miatt javasoljuk ezt a helyet; az alapanyagok mind helyi termelőktől származnak, így az ételek is terén is jellegzetes és felejthetetlen ízekre számíthatunk. A családias étterem különleges atmoszférát ígér vendégeinek, és nem is okoz csalódást.

Balatongyöröki szállásajánlatok>>

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Hold és CsillagPanorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Hold és Csillag

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Hold és CsillagPanorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Hold és Csillag

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.

 

 

 

Echo Restaurant & Café, Tihany

Tihany mind a hazai, mind a külföldi turisták között az egyik legnépszerűbb balatoni település, és ebben az is biztosan közrejátszik, hogy a községből lélegzetelállító panoráma nyílik a magyar tengerre. Zavartalanul élvezhetjük ezt a kilátást akár ebéd közben is, ha az Echo Restaurant & Cafét választjuk, ráadásul a menüre sem lehet panasz, kifejezetten balatoni fogásokat is megkóstolhatunk. Esküvőhelyszínnek sem utolsó választás, a fiatal pár és a násznép is imádni fogja az ételeket és a tó látványát.

Tihanyi szállásajánlatok>>

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Echo Restaurant & Café Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Echo Restaurant & Café

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Echo Restaurant & Café Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Echo Restaurant & Café

 

 

Bock Bisztró, Vonyarcvashegy

A Vonyarcvashegyen található Bock Bisztró fogalomnak számít, ha kulináris élvezetekről esik szó, és az élményt csak fokozza az a kilátás, amit az étterem nyújt elhelyezkedéséből fakadóan. Borlapukon több mint 100-féle bor található, köztük a Balatoni borrégió legjobb pincészeteitől és természetesen a Bock Pincészettől. Az ételek tekintetében is a maximumra törekednek, a minőséget a mennyiség elé helyezve különleges fogásokkal készülnek vendégeik részére.

Vonyarcvashegyi szállásajánlatok>>

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Bock Bisztró BalatonPanorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Bock Bisztró Balaton

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Bock Bisztró BalatonPanorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Bock Bisztró Balaton

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!

 

 

 

Taberna Infinito, Kisapáti

Igazi mediterrán hangulat vár minket Kisapátiban, ha a Taberna Infinito-t választjuk ebédünk vagy vacsoránk színhelyéül. A Badacsonyra való kilátást semmi sem zavarja meg, miközben elsőosztályú tapas és grill ételek közül válogathatunk. A hangulatos étteremhez érdemes előzetesen bejelentkezni, és már akkor kiválasztani, hogy melyik nekünk tetsző ajánlatot szeretnénk majd kérni a menüről. A Taberna Infinito-ban megáll az idő, a gyönyörű környezet és a vacsora kombinációja minden mást elfeledtet velünk.

Szállásajánlatok a környéken>>

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Taberna InfinitoPanorámás balatoni éttermek kilátással / Taberna Infinito

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Taberna InfinitoPanorámás balatoni éttermek kilátással / Taberna Infinito

 

 

Vitorlás Bisztró, Keszthely

Ha az evés közbeni panorámáról van szó, akkor a keszthelyi Vitorlás Bisztrót sem kell félteni, és a lista többi tagjához hasonlóan is itt kiváló minőségre számíthatunk. A klasszikus tóparti fogások – hekk, rántott hús és a többi – mellett olyan különlegességeket is megkóstolhatunk, mint a bakonyi húsgolyó, a paradicsomos cukkinileves vagy a rántott tejbegríz. Mindenképpen ajánljuk ezt az éttermet azoknak, akik a megszokott balatoni ételek mellett kicsit kísérleteznének, és kipróbálnának valami újat.

Keszthelyi szállásajánlatok>>

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Vitorlás BisztróPanorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Vitorlás Bisztró

Panorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Vitorlás BisztróPanorámás balatoni éttermek kilátással / Kép: Vitorlás Bisztró

 

Nem telhet el a nyár anélkül, hogy ne látogatnánk meg a magyar tengert – és akkor miért is ne köthetnénk össze a kiruccanást egy finom étkezéssel? Válaszd ki bármelyiket a fenti listából, és mi biztosak vagyunk benne, hogy nem fogod megbánni!

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
6 kiváló balatoni kemping meseszép saját stranddal és sok programmal!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Sokak számára az egyik legfontosabb szempont utazásnál, hogy az ajtón kilépve máris a természet lágy ölén, esetleg egy erdőben találhassák magukat. Ha te is ezen természetbarátok közé tartozol, akkor számodra tökéletes útmutató ez a cikk, amelyben ilyen szálláshelyeket gyűjtöttünk össze. Ideje magunk mögött hagyni a stresszes mindennapokat és feltöltődni a nyugodt, zöld környezetben!
Illatos levendulamezőkkel, bazaltból született tanúhegyekkel, a kék és zöld színeiben játszó magyar tengerrel, mesés látnivalókkal, valamint fantasztikus ízekkel vár benneteket az Olaszországot idéző Balaton-felvidék. Merüljetek el friss élménybeszámolónkban és engedjetek ti is a mediterrán világ csábításának!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.