Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A tökéletes helyszín egy görbe hétvégéhez: 5 kiváló szálláshely Tokaj-Hegyalján

A Tokaji borvidéken termelt szőlők világraszóló hírnevet szereztek a területnek; Tokaj-Hegyalja 2002 óta a világörökség része, ez a világ első zárt borvidéke, ráadásul a környék kulturális és természeti szépségei mellett sem mehetünk el szó nélkül. Akár bortúrára, akár kirándulni érkezünk hát ebbe a régióba, a cikkünkben összegyűjtött négy szállás szuper kiindulópontja lesz barangolásainknak.

 

gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup, Tarcal

Ha valamilyen igazán egyedülálló élményre vágynánk, akkor az ország legszebb szőlőbirtoka címmel is büszkélkedhető tarcali gróf Degenfeld Kastélyszálló nem fog csalódást okozni. A több mint 150 éves kúria épületének hangulata az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe repít vissza, ahol a tágas lakosztályok, valamint az empire stílusban berendezett kényelmes szobák régi festményei és velencei csillárjai között úgy érezhetjük magunkat, mintha egy 19. századi mesevilágba csöppentünk volna. A rezidencia borvacsoráin az étterem különleges kreációival ismerkedhetünk meg, és ha még többet szeretnénk megtudni a környék szőlőtermesztéséről, a birtok pincéi mindig nyitva állnak, hogy megkóstolhassunk néhányat a világhíres tokaji nedűk közül.

Foglalj szállást >>

Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup (Tarcal)Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - gróf Degenfeld Kastélyszálló****sup (Tarcal)

 

 

Szarvas Panzió***, Erdőbénye

Csendes erdei környezetben hív kikapcsolódásra Erdőbénye központjában a Szarvas Panzió, ahol a pihenés mellett kerékpárutak, gyalogtúrák, történelmi várak, borturizmus és gasztro rendezvények kínálnak sokszínű programlehetőségeket az idelátogatóknak. Két épület áll a vendégek rendelkezésére, melyek pótágyakkal összesen akár 20-30 fő elhelyezésére is alkalmasak, így nagyobb baráti társaságoknak is bátran ajánljuk a szállást, például egy tokaji poharazással összekötve. Mivel a teljes létesítmény bérbe vehető, így rendezvények számára is ideális helyszínként szolgál, jó időben pedig irány a kert, ahol bográcsozással vagy grillezéssel hódolhatunk a szabadtéri sütés-főzés örömeinek.

Foglalj szállást >>

Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - Szarvas Panzió*** (Erdőbénye)Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - Szarvas Panzió*** (Erdőbénye)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Fedezzétek fel Magyarország egyik legszebb borvidékét - Tokaj-Hegyalja látnivalói
A Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék hazánk egyik legcsodálatosabb régiója, nem véletlenül került fel kultúrtájként a világörökségi listára. Összeszedtük nektek a környék kihagyhatatlan látnivalóit, ahova kötelező ellátogatni.

 

 

Cziróka Vendégház, Tolcsva

100 éves öreg kőház áll a tolcsvai birtokon, melyet felújítását követően is sikerült abban az egykori atmoszférában megőrizni, melyet elődei hagytak ránk. A Cziróka Vendégház tágas szobáiban gond nélkül megférnek egymás mellett az olyan régi kincsek, mint a fagerendás mennyezet vagy a cserépkályha, de természetesen igyekeztek úgy kialakítani az egykori parasztházat, hogy a modern kor elvárásait is tökéletesen kielégítse. A környék bejárásához biciklit is tudnak biztosítani, majd Tolcsva látnivalóinak felfedezése után rendelkezésünkre áll a vendégház hatalmas udvara, ahol árnyas teraszok, napozóágyak és kialakított sütögetőhelyek koronázzák meg ott tartózkodásunkat.

Foglalj szállást >>

Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - Cziróka Vendégház (Tolcsva)Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - Cziróka Vendégház (Tolcsva)

 

 

Angyal Borászat & Panzió, Rátka

A rátkai dombok ölelésében, szőlőtőkék között áll az Angyal Borászat és a minden igényt kielégítő panziójuk. 2022-ben a komplexum egy újabb taggal bővült, a 16 fő számára is komfortos Villával, mely fényűző lakosztályai mellett tágas közösségi térrel és grillezésre is alkalmas nagy terasszal rendelkezik. Borházuk földszintjén helyet kapott egy wellnessparadicsom is, melynek két tágas jakuzzijában regenerálódhatunk az előző esti mulatozást követően, vagy gyönyörködhetünk az innen nyíló lélegzetelállító tájban, miközben Tokaj-Hegyalja leghíresebb italait kóstolgatjuk.

Foglalj szállást >>

Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - Angyal Borászat & Panzió (Rátka)Top 5 szálláshely Tokaj-Hegyalján - Angyal Borászat & Panzió (Rátka)

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Felejthetetlen élmények a szőlőtőkék árnyékában: látnivalók Tokajban
Nem véletlen nevezik Tokajt a „Kincsek városának”. A messzi földön híres borokon túl ugyanis a környéken számos különleges élmény várja, hogy felfedezd a Megyer-hegyi Tengerszemtől, az extrém meglepetéseket tartogató Zemplén Kalandparkig! Tarts velünk, most megsúgjuk Tokaj titkait!

 

Hotel Hunor Sátoraljaújhely

A világörökségi helyszínné nyilvánított Tokaj Hegyalján várja pihenni és sportolni vágyó vendégeit a Hotel Hunor 35 darab kétágyas szobával, valamint 4 darab lakosztállyal. A gyönyörű természeti környezetben magasodó szállás a Zemplén egyik legkiválóbb wellness szállodája, ahol a külső-belső medencén, pezsgőfürdőn és szaunán kívül napozóterasz, csocsó, biliárd, bowling és teniszpályák biztosítják a tökéletes feltöltődést.

Foglalj szállást >>

Szállások Tokaj-Hegyalján - Hotel Hunor SátoraljaújhelySzállások Tokaj-Hegyalján - Hotel Hunor Sátoraljaújhely

 

További szállások:
Angyal Villa Rátka

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balaton délkeleti csücskétől csupán 30 kilométerre, a Fejér megyei Dégen valódi mesebirodalomba csöppenhetünk, ugyanis a Festetics családnak a község felvirágoztatása mellett országunk egyik legszebb rezidenciáját is köszönhetjük. A kastélypark kiállításai, belső terei és monumentális – Magyarországon a legnagyobb – angolparkja egész napra szuper programlehetőséget kínál gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, idén tehát mindenképpen tervezzétek be úti céljaitok közé.
Kalandos, gyermekbarát, látnivalókban gazdag, panorámás vagy épp ritkábban látogatott tanösvényt keresel Budapesten és környékén? Akkor ez a lista most neked szól! Összedugtuk a fejünket és összegyűjtöttük az ittjartam.hu kedvenc helyeit… a tiéd rajta van?
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.