Az egri Török Fürdő több évszázados múlttal rendelkezik. A Török medence még a török hódoltság idején épült a 17. században, így ez a fürdő legrégebbi része. Ezt követően az évszázadok alatt folyamatosan bővítették. Ámulatba ejtő az 1980-ban felújított kupola, melyet 200. 000 db aranyozott mozaikkal burkoltak.
A Török Fürdő igazi autentikus török hangulatot idéz, 6 medencével és különböző kezelésekkel várja az érdeklődőket.
Az egri Török Fürdőt ( arabul: hammam ) Arnaut pasa emeltette 1610-ben. A nagy tükörmedence fölött díszes aranykupolában gyönyörködhetünk. A török hódoltság idején itt a hithű mohamedánok tisztálkodhattak és társaloghattak. A fürdő igazi különlegessége, hogy a 30 fokos radonos víz egyenesen a medencék alját borító kövek közül tör fel.
Hasonló víz a fővároson kívül Hévízen és Miskolctapolcán a Barlangfürdőben található. A központi medencén kívül még 5 kisebb 34, 36 és 38 fokos található, melyeket élmény elemekkel bővítettek. A városi fürdő területén a 2×3 -as dögönyözőből és az utcafronton lévő ivókútból is ez a víz folyik, sajnos szállítani nem igazán jó, mert hamar elillan belőle a radon. A radon immunerősitő, gyulladás és fájdalomcsillapító, ellenjavalt különböző szívbetegségekben és kezeletlen magasvérnyomásnál. A termálfürdőből 1. 300 Ft-os kiegészítő jeggyel mentünk át a Török Fürdőbe, ahol még masszázsok, gőz, szauna, pihenőszobák és büfé is várja a vendégeket. Maximális tartózkodási idő 2,5 óra. Nekünk elég páradus volt a levegő, így nem sokáig maradtunk.
Kihagyhatatlan 2016. október 5.családjával járt itt
Belépve kedves személyzet fogadott minket, elmondták a fontos információkat. Az öltözőfülke elég kevés, talán 4 db, ha sokan vannak, nem tudom, hogyan öltöznek. . . . amikor mi voltunk, szerencsére kevesen voltak :) A szekrény órával működik, biztonságos. Belépve a medencékhez nagyon kellemes hangulatú belsőtér fogadott minket, középen a fő medencével az arany kupola alatt.
Két oldalt 3-3 kisebb medence külön helyiségekben, más-más hőfokkal, élményelemekkel. Látogatásunkkor csak a nyakzuhany működött sajnos. Viszont működtek a szaunák, a gőz, a személyzet folyamosan jött ellenőrizni, ha valami kellett, pótolták, figyeltek mindenre. Kipróbáltuk a hátmasszázst, ami nagyon kellemes, frissítő volt. Sajnálom, hogy nem a hammam masszázst választottuk, legközelebb biztos kipróbáljuk! Ha Egerben járnak, ne hagyják ki, igazán élvezetes a Szultánok és Háremhölgyek életébe kicsit bepillantani.
A Hunguest Hotel Flóra mellett egy kis parknál található a Török Fürdő. Egerben töltöttünk pár napot, és a szállodában kaptunk egy kedvezményes belépőjegyet a Török Fürdőbe, így éltünk a lehetőséggel és kipróbáltuk. Nagyon szépen felújították az egykori török fürdőt, csodálatos az aranykupola a legnagyobb, központi medence fölött.
Hat db kisebb-nagyobb medencével rendelkezik, melyeket különböző fantázianevekkel illettek (pl. Tükör medence, Pezsgő medence), ez utóbbiban radon tartalmú gyógyvíz van, A víz hőmérséklete eltérő az egyes medencékben. Van olyan medence, amelyben hátmasszírozó tus került kialakításra, illetve jaccuzzi típusú megoldást is létrehoztak, azaz a tradicionális építmény moderen elemekkel párosul. A fürdőben aromakabin, gőzfürdő, szauna és infrakabin is működik. Külön díj mellett vehető igénybe a masszázs szolgáltatás, gyógymasszázs és hagyományos török hammam masszázs is van. Az öltöző elég szűkös, nehezen lehet elférni, viszont praktikus műanyag karszalaggal lehet belépni a fürdő területére, és ez nyitja az öltözőszekrényt is. Átöltözésre csupán 2 fülke áll rendelkezésre, ami elég kevés. Az öltöző padlóján áll a víz, ami csúcsásveszélyes, erre több gondot kellene fordítani. A személyzet a belépésnél nagyon kedves barátságos. Igazán kellemes, pihentető és frissítő hely, Egerben járva feltétlenül érdemes ellátogatni.
Az épület és a fürdő csodás. :)✔ Tisztaság: rendben. ✔ Kiszolgálás: rendben. ✔ Elhelyezkedés és parkolás: rendben. ✔ Az öltöző kicsit szűkös,és nem ártana felújjítani. Büfé nem üzemelt Masszázs ár: drágább,mint Miskolcon. Összességében: Ajánlom ezt a helyet:)
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 35 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.