Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Földalatti világtól a retró csecsebecsékig: Eger 5 különleges helyszíne

Múltról regélő műemlékek, gazdag kulturális kincsek, ízletes borok és különleges legendák szövik át Eger barokk belvárosának szinte minden pontját. A rengeteg izgalmas látnivaló mellett azonban szuper programok is rejtőznek a történelmi településen. Szálljatok be az időgépbe és keressétek fel a város alatti pincerendszert egy izgalmas utazás kedvéért, vagy csöppenjetek bele a Jóbarátok sorozat híres kávézójának mindennapjaiba!

 

Szállásajánlatok Egerben>>

 

Időalagút – Város a város alatt

Cím: 3300 Eger, Városfal utca 1.

Vegyetek részt egy humorral bőségesen megfűszerezett, magával ragadó előadáson Eger egyik legnépszerűbb kiállítóhelyén! Az Időalagút – Város a város alatt az egri pincerendszer mélyére kalauzol el benneteket egy nagyjából 2 órás kaland során. A meredek lépcsősort magatok mögött hagyva először egy időgép segítségével repültök majd vissza a múltba, ahol a történelem híres alakjaival találkozhattok. Ezen kívül a felkészült tárlatvezetők gondoskodnak róla, hogy a labirintusszerűen szétterülő pincerendszerről és Eger titkairól is lerántsák menet közben a leplet. A szórakozató kirándulást az emeleten található “Élet a szocializmusban” kiállítással koronázhatjátok meg.

Tipp: Az egész évben látogatható programra érdemes nyáron is pulcsival készülni, ugyanis a zegzugos pincefolyosókon mindig 13 fok körül alakul a hőmérséklet.

Eger látnivalók / Időalagút - Város a város alatt, forrás: facebook.com/idoalagutEger látnivalók / Időalagút - Város a város alatt, forrás: facebook.com/idoalagut

 Eger 5 különleges nevezetessége / Időalagút - Város a város alatt, forrás: facebook.com/idoalagutEger 5 különleges nevezetessége / Időalagút - Város a város alatt, forrás: facebook.com/idoalagut

 

 

 

Central Park Eger Board game Café & Bar

Cím: 300 Eger, Érsek utca 11.

Lépjetek be a Central Park Eger Board game Café & Bar ajtaján, és huppanjatok le a kultikus narancssárga kanapéra, ahol kedvenc sorozatkaraktereitek is csücsülhetnének! Ez a különleges kávézó ugyanis nem csak nevében, hanem hangulatában és megjelenésében is megidézi az ikonikus amerikai műsort, a Jóbarátokat. Körbetekintve szinte várjátok, hogy felbukkanjon Rachel vagy épp Phoebe, akik minden bizonnyal szívesen rendelnének az itt kapható finom kávékból és süteményekből is. Unatkozni pedig tuti nem fogtok, mert a polcokat roskadásig megtöltő társasjátékok gondoskodnak róla, hogy szórakoztató kikapcsolódásban legyen részetek az ínycsiklandó ételek és italok mellé.

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kipróbáltuk: Eger megér egy misét – Macok Bisztró és barátai
Egy esküvőre voltam hivatalos Egerbe, és ha már arra jártam, akkor beiktattam egy plusz 1,5 napos gasztro túrát is. Kipróbáltam egy vacsora erejéig a Macok Bisztrót.

 

 

Egri Road Beatles Múzeum

Cím: 300 Eger, Csiky Sándor u. 30. (Hotel Korona épülete és pincéje)

Minden idők talán legnépszerűbb popzenekarának állít emléket a két lelkes rajongó, Peterdi Gábor és Molnár Gábor által életre hívott Egri Road Beatles Múzeum. A közel 2500 tárgyi emléket felhalmozó kiállítás az együttes legendás korszakába csalogat vissza titeket. A gombnyomásra megjelenő koncertfelvételek, a falakat megtöltő poszterek, a látványos grafikák, a zenekar hangszereinek másolatai egyetlen percre sem engednek kiszakadni a zene világából. Ráadásul barangolás közben a Beatles jól ismert dallamai is felcsendülnek, ha a fejetekre helyezitek a hatalmas fejhallgatót. Szóval ne hagyjátok ki a 450 négyzetméternyi tömény élményt, mert Közép-Európában biztosan nem bukkanhattok még egy ilyen Beatles gyűjteményre!

 Eger 5 különleges látnivalója / Fotó: Egri Road Beatles MúzeumEger 5 különleges látnivalója / Fotó: Egri Road Beatles Múzeum

Programok, látnivalók Egerben / Fotó: Egri Road Beatles MúzeumProgramok, látnivalók Egerben / Fotó: Egri Road Beatles Múzeum

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A várvédők és a kalandorok városa - látnivalók és programlehetőségek Egerben
Történelmünk kiemelkedő színtere, amit számos regény, film idéz fel számunkra. Ám poroljuk le Eger városát övező történelmi hangulatot és lessünk a színfalak mögé! Ugyanis ott zajlanak az igazi turista csalogató események, amik egy egri városlátogatást mindig izgalmassá tesznek. Megannyi látnivaló és programlehetőség vár Egerben.

 

 

Egri Látványtár – Különleges Régiségek Múzeuma

Cím: 3300 Eger, Hadnagy utca 6. (Kamaraház földszintje)

Vár rátok egy valódi nosztalgikus kaland az Egri Látványtár – Különleges Régiségek Múzeumában! Az érdekes, retró tárgyak között nézelődve Béla bácsi tolmácsolásában ismerhetitek meg az itt felsorakozó csecsebecséket és használati eszközöket. Nagy tudású, humoros idegenvezetőtök pedig olyan lebilincselő előadást tart majd nektek, hogy már előzetesen érdemes 1-2 órás elfoglaltsággal tervezni ezt a programot. Ismerjétek meg a régi tárgyak mesélő történeteit akár az egész családdal együtt, mert ezt az időtöltést a gyerekek és a felnőttek is egyaránt kedvelni fogják!

Látnivalók Egerben – Különleges Régiségek Múzeuma / Fotó: Antikexpo Galéria Nonprofit KftLátnivalók Egerben – Különleges Régiségek Múzeuma / Fotó: Antikexpo Galéria Nonprofit Kft

Eger kihagyhatatlan látnivalók – Különleges Régiségek Múzeuma / Fotó: Antikexpo Galéria Nonprofit KftEger kihagyhatatlan látnivalók – Különleges Régiségek Múzeuma / Fotó: Antikexpo Galéria Nonprofit Kft

 

 

Valide Szultána Fürdőrom

Cím: 3300 Eger, Tinódi Sebestyén tér 3.

A város legnagyobb látványosságairól, a történelmi Egri várról, a csodás Dobó térről, valamint az Egri Bazilika és Főszékesegyházról már szinte mindenki hallott. De ismeritek-e a Michelin díjas Macok Bisztró közvetlen közelében megbújó Valide Szultána Fürdőromot? A 17. századból származó épület a török hódoltság idejéből maradt ránk. A szebb napokat is látott fürdő Eger visszafoglalását követően fokozatos pusztulásnak indult és eredeti rendeltetésén túl több funkciót is betöltött később – többek között harangöntő műhelyként is használták. Az épület elnevezése, a „Valide Szultána” magyarul annyit tesz: a „Szultán Anyja”. A helyszínen izgalmas tárlatvezetésen járhatjátok be a romokat, de legközelebb csak március 31. után – eddig ugyanis a nevezetesség zárva tart.

Tipp: Ha kedvet kaptatok egy jó kis wellnesshez, akkor keressétek fel az Egri Termálfürdőt vagy a szemnek sem utolsó Török Fürdőt!

Látnivalók Eger - Valide Szultána FürdőromLátnivalók Eger - Valide Szultána Fürdőrom

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Remetelakot, erődítményt vagy Árpád-kori műemléket is találunk Magyarország legkülönlegesebb templomai között. Cikkünkben összegyűjtöttük 10 olyan csodaszép épületet, amiket mindenképpen érdemes megnézni!
Különleges élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak Dinnyésre a Várparkba. A 2 hektáron 46 makettvár fogadja a történelem iránt érdeklődőket, de azok számára is érdekes lehet a kiállítás megtekintése, akik fogékonyak a szenzációkra: a Várpark immár negyedik alkalommal vált Guiness Recorderré. Alekszi Zoltánnal, a dinnyési Várpark és Skanzen megálmodójával és tulajdonosával beszélgettünk.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.