Először is fellélegeztünk és örvendtünk, hogy végre újra lehet menni szállodába, fürdőbe, még ha egy kicsit szigorodtak is a feltételek, de ki lehetett mozdulni a bezártságból. Minden esetre jó döntés volt, lényegében már tudtuk, hogy mire számíthatunk, és ebben a tekintetben nem csalódtunk. Összességében az 5 pontot viszont nem adtam meg ezúttal a szállodának, az alábbiak miatt. A szálloda drága, miközben azért nem luxus kategória, szuper a fürdő, de azért nem a legjobb az országban, az elmúlt 1-2 évben volt szerencsém egynéhány "konkurens", azaz hasonló zsánerű szállodát és fürdőt meglátogatni. Nem reális, hogy a szauna világ részleg nincs benne a szállásdíjban, hanem pluszban kell(ene) rá befizetni, mi nem is tettük. A tömeget nem sikerült túl professzionálisan kezelni az étteremben, reggelinél és vacsoránál is kialakult tumultuózus jelenet. A személyzet létszáma nem elegendő, és látszólag sokan képzetlenek, tapasztalatlanok, alul-motiváltak. Ugyanakkor aki lelkes és lelkiismeretes, az nagyon is az. Szóval vegyes a kép. A szomszédos sódomb, ami megalapozta az egész környék hírnevét haldoklik, vagyis látszólag, nem vagyok tudományos szakértő, minden esetre már nem olyan szép és mutatós, mint régen, amikor még a szálloda meg sem épült. A szobák egy kicsit kezdenek leamortizálódni, el kellene szépen kezdeni a felújításokat, renoválásokat szerintem. A kényszerű zárás ideje alatt ilyet nem vettünk észre, hogy történt volna. A konyha szerintem a maga nemében hozza az elvárást, bőséges a kínálat, mindenféle ízlést kielégít és finoman főznek. A mennyiség is bőséges, több, mint elegendő. A fürdő azért már annyira nem volt izgalmas, így az egyik napon elmentünk a szomszéd faluba, Demjénbe, ahol talán még különlegesebb fürdőt találtunk, minden esetre az újdonság erejével hatott ránk.