A Kígyós Csárda Fülöpszálláson hagyományos csárda hangulatot idéz, a vidéki stílusú külső és a rendezett belső kialakítás harmonikusan egyensúlyoz a modern tisztasággal. A parkoló közvetlen közelében érkezők számára zökkenőmentes megközelítés áll rendelkezésre, és a hely gyors, udvarias kiszolgálást kínál. A teraszon és a belső terekben is kényelmes ülések és terítések teremtenek ideális környezetet családi vagy baráti összejövetelekhez, a kis horgásztó pedig látványos elemet ad a környezetnek.
A sokrétű étlap bőséges választékot nyújt a hagyományos magyar ízek kedvelőinek, kiemelve a halászlevet, a rostélyos, kacsasült és egyéb vidéki specialitásokat. A séf, Varga Károly nevéhez fűződő gasztronómiai tradíció jegyében a fogások megjelenése esztétikus, a tálalás igényes, és a hozzávalók frissek. A Kígyós Csárda szolgáltatása általános benyomásként kiemelkedő: a személyzet figyelmes és segítőkész, a fogások rendkívül bőségesek, és az ár-érték arány kedvező. A Kígyós Csárda kifejezetten családbarát hely, ahol a bababarát részleg és játszótér biztosítja a gyerekek számára is kényelmet. Bizonyos alkalmakra vonzó a rendszeres kedvezmények lehetősége, például a pénteki torkos péntek kedvezmény, amely lehetővé teszi megfizethető vacsorát. A környezeti és kulturális adottságokkal ötvözve a csárda egyedi hangulatot teremt, amely ideális út menti megálló a Balaton felé tartó utazók vagy az út bárki számára. A hagyományőrző, mégis modern megközelítés mellett a Kígyós Csárda ételei és környezete kiemeli a magyar vidéki gasztronómia vonzerejét. Összegzésként a Kígyós Csárda Fülöpszálláson a tradíciót és a kényelmet ötvözi, ahol a halászlé és egyéb fogások mellett a vendégközpontú kiszolgálás és a hangulatos környezet maradandó élményt nyújt.
2013 júliusában nyaralásból haza fele jövet,egy ismerős ajánlása miatt betértünk a csárdába,úgy ebéd idő környékén. Sült kacsacombot rendeltem,amit nemsokára ki is hoztak. Annyira kemény volt a hús hogy nem ment bele a villa. Természetesen szóltam a pincérnek,aki mellesleg elég udvariatlan volt,hogy a hús kemény,nem kérek belőle.
Ő ezt nekem nem hitte el,annyit mondott majd a szakács eldönti,hogy tényleg kemény e a hús. Kisvártatva vissza jött és annyit mondott,a szakács szerint is kemény a hús,ezért választhatok valami mást,amit én nem tettem mert elment az étvágyam. Felháborítónak találom,hogy egy ilyen helyen ahol egy többszörösen díjnyertes séf dolgozik ez előfordulhatott,nem beszélve a szemtelen szakmájához nem értő pincérről. Soha többet nem megyünk oda és másokat is igyekszünk lebeszélni erről a helyről.