A Matróz Dunaparti Kisvendéglő Győr a Dunakapu tér közelében található, a belső tér kockás abroszával és a régi idők kocsma-hangulatával idézi a hagyományos vendéglátást. A halászlé hagyományos, sűrű és ízletes, mely a hely jellegzetes fogása, és a kínálatban a hagyományos halételek kedvelőire talál. A töpörtyűs pogácsa kiemelt, a ház ízvilágának jellegzetes eleme, amelyet gyakran említenek az étteremről szóló beszámolókban; az italválasztékban a borok széles köre és a fröccsök is elérhetőek.
Tovább olvasom >>
A teraszon a Dunakapu tér látképe mellett ülve lehet jó hangulatban étkezni, a belső rész pedig barátságos és otthonos. A személyzet kiszolgálása gyakran barátságos és figyelmes, és a hangulatos környezet hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek könnyedén letelepednek. A hagyományos étlapon a halételek dominálnak, mellettük a túrós csusza és a sztrapacska is gyakran felbukkan, házi tésztákkal és autentikus ízekkel. A helyet gyakran választják a győriek és a városba látogató vendégek is, mert a hangulat és a kiemelkedő helyszín a Dunakapu tér közelében ad egy jellegzetes győri élményt. Az árak és az adagok kapcsán az élményért cserébe megfizethetőnek, vagy az ízvilágért remélten értékelik; a halászlé és a pogácsa különösen közkedvelt elemei. A Matróz kifejezetten a hagyományos magyar konyha iránt érdeklődők számára vonzó hely, ahol a konyha ízei a múltat idézik és a hely légköre autentikusan megmarad. A gyakori zsúfoltság miatt érdemes előre foglalni, különösen hétvégén vagy rendezvények idején, hogy a kiszolgálás gördülékeny legyen. Összességében a Matróz Dunaparti Kisvendéglő Győr jellegzetes szerepet tölt be a város gasztronómiájában, ahol a halászlé, a pogácsák és a barátságos környezet maradandó benyomást keltenek.
Győrben legfeljebb 2 helyet tudnék ajánlani az idelátogatóknak, a másik most hirtelen nem jut eszembe. Az országban kevés ilyen jó hangulatú helyet találni. Az ételek nem a gasztroforradalom jegyében készülnek, mégis jók, a borok "csak" egy környékbeli termelőtől valók, mégis jók, a hangulat visszaadhatatlan, akár az éttermi részben van az ember, akár a söntést támasztja két kisfröccs mellett.
Az az igazi régimódi, kicsit kocsmás jelleggel (és itt jó értelemben írom), hagyományos halételekkel. Halászlé szinte azonnal az asztalra kerül, de a többi ételre sem kell sokat várni. Aki nem szereti a halat, annak is érdemes betérni, ő sem marad éhesen, hiszen kerülhet az asztalra többféle disznó, vagy szárnyas étek is.
Egy előző hozzászólásban hiányolt túrós csusza már felkerült az étlapra és finom. Legközelebb a sztrapacskát is ki fogom próbálni. Többször jártunk már itt és biztosan jövünk is még. Sajnos kevés az asztal, így előfordulhat, hogy várni kell. Kisebb pénztárcával is lehet választani.
Nagyon finom a halászlé és más halétel is! Aki ezeket szereti, mindenképp térjen be! :-) A hely hangulatos, sok régi tárgy, emlék van a falon a hosszú ideig (és tudtunk szerint újra) tulajdonos család hagyatékából. Érdemes ezeket megnézegetni, a pincérekkel elbeszélgetni (közvetlenek és közlékenyek), amíg várunk az étkekre.
Ha egy finom, gyors, átlagos halászlére vágysz, akkor térj be. Habár a környék nagyon fel van dúlva, nehéz parkolót találni, sétálni kell nem is keveset, de a halászlé Győrben szerintem itt a legfinomabb. A személyzet átlagos, de ha mást kérsz (túrós csusza, capuccino, stb. ), akkor az már nincs. Mellékhelyiségbe inkább ne menj be!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.