A Matróz Dunaparti Kisvendéglő Győr a Dunakapu tér közelében található, a belső tér kockás abroszával és a régi idők kocsma-hangulatával idézi a hagyományos vendéglátást. A halászlé hagyományos, sűrű és ízletes, mely a hely jellegzetes fogása, és a kínálatban a hagyományos halételek kedvelőire talál. A töpörtyűs pogácsa kiemelt, a ház ízvilágának jellegzetes eleme, amelyet gyakran említenek az étteremről szóló beszámolókban; az italválasztékban a borok széles köre és a fröccsök is elérhetőek.
Tovább olvasom >>
A teraszon a Dunakapu tér látképe mellett ülve lehet jó hangulatban étkezni, a belső rész pedig barátságos és otthonos. A személyzet kiszolgálása gyakran barátságos és figyelmes, és a hangulatos környezet hozzájárul ahhoz, hogy a vendégek könnyedén letelepednek. A hagyományos étlapon a halételek dominálnak, mellettük a túrós csusza és a sztrapacska is gyakran felbukkan, házi tésztákkal és autentikus ízekkel. A helyet gyakran választják a győriek és a városba látogató vendégek is, mert a hangulat és a kiemelkedő helyszín a Dunakapu tér közelében ad egy jellegzetes győri élményt. Az árak és az adagok kapcsán az élményért cserébe megfizethetőnek, vagy az ízvilágért remélten értékelik; a halászlé és a pogácsa különösen közkedvelt elemei. A Matróz kifejezetten a hagyományos magyar konyha iránt érdeklődők számára vonzó hely, ahol a konyha ízei a múltat idézik és a hely légköre autentikusan megmarad. A gyakori zsúfoltság miatt érdemes előre foglalni, különösen hétvégén vagy rendezvények idején, hogy a kiszolgálás gördülékeny legyen. Összességében a Matróz Dunaparti Kisvendéglő Győr jellegzetes szerepet tölt be a város gasztronómiájában, ahol a halászlé, a pogácsák és a barátságos környezet maradandó benyomást keltenek.
A Matróznak nagy szerencséje, hogy a Dunkakapu tér miatt felújították a teraszt és garantált a folyamatos forgalom. Emiatt egy 20 perces várakozás után jutottunk asztalhoz. Két vélhetően régóta itt szolgáló felszolgáló próbál mindenkihez időben oda érni inább kevesebb sikerrel. Nagy részben hal ételeket kínálnak konzervatív változatban.
A járt utat járatlanért el ne hagyd szellemében jó bő olajban rántják a halat, majd ebben a halas olajban rántják a csirkét is. Ez kifejezetten kellemetlen ízt ad innentől az egész szárnyas ételnek. Harcsát ettünk és fogast, amelyek jó állagúak és ízletesek voltak, de rendkívül sósak. Az én fogásomhoz járt kb. 20 dkg olajban áztatott nyers lisztes sós hagyma is. Ilyet még nem láttam és nem is ettem előtte és akkor se. Kértem valamilyen kapor tartalmú kiegészítőt a halacskához, de a felszolgáló úr egy mosoly kíséretében döbbenten utasította el ezen kérésemet. Az mindenképpen pozitívum, hogy házi tésztákkal dolgoznak. A mosdóban megcsodálhatjuk az egykori győri vár némi maradvány tégláját, amúgy rettentő kicsi és alacsony a helyiség. Az ajtó közvetlenül a pulhoz nyilik. Összességében kívülről sokkal jobban néz ki, a szolgáltatásuk nem tetszett.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Azzal kezdeném hogy mi törzsvendégek voltunk ott a mai napig ! ! ! ! ! De a mai nap a kiszolgálás a pincérrel nagyon arogáns volt ! ! ! ! Számlát nem adót semmiről , csak egy kis papír lapot dobott odda az asztra! Az volt számla , cerúzával ráírva a fizetendő összegem ! Ma Óriásit csalódtam ebben az étteremben , hisz mindig idde jártunk!
( nem tudom mi lehetett a baj a pincérel? ( de olyan érzésem volt hogy idde ne jöjjek tőbbet! A pincér nagyon hideg volt velünk ! B*nkó, nagyképű , arrogáns ! Soha, többet nem fogok bemenni! Nem ajánlom normàlis embereknek ! ! !
Ilyen neveletlen (az igazi jelzőt szégyellném leírni) felszolgálóval nem nagyon találkoztam még. A story: asztalt foglaltunk a teraszra. Érkezésünkkor közölték minősìthetetlen hangon,az nem lehet mert kintre nem vesznek fel foglalást. Várni kellett pedig volt összetolt asztal ahol ketten ültek.
És a megüresedő asztalokra kikerültek a foglalt táblák. Ismerősökkel bratyiztak. Az étel egyébként hibátlan volt, halászlé, roston fogasfilé,ezért mentünk és maradtunk. Még ha az asztalterìtőről az előző vendégtől ott maradt koszt csak levakarták, a rosé pocsék volt, a limonádéra húzta a száját az úr, a kenyér sem volt friss. A jó étvágyat alig jött ki a száján, a végén távozáskor nem köszönt vissza . A mai világban ezt még lehet így művelni a vendéglátásban? Remélem a fiatalember aki tanul náluk, ezt nem tanulja el és előbb-utóbb ez a kiöregedett vendéglátós gárda lecserélődik.
Be se jutottunk! Kutyaval nem lehet...Azt irtak hogy a legtobb vendeguk kulfoldi ezert sokkolt mikor nem engedtek be Ausztriaban soha nincs ebbol gond.Szerencsere a környező éttermekben ugy szinten nem csinaltak ebbol problemat.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.