Az őszi hosszúhétvégén a Szigligeti Süllőfesztiválról hazafele,kerestünk egy még nyitvalévő cukrászdát és Keszthehely találtunk is egyet még záróra előtt. Amint beléptünk az ajtón láttuk,hogy ez nem egy szokványos hely lesz. Elegáns,kedves kiszolgálással és szebbnél szebb és ízletes süteményekkel.
Igaz nem kimondottan cukrászda,inkább kácézó süteményekkel. De minket ez nem zavart. Találtunk számunkra megfelelő sütit,nem is keveset. Igaz az áruk sem volt mindennapi. De ha már itt vagyunk viszünk egy jó párat. Ilyetis,olyat is. És nem bántuk meg. Amikor a szállásra értünk,azt sem tudtuk melyikkel kezdjünk. Sorba mindegyiket megkóstóltuk. Olyan ízharmóniák voltak,hogy ilyen finomakat nem sokszor eszünk. Ajánlom mindenkinek aki erre jár,hogy próbálja ki. Megéri.
Kellemes, elegáns cukrászda. A somlói galuska friss, finom volt, a kávé is jó volt. A többi sütemény a pultban szintén jól nézett ki. Drágának tartom, egy somlói, egy presszó kávé és egy ásványvíz 3.180 Ft volt. A felszolgáló fiatal lány kedves, udvarias volt.
Nagyon klassz, elegáns hely! Mindig friss sütemények, nagy választékkal. Évszaknak megfelelő kínálatok, dekorációk- Kedves kiszolgálás, nagyon tiszta hely! Csak ajánlani tudom!
Összességében a hely tetszik, szép és jó. Valami régi kúria szerű épületben van a hely, elegáns, finomak a sütik, fagyik, akad bőven választék. Én egy kicsit drágának találom, indokolatlanul. Inkább nyáron ajánlanám a helyet. Jó a nyári délutáni napsütésben a platán fa alatt sütizni :) Parkolás az problémás, de megoldható. Hely maga szép környezetben található.
A kávézó kb. félúton helyezkedik el a belváros és a part között. A terasz rész nagyon hangulatos, mivel a környezete csendes nem túl forgalmas. A sütemények nagyon finomak. Időnként újítanak is a kínálatban. Az épület nagyon szép, egy villából lett átalakítva, a beltér is kellemes kialakítású, a mosdó tiszta, pelenkázó van. Ami talán hátrány, hogy klíma nincs a belső vendégtérben.
A neten talaltuk ezt a szuper kis kavezot, cukraszdat. Nem csalodtunk, szepseges, hangulatos hely. Az arak ugyan dragak, de minket magaval ragadott. A sutemeny es az etelek finomak voltak, a kiszolgalas jó, nagyon kedvesek voltak. Tisztasag szempontjabol is hibatlan.
A Tulipán kávézót a Magyar Konyha nyári mellékletében, a 270 helyet felsorakoztató balatoni útikalauzban szúrtuk ki. Úgyhogy itt kezdtük a nemrégiben egy hétfő reggelünket, különböző kávékkal, egyikünk pezsgővel. Ettünk egy mákosguba tortát is, ami lehetett volna könnyedebb egy fokkal, de így is jó volt.
Ahogy elnéztem a süteményeket, az „igényes old school” az a minősítés, ami első eszembe jutott. (Az „old school” nálam alapvetően pozitív jelző, a cukrászat esetében kevésbé, sokkal jobban szeretm az újhullámosnak nevezett, franciás, könnyed desszerteket. ) Kimérnek néhány jó bort és párlatot is. S ne feledjük, van pár különleges spanyol sonkájuk. A kiszolgálás udvarias, az árak megfizethetőek, a beltér rendkívül hangulatos, a terasz festői. A Tulipán jó hely, visszavágyunk.
Szép környezetben található a kávéház. Elegáns belső résszel, a kerthelyiség hangulatos, árnyékos a forró nyári napokon is. Jeges kávét fogyasztottunk, ami az itallapon nem szerepelt. De kérésünkre készítettek valami hasonlót. A kávé íze alig érződött, a fagylalt ízét nehéz volt megtalálni.
Sajnálatos módon a jég volt a domináló összetevő. Ez feledhető. A tálalás viszont képviselte a kávézó arculatát.