A Sóstó Csárda Kiskunhalas a jellegzetes csárda-hangulatot és barátságos kiszolgálást kínál, amelyet a rusztikus enteriőr és a tágas parkoló tovább erősít. A hely 150 éves múltra tekint vissza, amely a hagyományos ízek és a gondos konyhai felkészítés ötvözését teszi lehetővé. A kínálat a klasszikus magyar ízek széles skáláját mutatja be, a halászlé, a húsételek és a házi kenyér is kiemelt szerepet kap.
Tovább olvasom >>
A személyzet figyelmes és gyors, a kiszolgálás zökkenőmentes, ami hozzájárul a kiegyensúlyozott étkezési élményhez. A tálak mérete bőséges, az ár-érték arány kedvező, és ez számos vendég visszajelzéseiben is visszaköszön. A konyha a hagyományos receptúrákat kedveli, a friss alapanyagok használatával készülő ételek gyakran megérik a pozitív értékelést. A borválaszték változatos, hazai pincészetek kínálatával, ahol olyan nevek szerepelnek, mint Font, Frittmann vagy Koch. Családbarát környezetben könnyen megoldható az étkezés, például etetőszék biztosított, és a kiszolgálás figyelmes a családok igényeihez igazítva. Céges Rendezvényekre és családi ünnepekre is jó tereket kínál a hely, a különterem jó lehetőséget biztosít a rendezvények lebonyolítására. A hely történelmi múltja és a kényelmes, hangulatos tér összekapcsolódik egy kellemes, autentikus csárdaélménnyel. Összességében a Sóstó Csárda Kiskunhalas megbízható, hagyománykövető és kellemes hangulatú étterem, amely hosszú távon is megőrzi vonzerejét.
A csárdában egy céges gasztro rendezvényt tartottunk, mivel pont félúton volt a két település között. Kaptunk egy különtermet, ami jól el volt szeparálva, így nem tartottuk fel a vendégeket. A pincérek alapvetően kedvesek, az étel finom.
Egyedüli problémánk az volt, hogy a svédasztalos felszolgálás során egy sötét, világítás nélküli oldalra tették a pultot, így nem lehetett látni, hogy mit szed az ember.
Nem biztos, hogy jót tesz egy helynek, ha túldicsérik. Így járt a Gyradiko, a Bors, s még sorolhatnám. Az ember elmegy s azzal jön el, hogy nem is annyira jó, mint mondják. Holott, ha beül minden előismeret nélkül, elégedetten távozik. Így jártunk mi is a Decanter magazin által 92 ponttal jutalmazott Sóstói csárdával.
92 pont a 100-ból? Ne vicceljünk! Akkor ma Magyarországon többszáz 90 pont feletti étterem van. Bár úgy lenne! A Sóstói csárdában eddig három ízben ettünk, s bízvást kijelenthető, átlag feletti csárda, benne van a legjobb húszban. Csárdaműfajban. Talán a legjobb tízben is. De vannak itt is mellélövések, a minőség aránylag egyenletes, de vannak bakik, s vannak kiemelkedőbb mozzanatok. Roston sültekben például nagyon jók, de ízletes a halászléjük is. Kulináris csodákat ne várjunk, a hagyományos magyar ízeket nyújtják az átlagnál valamivel igényesebb kivitelezésben. Tágas parkoló, rusztikus hangulat, korrekt kiszolgálás, nagy adagok és rendben levő, arányos árak jellemzik a helyet.
Szállodai tájékoztatás alapján Kiskunhalas legjobb étterméről van szó. Többen voltunk, csak az én élményemet írom: a mozzarellás csirke 3/4-e megmardt, mert gyakorlatilag nem volt íze az ételnek. A felszolgáló szó nélkül vitte is el, nem volt túlzottan kíváncsi rá, hogy miért maradt meg ennyi.
Amúgy a személyzet negyon kedves, a hely is rendben van, csak ez a csirke nem sikerült most. Érdekesség még a tolóajtós mosdó, amely nem a legdiszkrétebb.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.