2015. novemberben, a párjával járt itt

Értékelt: 2015. november 11.
Spontán töltöttünk el egy hétvégét a Káli medencében. A napsütéses november hívta a vendégeket, és mi jöttünk. Mi itt nem csalódtunk. Egy kitérőt szeretnék tenni, mielőtt folytatnám, milyen kellemes későőszi kvártélyt kaptunk itt. Álltalánoságban a Káli medencei szállásadók nem hagyták magukat az évszak meglepetésétől zavarni.
Nekünk jobban megfelelt volna egy családias kispanzió, de részben még az egész évben nyitvatartó szálló/motel - megjegyzem nem olcsó szálláshelyről van szó - sem volt hajlandó két személyt elszállásolni. Gondolom ez előzőleges bejelentkezéssel sem lett volna másképp, mert a kibeszélés mindig az volt, hogy "csoportunk van" vagy a közvetlenebbek nem restelték megmondani, hogy fütésidőszakban nem adják ki a szobákat. Így esett a választásunk a helység legelőkelőbb és gondos kezek által vezetett Káli Art Inn-re. Mi egy szobát vettünk ki két fő részére. Szép zöldövezetben helyezkedik el, biztosítja a magánszférát, de a közös helységek előteremtik a társaságos életet is. A szoba szép bútorokkal van berendezve és nem hiányoznak a régi megbecsült tárgyak sem, amiket már a nagymama vitrinjében is megcsodáltunk, vagy a kis levendula csokor, mely a szobában árasztja kellemes illatát. Főn, papucs, fürdőköpeny stb. rendelkezésre áll. A kis terasz a szobából kilépve egyenesen a természet lágyölében fogadja a vendéget. A reggeli kiváló, helyi nagyon finom sajt és sonka specialitások, frissen facsart narancslé, kívánságunkra a kanna tea és plusz a kávé minden kívánságunkat kielégítette. A személyzet nagyon figyelmes és mi nagyon hamar otthon éreztük magunkat. Minden téren tudom ajánlani. Ha valaki szobát vesz ki, talán annyi a megjegyzésem, hogy a szobák nem túl nagyok. Két nagyob koffert már nem nagyon lehetne elhelyezni úgy, hogy ne botladozzon benne az ember. Azon felül a párna és a takaró (lehet hogy drága volt) de nem ebbe a kategóriába tartozik - szerintem. Nagyon személyes kérésem pedig az lenne, hogy a nagyon finom házi lekvár ne csöpögjön le a kenyérről. Erről biztos mindenkinek más a véleménye, de én mint natúr lekvár szerelmes - jómagam is évente több fajta lekvárt főzök - túl folyékonynak találtam, mert bármilyen gyorsan próbáltam bekapni a falatot, csöpögött. De ennek ellenére megérdemlik az öt "szívet".
Személyzet: |
Tisztaság: |
Ár / érték arány: |
Kényelem (szoba): |
Szolgáltatások: |
Étkezés: |
Elhelyezkedés: |
Hasznos volt ez az értékelés?
Szeretnéd követni jószájíz felhasználót?
Az értékelést az Ittjártam.hu egy regisztrált felhasználója írta, és nem feltétlenül tükrözi az Ittjártam.hu véleményét.