Mór központjában épült meg a 300 éves múlttal rendelkező csendes, nyugodt kis utcában a Fogadó az Öreg Préshez. Ekkortájt a jómódú parasztgazdák tulajdonában voltak az itteni parasztházak. A ma meglévő apartmanokat eredeti használatukhoz hűen a fogadó főépületeinek gangos bejáratai, konyhái, szobái, fürdőszobái alkotják.
A keresztben álló csűrökből szobák, reggeliző, szauna, szolárium, illetve konferenciaterem lett. Ahol lehetőség volt, ott visszafalazták a megmaradt agyagtéglákat. A móri Öreg prés fogadó felidézi az 1700-as éveket faragott, festett osztrák bútoraival. Egyes szobák hazai ónémet stílusú bútorokkal vannak berendezve, míg más szobákra a neobarokk jellemző. A fogadó udvarának közepére kenyérsütő kemence épült, mely hangulatával külön élményt nyújt az ott megrendezett partik, összejövetelek során. A Hétkúti Lovasparkban a lovagolni vágyók hódolhatnak szenvedélyüknek.
A mese ott kezdődött, hogy Mór meghatóan kedves kis város, már karácsonyi díszben várta az ünnepeket. A szállás, vagy szálloda pedig lélegzetelállítóan vonzó, barátságos, szépséges. A kialakulásáról részletesen lehet információt találni, ezzel nem akarom kitölteni a rendelkezésre álló helyet, csak annyit, hogy régi sváb parasztházakból áll – de ez NEM falusi turizmus!
A szálloda 4-csillagos szintű szolgáltatásokat nyújt, és a személyzet hozzáállása pedig tökéletes: kedves, nem tolakodó, szolgálatkész – mintha nekik okozna örömet, hogy mi ott vagyunk. A tisztaság is tökéletes, az ágynemű, a friss-fehér törülközők és fürdőköpenyek finom illata lengi be a helységet. A szobákban, a közös helységekben, az udvaron mindenütt kiváló ízléssel és szeretettel elhelyezett apróságok találhatók – akár régi porcelántárgy, akár néhány fenyőág. A reggelik bőségesek, jóízűek, változatosak, a meghitt helységben a frissen sütött sütemény illata érződik. Az éttermi helységek is szépen, stílusosan berendezettek, a személyzet kedves, hozzáértő. Külön kiemelném a német nemzetiségi ételeket, eddig nem ismert ízekkel találkozhattam. Jó lenne, ha ez megmaradna, nem kell minden étteremnek áttérnie a „trendis” „nagy tányéron-kis adag, színes pacnikkal” – stílusra. Ez itt, a bőséges és nagyon jóízű adagokkal, ami idevaló, és ami kell – és legyen egy ilyen kiváló nemzetiségi étterem! A móri borok kiválóságát (amiből ajándékként is kaptunk) sem ecsetelem részletesen – mert az már más lapra tartozna. Fájó szívvel hagytuk el néhány nap múlva ezt a mesés helyet, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok! Utólag még hangsúlyoznám, hogy a helyet az IttJártam értékelése alapján választottam!
2015 novemberében 1 éjszakát töltöttünk itt kedvesemmel és most nehezen találok szavakat. Végtelenül kedves,udvarias a személyzet. AZ ételek nagyon finomak:) A fogadóban minden jóizlésről árulkodik. . . a szobában tisztaság, izléses berendezés, otthonos hangulatot árasztott minden :) Szeretnénk még sokszor visszatérni és tiszta szivvel ajánlom mindenkinek. . Ágnes és Sándor
Párom születésnapjára szerettem volna egy egy éjszakás szállást romantikus vacsorával. Ez az egy hely igazolt vissza. Kedves fogadtatás, segítőkész személyzet, nincs lehetetlen. Remek hétvége volt.Mindketten feltöltődtünk, a párom azóta is erről mesél a barátnőinek.Köszönet az egész személyzetnek, visszatérünk.
Szegedről hosszú évek óta minden évben egy baráti társasággal néhány napot itt töltünk. Rendkívül jól érezzük mindig magunkat. A Fogadó nagyon szép. A személyzet profi,a vendéglátás, a szállás, az étterem, a szauna minden igényt kielégít. A Hétkuti wellness szállóban is többször voltunk. Itt is nagyon kellemesen éreztük magunkat . Mindenkinek tudom ajánlani.
Egy hétvégét töltöttünk a Fogadóban feleségemmel kettesben. Maga a fogadó is nagyon jó, de ez nem ide tartozik. Sajnos csak a második nap ebédeltünk itt, bár már az első napon is ezt választottuk volna egy fehérvári hely helyett! Remek levest, ill. előételt kaptunk (móri csirkeleves, kacsamáj bodzaszörppel).
A feleségem valami vegát evett (gombás-spenótos, krumplis akármi) én pedig gombás marharagut, tarhonyarizottóval - na ezt próbáljátok meg! Utána még legyűrtem egy mákos rétes fagyival és egy nagyon jó kávét. Mindezeket elemésztendő a Geszler pincészet boraiból ittunk egy hatos borsort - ebből szerintem négy volt jó, kettő gyenge. Ha valaki erre jár nagyon ajánlom mind a Fogadót, mind a vendéglőt! U. I. Géza nevű pincérük kedvessége és borhoz való értése külön említést érdemel.
Gyönyörű szoba, ritkán tapasztalt kedvesség a személyzet részéről , kitűnő ételek. A szobák tiszták, naponta takarítanak. A pincérek ismerik a felszolgált borokat, a móri borászokat. A környéken lehet kirándulni, a közeli Hétkuti wellness szállóban fürödni, szaunázni. A fogadóban masszázsra is van lehetőség, ami szintén remek volt. Ajánljuk másoknak is.
A szalloda egyszeruen nagyon,szep,kenyelmes es hagyomany orzo. A kiszolgalas elso osztalyu. A szemelyzet profi. Az etkezes minden igenyt kielegit. Mindenfele keppen ajanlani fogjuk baratainknak ismeroseinknek. Es mi magunk is szeretnenk vissza terni majd ismet. Egyszoval nagyon jol pihentunk. Es meg valami a welness szalloda is tokeletes vizi elmenyt es kikapcsolodast nyujtott. Koszonjuk Udvozlettel Mosoni G es neje
Nagyon tetszett a házak berendezése , kényelme, tisztasága. Ugyancsak kiváló volt a személyzet kedvessége, szolgálat készsége, a barátságos hangulat ami övezi az egész Fogadót. Úgy gondolom, hogy az egész földrajzi környék kimagaslóan ötletes és vendégszerető helye a Fogadó. Különös értéke, hogy őrzi a népi hagyományokat.
Nagyon hangulatosan berendezett szobák,kellemes környezet,hozzáértő és segítőkész szemelyzet,bőséges reggelivalaszték,isteni finom a csokoládé "bomba" desszertjük, tovabbá a helyi borok nagyon szépek és még "Ezerjó" dolgot tudnék írni,amivel elegedettek voltunk :-) Mór nagyon kedves kis varos,ajanlom kirandulók,bringázók es borszeretők figyelmebe.
A szilveszter környéki napokat töltöttük a szállóban. Kicsit későn foglaltunk, ezért már csak egy kevesebbé autentikus szobát kaptunk, de azért tetszett - szép, tiszta, kellemes kis lak volt. A fűtés kicsit hangosan üzemelt, este ez kissé zavaró volt. A fogadó gyönyörű, és nagyon hangulatos!
A konyhájuk pedig egészen kiváló, minden ételük nagyon ízlett. A programok jók voltak, nem túl fárasztóak, viszont egy percig sem unatkoztunk. Jó szívvel fogjuk ajánlani ezt a klassz kis helyet másoknak is!
8060Mór, Arany János 4.
• Ingyenes WI-FI a szobákban
Szép kártya elfogadás
• OTP SZÉP kártya • K&H SZÉP kártya • MBH SZÉP kártya
Parkolás info
• Zárt parkoló, kamerával felügyelt: ingyenes (Foglalás nem szükséges)
Kisállat bevihető
• Kis testű kutya, 2 kg-ig: 5500 Forint / nap (Foglalás szükséges)
Étkezés
• bankett rendezési lehetőség • gluténmentes étkezési lehetőség • laktózmentes étkezési lehetőség • vegetáriánus étkezési lehetőség