A Szőlőskert Fogadó étterme Nagykanizsán a Csónakázó-tó közelében fekszik, és gyönyörű kilátást nyújt. A hely dekorációja zöld növényekkel, boros címkékkel, tölgyfahordókkal és egy öreg préssel egyaránt meghatározza a vidéki fogadó hangulatát. Az étlap sokoldalú: a zalai hagyományokhoz kapcsolódó különlegességek mellett modern ízek is felfedezhetők; például a vargánya és a dödölle repertoár gazdag.
A borlap harminc tételt számlál, és a száraz fehérborok között kiemelkedően szerepelnek a dél-balatoni borok. A borválasztékból kiemelkedik a Lisicza pince Zöldveltelinije, amely kellemes borélményt nyújt. A belső terek és a kerthelyiség hangulatosak, a berendezés igényes, a környezet pedig látványos és családbarát. Az ételválaszték közül a bőrén sült fogas friss és szaftos, kapros vajmártásban tálalva, a spagettire reszelt cukkini roppanós és ízletes. A ravioli is hibátlan állagú, a petrezselymes ricottás töltelék és a paradicsomos szósz harmonikusan összeáll. A desszertek között a Somlói szépen tálalt, a hagyományos rétegek variálva jelennek meg, a tejszínhab pedig extra harmóniát ad. A hely atmoszférája és a kiszolgálás általában kedves és figyelmes, így a vendégek visszajelzései többnyire pozitív benyomást tükröznek. A Szőlőskert Fogadó étterme Nagykanizsán hosszú távon megőrizheti jó hírnevét a minőségi alapanyagokkal, a változatos kínálattal és a vendégközpontú kiszolgálással.
Horvátországból hazafelé tartva tértünk be az étterembe. Kellemes hangulatú étterem és kedves mosolygós felszolgáló fogadott bennünket. A kiszolgálás gyors volt és figyelmes. Az ételek finomak. Tej allergiás lévén sok mindent nem ehetek meg. Kiszolgáló hölgy türelmesen válaszolgatott a kérdéseimre és segített kiválasztani a megfelelő ételt. Biztosan betérünk máskor is ha arra felé visz az utunk.
Szőlőskert Fogadó étterme válasza
Köszönjük pozitív értékelését, várjuk Önöket amikor felénk járnak!
2019. november 24., Szőlőskert Fogadó étterme, tulajdonos
Átutazóban Nagykanizsán akartunk egy jót enni egy hosszú külföldi út után. Tökéletes választás volt. A hely kialakítása is szimpatikus volt, a berendezés is igényes, a pincérek kedvesek, gyorsak, a választék közepesen nagy, de minden igényt kielégítő. Két levest, két előételt és négy főételt valamint egy desszertet kóstoltunk, csak jókat mondhatunk.
Úgy 15 éve már jártam itt és most újra betértünk. Régi jó szokásom szerint a honlap megtekintésével kezdtem. Le a kalappal, a tulajdonosnak van fantáziája. Olyan ételkreációkkal, kombinációkkal rukkol elő (pl. Harcsapaprikás vargányás rétessel), amit máshol nem ehetsz. A zalai ételek (pl.
vargánya, dödölle paletta) széles választéka fölöttébb dicséretes - Adriára menet, vagy Adriáról jövet kár lenne kihagyni! Nagyon jó a térkép is, ami odavezet a 61-es út menti fogadóhoz. Csak jókat mondhatok a fogadó étterméről. Pozitívan értékelem még a következőket: van olasz nyelv is az étlapban és a tulajdonos reagál a bejegyzésekre. Sok-sok fizető vendéget kívánok a Szőlőskert fogadónak!
Szőlőskert Fogadó étterme válasza
Köszönjük!
2018. szeptember 11., Szőlőskert Fogadó étterme, tulajdonos
családdal barátokkal jártunk itt 19-en .....nem ismertem a helyet de nem bántuk meg hogy itt álltunk meg.....ételek kifogástalanok voltak mind leves mind főételek desszertek ...a dödöle és a tökös mákos rétes 1000 pontos volt .....
A Szőlőskertre nyaralásunk alatt, nagykanizsai látogatásunkkor akadtunk rá. Habár nem a városban szálltunk meg, az étterem többször visszacsábított minket, a hely hangulata magával ragadó. Környezete meseszép, belépéskor aranyos bábuk fogadják a betérőket. Az ételek kiadósak és nagyon-nagyon finomak voltak.
Ki kell emelnem saját sütésű kenyerüket, ha másért nem, csak azért is érdemes betérni ide, hogy azt megkóstolja az ember. A kiszolgálás gyors és barátságos. Csak ajánlani tudom az éttermet!