Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros

3,7
3
értékelés
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
9. helyezett
városi Templom közül
Kategória
Templom
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom NagymarosNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom NagymarosNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros
19 fotó

Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros bemutatkozása

A templom építését az 1300-as évek első felében kezdték meg. Szent Márton volt a védőszentje. A Mátyás király Múzeumban őrzik azt a XIV. századi márvány sírkőlapot, melyet egy feltárás során a templom északi oldalán találtak. Szentélye sokszögű záródású, a templom gótikus és barokk stílusú.
Tovább olvasom >>

3 vendég értékelése alapján

Kihagyhatatlan
0%
Érdekes
67%
Átlagos
33%
Kihagyható
0%
Időpazarlás
0%
Érdekes

3 vélemény
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Népszerű szállások a környéken
Royal Club Hotel Visegrád - Nyugdíjas ajánlat
Nyugdíjas ajánlat
2024.12.20-ig
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Portobello Hotel Esztergom - Senior kedvezmény 60+
Senior kedvezmény 60+
2024.06.14-ig
Portobello Hotel Esztergom
68.700 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
95.680 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval

Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros vélemények

29
1277
1917
38941
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 650 városban járt márFelfedező - 2059 helyen első értékelőNépszerű író - 317 hasznos szavazat9 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 38941 feltöltött kép
Érdekes 2023. január 26.egyedül járt itt
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egyébként ez egy szép templom, tényleg különleges, és fel is lelkesített, hogy előtte, a szemben lévő kerítésen van egy nagy plakát egy gyerekkel, hogy a templom minden nap 22 óráig nyitva van. De a tűz vesse fel a plakátot, nem igazán volt nyitva. Ezért aztán sündörögtem körülötte, mint az ingatlant mustráló vevő, de nem voltak komolyak a szándékaim.
Itt fényképeztem:
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Külső képNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Külső képNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Külső képNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - BelsőNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - BelsőNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Egyéb
Még több kép (3 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
173
5031
688
91551
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 262 városban járt márFelfedező - 3227 helyen első értékelőNépszerű író - 2496 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 91551 feltöltött kép
Érdekes 2022. szeptember 30. járt itt
A nagymarosi plébániatemplom eléggé hangzatos nevet kapott, a története pedig sok évszázadra nyúlik vissza. A történészek szerint a Dunakanyar egyetlen, jelenleg is álló templomtornyával büszkélkedhet, amelyről egy 1324-ből származó okirat - Nagymaros város kiváltságlevele - is említést tesz. A XIII.
Itt fényképeztem:
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Egyéb
Még több kép (10 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.