Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros

3,7
3
értékelés
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
9. helyezett
városi Templom közül
Kategória
Templom
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom NagymarosNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom NagymarosNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros
22 fotó

Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros bemutatkozása

A templom építését az 1300-as évek első felében kezdték meg. Szent Márton volt a védőszentje. A Mátyás király Múzeumban őrzik azt a XIV. századi márvány sírkőlapot, melyet egy feltárás során a templom északi oldalán találtak. Szentélye sokszögű záródású, a templom gótikus és barokk stílusú.
Tovább olvasom >>

3 vendég értékelése alapján

Kihagyhatatlan
0%
Érdekes
67%
Átlagos
33%
Kihagyható
0%
Időpazarlás
0%
Érdekes

3 vélemény
A kijelzett darabszámba és átlagba beszámítjuk partneroldalunkon, a Szállásvadász.hu oldalon leadott értékeléseket is. Ott lehetőség van szöveg nélkül is értékelni. Az ilyen (kizárólag pontozásos) értékelések nem kerülnek megjelenítésre.
Jártál már itt? Írd meg a véleményed!
Ennyire tetszett:
Láttad már a nyereményjátékunkat?Megnézem, nyerni szeretnék!
Népszerű szállások a környéken
Royal Club Hotel Visegrád - Kedvezményes ár teljes előrefizetéssel
Royal Club Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Bellevue Esztergom - Dunai Élmény
Hotel Bellevue Esztergom
69.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Thermal Hotel Visegrád - Legjobb ár
Thermal Hotel Visegrád
Kérd ajánlatunkat!

Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros vélemények

36
1481
2236
46563
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 745 városban járt márFelfedező - 2395 helyen első értékelőNépszerű író - 318 hasznos szavazat10 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 46563 feltöltött kép
Érdekes 2023. január 26.egyedül járt itt
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egyébként ez egy szép templom, tényleg különleges, és fel is lelkesített, hogy előtte, a szemben lévő kerítésen van egy nagy plakát egy gyerekkel, hogy a templom minden nap 22 óráig nyitva van. De a tűz vesse fel a plakátot, nem igazán volt nyitva. Ezért aztán sündörögtem körülötte, mint az ingatlant mustráló vevő, de nem voltak komolyak a szándékaim.
Itt fényképeztem:
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Külső képNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Külső képNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Külső képNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - BelsőNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - BelsőNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Egyéb
Még több kép (3 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
176
5237
745
96900
Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 266 városban járt márFelfedező - 3377 helyen első értékelőNépszerű író - 2495 hasznos szavazat11 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 96900 feltöltött kép
Érdekes 2022. szeptember 30. járt itt
A nagymarosi plébániatemplom eléggé hangzatos nevet kapott, a története pedig sok évszázadra nyúlik vissza. A történészek szerint a Dunakanyar egyetlen, jelenleg is álló templomtornyával büszkélkedhet, amelyről egy 1324-ből származó okirat - Nagymaros város kiváltságlevele - is említést tesz. A XIII.
Itt fényképeztem:
Nagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - EgyébNagymarosi Szent Kereszt felmagasztalása templom Nagymaros - Egyéb
Még több kép (10 db) >>
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.