Tata legmagasabb pontja a 166 méter magas Kálvária-domb, ahonnan csodás kilátásunk nyílik az Öreg-tóra és a belvárosra is. A mészkő fennsík kétségkívül legnépszerűbb pontja a 40 méter magas, korábban sörétöntő toronyként funkcionáló kilátótorony, de a barokk kálvária-szoborcsoport és a kápolna is vonzzák a szemet.
Kihagyhatatlan 2025. április 21.gyerekekkel járt itt
Tatán a szállásunkról a 2. napon beautóztunk a belvárosba ebédelni, az út mellett megpillantottuk ezt a csodás helyet. Visszafelé úton meg is álltunk a szép napsütéses tavaszi időben. A lenti táblán már láttuk, hogy természetvédelmi területen járunk, az út mellett ingyenesen leparkoltunk.
A 166 méter magas domb a város egyik panoráma pontja, bár a mögötte lévő Sötéttorony még magasabb. A Kálvária kápolna kapuját sajnos zárva találtuk a dombtetőn. A Kálvária-szoborcsoport különösen Húsvétkor magával ragadó látványt nyújtott. Kb. egykorú a kápolnával, a XVIII. század 2. felében készült. A dombra fel lehet jutni lépcsőn, illetve via ferrata drótkötél útvonalon is, a legedzettebbek meg csak úgy, mint a zergék, másztak fel a sziklafalon.
Egy közeli pár órás programnak találtuk ki, hogy ellátogatunk Tatára a Kálvária - dombhoz. Nem messze tőle fent tudunk leparkolni, majd elsétáltunk a dombhoz. Nagyon kellemes kis hely amúgy, szép a táj, rendezett körülötte minden. Itt található a fehér kápolna, szoborcsoportok és a kilátó.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 3 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.