Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fedezd fel az ország kincseit - izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon

Hallottatok már az elhagyott szénrakodóról, a zabsilótoronyról vagy a vörös- és kék kápolnákról? Most olyan lenyűgöző látnivalókat és kirándulóhelyeket mutatunk be, melyek felkeresése kiváló program lehet hétvégére és nyaralás alatt is, akár egyedül, akár gyerekekkel, akár egy nagyobb társasággal.

Az biztos, hogy nem kell nagy tömegeket kerülgetnetek, ha ezeket a helyeket keresitek fel, úgyhogy valóban egyedi élményben lehet részetek!

 

Vörös és Kék kápolna, Balatonboglár

A balatonboglári régi temetőben álló Vörös Kápolna "testvérével", a Kék Kápolnával együtt családi temetkezési helynek épült a XIX. században. A XX. század elején állapotuk folyamatosan romlott, míg Galántai György képzőművész meg nem látta bennük a fantáziát, és két év alatt, 1968-ra művészeti központtá nem alakította. A templom ma is kiállítótérként működik nyaranta, de emellett a temetődombról nyíló pazar balatoni kilátás miatt is megéri idelátogatni.

Étteremtippek Balatonbogláron>>
Szállásajánlatok a környéken>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Vörös kápolnaizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Vörös kápolna

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kék kápolnaizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kék kápolna

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Álmaitok nyaralása: balatoni wellness szállodák saját stranddal
Régóta szövögetitek már a tervet, hogy megvalósítjátok álmaitok nyaralását? Akkor ne habozzatok tovább, mert a most következő 7 wellness szálloda közül biztosan megtaláljátok a kedvenceteket, ahol privát strand és sok-sok élmény vár benneteket!

 

Óramúzeum, Székesfehérvár

Székesfehérvár egyik legjelentősebb turisztikai célpontja az Építőipari Nívódíjjal jutalmazott Óramúzeum. A Kossuth udvarban található közel 300 darabból álló lenyűgöző gyűjtemény több száz különböző korból származó fali-, asztali-, zseb- és karórát tartalmaz, illetve egy XVII. századi toronyórát is megőriztek az utókornak, a kollekció elsősorban Kovács Jenő órásmester kitartó munkájának köszönhető. A látogatók kedvence az órajáték, a zenei kísérettel felvonuló magyar történelmi figurák igazán szórakoztató élményt nyújtanak a gyerekek és a felnőttek számára is.

Étteremajánlók Székesfehérváron>>
Szállástippek Székesfehérváron>>

Az órajáték figurái májusban 10.00., 12.04., 14.00., 16.00. és 18.00. órakor jelennek meg. A harangjáték a Gaudeamus igitur dallamaival és két XVIII. századi diákdallal kíséri a figurákat.  Az órajáték Kodály Zoltán Esti dalával 19.04.-kor búcsúzik.

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Óramúzeum és Órajáték, Székesfehérvárizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Óramúzeum és Órajáték, Székesfehérvár

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7+1 izgalmas felfedeznivaló Magyarországon a Hollandi-háztól a dömösi prépostsági romokig
Nem is gondolnánk, hogy kis hazánk mennyi izgalmas felfedeznivalót rejt a mindenki által ismert nevezetességeken kívül. Összegyűjtünk néhány olyan helyet, amiről talán még nem hallottatok, de mindenképpen érdemes felkeresni!

 

Zabsilótorony, Mezőhegyes

A köznyelvben bolond toronyként emlegetett mezőhegyesi magtár 1830 és 1832 között épült, mára agrártörténeti emlékké vált. A zabsilóknak köszönhetően a termés megőrizte frissességét, körülbelül 500 mázsa gabonát tárolhattak benne. Mezőhegyesen hét bolond torony található, sajnos rendkívül rossz, elhanyagolt állapotban. Néhány ezek közül túraútvonalak mentén található, így látogatásuk akár egy kirándulással is összeköthető.

Étteremajánlók Mezőhegyesen>>
Szállásajánlatok a környéken>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Zabsilótorony, Mezőhegyesizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Zabsilótorony, Mezőhegyes

 

 

Kálvária-domb és kápolna, Tata

A Kálvária-dombTata legmagasabb pontja 166 méteres magasságával, ahonnan lenyűgöző látvány nyílik az Öreg-tóra, és méltán nyilvánították természetvédelmi területté 1958-ban. A domb tetején álló középkori kápolna romja az 1700-as években a korabeli építészmester Fellner Jakab jóvoltából épült újjá, ezért miután a világháborúk okozta sérüléseket helyrehozták, a XX. században a nevével fémjelzett kiállításokat tartottak a templomban. A restaurációs munkáknak hála az egykori kápolna alapterülete érzékelhető ma is.

Étterem ajánló>>
Szállástippek Tatán>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kálvária-domb és kápolna, Tataizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kálvária-domb és kápolna, Tata

 

 

Elhagyatott szénrakodó, Esztergom

Az Esztergomnál található dunai rakodó – vagy szénrakodó – a dorogi szénbánya szállító és elosztó egysége volt. Valószínűleg 1927 körül épülhetett, funkcióját tekintve a bánya által kitermelt szénpor uszályokra való továbbításáért felelt. Sajnos az Európában is egyedülálló adottságú, 20 méter magas rakodó jelenleg elhagyatva áll. Több elképzelés is született a folyó felett egy művésztelep kialakítására, azonban a beruházás mértéke miatt jelenleg csak szellemi múzsája lehet az itt alkotó művészeknek.

Étterem ajánló>>
Szállástippek Esztergomban>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - elhagyott szénrakodó, Esztergomizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - elhagyott szénrakodó, Esztergom

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balaton nyugati szegletének központjaként Keszthely városa és környéke több kihagyhatatlan látnivalóval és programmal kecsegtet, így bármilyen témához is húzzon a szívünk, szinte biztosan megtalálja mindenki a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. Igyekeztünk egy csokorba szedni több egyedülálló úti célt is.
Az apátságok különleges és utánozhatatlan atmoszférával bírnak. Ezeréves falaik között járva betekintést nyerhetünk a szerzetesközösségek életébe és megismerhetjük ezeknek a gyönyörű épületeknek a történetét. Azonban érdemes időt szentelni a környező arborétumokra, túraútvonalakra is, hiszen a páratlanul zöldellő környezetben könnyen átadhatjuk magunkat a természet kínálta nyugalomnak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.