Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fedezd fel az ország kincseit - izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon

Hallottatok már az elhagyott szénrakodóról, a zabsilótoronyról vagy a vörös- és kék kápolnákról? Most olyan lenyűgöző látnivalókat és kirándulóhelyeket mutatunk be, melyek felkeresése kiváló program lehet hétvégére és nyaralás alatt is, akár egyedül, akár gyerekekkel, akár egy nagyobb társasággal.

Az biztos, hogy nem kell nagy tömegeket kerülgetnetek, ha ezeket a helyeket keresitek fel, úgyhogy valóban egyedi élményben lehet részetek!

 

Vörös és Kék kápolna, Balatonboglár

A balatonboglári régi temetőben álló Vörös Kápolna "testvérével", a Kék Kápolnával együtt családi temetkezési helynek épült a XIX. században. A XX. század elején állapotuk folyamatosan romlott, míg Galántai György képzőművész meg nem látta bennük a fantáziát, és két év alatt, 1968-ra művészeti központtá nem alakította. A templom ma is kiállítótérként működik nyaranta, de emellett a temetődombról nyíló pazar balatoni kilátás miatt is megéri idelátogatni.

Étteremtippek Balatonbogláron>>
Szállásajánlatok a környéken>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Vörös kápolnaizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Vörös kápolna

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kék kápolnaizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kék kápolna

 

Álmaitok nyaralása: balatoni wellness szállodák saját stranddal
Régóta szövögetitek már a tervet, hogy megvalósítjátok álmaitok nyaralását? Akkor ne habozzatok tovább, mert a most következő 7 wellness szálloda közül biztosan megtaláljátok a kedvenceteket, ahol privát strand és sok-sok élmény vár benneteket!

 

Óramúzeum, Székesfehérvár

Székesfehérvár egyik legjelentősebb turisztikai célpontja az Építőipari Nívódíjjal jutalmazott Óramúzeum. A Kossuth udvarban található közel 300 darabból álló lenyűgöző gyűjtemény több száz különböző korból származó fali-, asztali-, zseb- és karórát tartalmaz, illetve egy XVII. századi toronyórát is megőriztek az utókornak, a kollekció elsősorban Kovács Jenő órásmester kitartó munkájának köszönhető. A látogatók kedvence az órajáték, a zenei kísérettel felvonuló magyar történelmi figurák igazán szórakoztató élményt nyújtanak a gyerekek és a felnőttek számára is.

Étteremajánlók Székesfehérváron>>
Szállástippek Székesfehérváron>>

Az órajáték figurái májusban 10.00., 12.04., 14.00., 16.00. és 18.00. órakor jelennek meg. A harangjáték a Gaudeamus igitur dallamaival és két XVIII. századi diákdallal kíséri a figurákat.  Az órajáték Kodály Zoltán Esti dalával 19.04.-kor búcsúzik.

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Óramúzeum és Órajáték, Székesfehérvárizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Óramúzeum és Órajáték, Székesfehérvár

 

 

7+1 izgalmas felfedeznivaló Magyarországon a Hollandi-háztól a dömösi prépostsági romokig
Nem is gondolnánk, hogy kis hazánk mennyi izgalmas felfedeznivalót rejt a mindenki által ismert nevezetességeken kívül. Összegyűjtünk néhány olyan helyet, amiről talán még nem hallottatok, de mindenképpen érdemes felkeresni!

 

Zabsilótorony, Mezőhegyes

A köznyelvben bolond toronyként emlegetett mezőhegyesi magtár 1830 és 1832 között épült, mára agrártörténeti emlékké vált. A zabsilóknak köszönhetően a termés megőrizte frissességét, körülbelül 500 mázsa gabonát tárolhattak benne. Mezőhegyesen hét bolond torony található, sajnos rendkívül rossz, elhanyagolt állapotban. Néhány ezek közül túraútvonalak mentén található, így látogatásuk akár egy kirándulással is összeköthető.

Étteremajánlók Mezőhegyesen>>
Szállásajánlatok a környéken>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Zabsilótorony, Mezőhegyesizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Zabsilótorony, Mezőhegyes

 

 

Kálvária-domb és kápolna, Tata

A Kálvária-dombTata legmagasabb pontja 166 méteres magasságával, ahonnan lenyűgöző látvány nyílik az Öreg-tóra, és méltán nyilvánították természetvédelmi területté 1958-ban. A domb tetején álló középkori kápolna romja az 1700-as években a korabeli építészmester Fellner Jakab jóvoltából épült újjá, ezért miután a világháborúk okozta sérüléseket helyrehozták, a XX. században a nevével fémjelzett kiállításokat tartottak a templomban. A restaurációs munkáknak hála az egykori kápolna alapterülete érzékelhető ma is.

Étterem ajánló>>
Szállástippek Tatán>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kálvária-domb és kápolna, Tataizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - Kálvária-domb és kápolna, Tata

 

 

Elhagyatott szénrakodó, Esztergom

Az Esztergomnál található dunai rakodó – vagy szénrakodó – a dorogi szénbánya szállító és elosztó egysége volt. Valószínűleg 1927 körül épülhetett, funkcióját tekintve a bánya által kitermelt szénpor uszályokra való továbbításáért felelt. Sajnos az Európában is egyedülálló adottságú, 20 méter magas rakodó jelenleg elhagyatva áll. Több elképzelés is született a folyó felett egy művésztelep kialakítására, azonban a beruházás mértéke miatt jelenleg csak szellemi múzsája lehet az itt alkotó művészeknek.

Étterem ajánló>>
Szállástippek Esztergomban>>

izgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - elhagyott szénrakodó, Esztergomizgalmas és gyönyörű látnivalók Magyarországon - elhagyott szénrakodó, Esztergom

 

Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot
Bár erősen főváros centrikus hazánk gasztronómiai élete, a vidék is büszkélkedhet igazi gyöngyszemekkel, hiszen egyre több különleges bisztrót és vendéglátóhelyet találunk az országot járva. Elhoztuk most a kedvenceket, melyek közül több díjat is nyert már, de néhány "újoncot" is bemutatunk - szigorúan profi séffel az élükön! A legjobb vidéki éttermekből és bisztrókból mutatunk most be tízet.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balaton nyugati szegletének központjaként Keszthely városa és környéke több kihagyhatatlan látnivalóval és programmal kecsegtet, így bármilyen témához is húzzon a szívünk, szinte biztosan megtalálja mindenki a tökéletes kikapcsolódási lehetőséget. Igyekeztünk egy csokorba szedni több egyedülálló úti célt is.
Az apátságok különleges és utánozhatatlan atmoszférával bírnak. Ezeréves falaik között járva betekintést nyerhetünk a szerzetesközösségek életébe és megismerhetjük ezeknek a gyönyörű épületeknek a történetét. Azonban érdemes időt szentelni a környező arborétumokra, túraútvonalakra is, hiszen a páratlanul zöldellő környezetben könnyen átadhatjuk magunkat a természet kínálta nyugalomnak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
7 kirándulásra termett mesefalu, ha bekopogtat az ősz
Magyarként igazán szerencsések vagyunk, ugyanis szebbnél szebb településekbe botlunk, bármerre is indulunk. Ezúttal olyan festői falvacskákban jártunk, ahol a csodás látnivalók és programok mellett a helyszín sem volt utolsó!
Mesés látnivalók az országot járva: 9 gyönyörű kálvária Magyarországon
A kálvária Krisztus keresztig tartó szenvedésének ábrázolására állított emlékhely, mely általában 14 stációjával a község legmagasabb pontján került felépítésre. Itthon nem csak vallási zarándokhelyek, hanem kihagyhatatlan látnivalók is, hiszen szuper kirándulóútvonalak közelében fekszenek. Elhoztunk nektek kilencet az ország legszebb kálváriái közül (a teljesség igénye nélkül).
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
5 vadregényes Kéktúra útvonal a legszebb helyszínekkel – szurdokvölgyektől a kilátóteraszokig
Sárkány lakta barlang, mesebeli szurdokvölgy, valamint figyelemre méltó panorámák szegélyezik Magyarország talán legismertebb és egyik legkedveltebb turistaútját, az Országos Kéktúrát. Nézzétek meg, nekünk melyik az 5 kedvenc szakaszunk!
Magyarország rejtélyes kegyhelyeinek nyomában
A kegyhelyeket mindig nagy titokzatosság övezi, hihetetlen gyógyulások és csodás jelenések kísérik történetüket, ennek fényében nem meglepő, hogy sokan felkeresik ezeket a helyeket, hátha a saját szemükkel is meggyőződhetnek egy-egy itt történt csodáról. Ősszel különösen jó program lehet egy ilyen kiruccanás, hiszen nemcsak maga a szenthely miatt érdemes ellátogatni ide, hanem lenyűgöző környezetük miatt is.