Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz

2023.08.29 | 9 perc

A kávékedvelők nyáron sem maradnak szezonális ízélmények nélkül: hangulatosabbnál hangulatosabb helyeken kóstolhatnak jeges változatokat. A klasszikus ice lattétól a kesernyés espresso tonicon át a szinte desszertnek minősülő affogato-ig – számtalan variációt megkóstolhatunk, amikor a napsütésben úszó kávészünetünket élvezzük. Álmodozz, beszélgess, frissülj fel te is egy hívogató, jéggel megbolondított fekete mellett!

 

Tudtad, hogy az emberek 72%-a nyitott arra, hogy nyáron a megszokottól eltérő kávéspecialitásokat kóstoljon meg? A Costa Coffee és a GKID közös, reprezentatív kutatásából (amelyben 2326 főt kérdeztek 2023 júniusa során) az is kiderül, hogy a legfelkapottabb típus a fagylaltos kávé (43%) és a cappuccino freddo (40%), ám a frappé és az espresso freddo variációk is nagy népszerűségnek örvendenek. A számok helyett most azonban beszéljenek a helyszínajánlók!

 

Szatyor Bár és Galéria

Cím: 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Szintén a Bartók Béla út ad otthont a bohém színkavalkádtól egyedi Szatyornak, ahol irodalmi és zenei programokban sincs hiány. Lépj be egy frissítő, vanília fagyis jegeskávéra napszaktól függetlenül, és térj vissza este az irodalmi koktélok valamelyikére!

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Szatyor Bár és Galéria15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Szatyor Bár és Galéria

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Szatyor Bár és Galéria15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Szatyor Bár és Galéria

 

 

Fresh Garden

Cím: 1185 Budapest, Nagybánya utca 5.

Vadregényes kertet idéz a XVIII. kerületi Fresh Garden, ami sokak törzshelyévé vált az idők során. Fröccsözni, fagyizni, amerikai palacsintázni is sok rajongó betér, de a jegeskávéjuk is megér egy misét, amit akár különböző ízesítésekkel is kérhetünk.

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Fresh Garden15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Fresh Garden

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Fresh Garden15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Fresh Garden

 

 

Csendes Társ

Cím: 1053 Budapest, Magyar utca 16-18.

Ha a Károlyi-kert környékén jársz, érdemes megállni egy pillanatra a hétköznapi rohanás közben, és elkortyolni egy hűs feketét a Csendes Társ teraszán, a párizsi hangulatra hajazó, zöld székek társaságában. Sőt, este akár egy kellemes, hazai borra is jó ötlet visszatérni.

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Csendes Társ15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fotó: Csendes Társ

 

 

Majomhoz – Buda titkos kertje

Cím: 1122 Budapest, Maros utca 56.

A változatos alkoholos italkínálatáról híres városmajori Majomhoz megannyi baráti társaság és család törzshelye. Ne tévesszen meg minket a borok, ginek, pezsgők és sörök hosszú sora, itt akár jegeskávézni is tudunk, sőt a kávés shake szintén képes felrázni a megszokott délutánokat. Válassz mellé gofrit, cake popot, vagy macaront!

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Majomhoz/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Majomhoz/ Fotó: ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Keressük Budapest legjobb fagyizóját!
Itt az igazi kánikula, így már a lelkiismeretünket sem kell nyugtatnunk, ha akár minden nap engedünk a fagylalt kísértésének. A szokásos csoki-citrom-eper kombináció helyett azonban próbáljunk ki idén valami mást, hiszen piemonti mogyoró, brontei pisztácia és szicíliai granita is szerepel cikkünk listáján.

 

 

Pr09re55

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 43.

A Pozsonyi úti kávézó egyúttal divat- és vintage üzlet, francia sikket idéző concept store. Minden szeglet az alapító, Mészáros Zita párizsi modell által képviselt esztétikáról árulkodik. A Pr09re55 (ejtsd: progressz) –, ahol Baileys-szel bolondított iced latte macchiato-t is kortyolhatunk – tökéletes helyszín a barátnős találkozókra.

 

 

Babka Deli

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 20.

Két percnyi sétával máris útba ejthetjük Újlipótváros egyik legkedvesebb delijét, ahol minden évszakban új extrákkal rukkolnak elő. A Babka Deli jegeskávé-kínálata is magáért beszél: affogato, málnás cold brew, jeges latte, shakerato, cascara negroni, espresso tonic, jeges americano – itt aztán tényleg mindent kipipálhatsz a kávés bakancslistádon!

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Babka Deli/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Babka Deli/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

 

Arioso Budapest Café & Brunch

Cím: 1075 Budapest, Király utca 9.

A főváros egyik legismertebb virágüzlete igazán sokoldalú térként működik, ugyanis reggeliket és ínycsiklandó kávékat is főznek itt. A Király utcában egy titkos kertet is rejt az Arioso üzlete, ahol madárcsicsergés mellett élvezhetjük például az espresso és a tonic ütős kombinációját.

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Arioso Budapest Café & Brunch/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Arioso Budapest Café & Brunch/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Anyám szerint

Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 25.

Helyben sütött, ellenállhatatlan süteményekkel, szerdai rétesnapokkal, turmixokkal, vegetáriánus, vegán és gluténmentes ajánlatokkal, végtelen tea- és kávékínálattal vár az Anyám szerint. Kortyold Wesselényi utcai belső kerthelyiségükben a vanília fagyis jeges lattét, illetve a Baileys-szel vagy whiskyvel felturbózott „béléses” kávét!

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Anyám szerint/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Anyám szerint/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Irány Pest megye! – Szuper hétvégi programok, látnivalók és kirándulóhelyek Budapest környékén
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!

 

 

The Rusty Coffee Buda

Ha hibátlan specialty kávézót keresel, a Rusty Coffee-ban a helyed! Balatonakarattya után két fenomenális budapesti helyszínen kényeztetnek feketéjükkel: a pesti oldalon, az Opera mellett, illetve Budán, a Pasaréti úton. Utóbbit azért is ajánljuk, mert egy kellemes teraszon, a gesztenyefák ölelésében is elfogyaszthatod jeges frissítődet.

 

 

London Coffee Society

Cím: 1074 Budapest, Dohány utca 27.

A Dohány utcai pörgős, barátságos London Coffee Society-ben egy szelet londoni életérzést is kapunk ajándékba ínycsiklandó kávénk mellé. A Hackney kerületet idéző helyszínen bombasztikus reggelikből falatozhatunk, de a hőségben egy cold brew vagy egy jeges latte is erősen ajánlott!

 

 

Espresso Embassy

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 15.

Isteni croissant-t, diós vagy kakaós csigát is választhatunk a kávéművészetéről híres, Arany János utcai Espresso Embassy csapatának kínálatából. A jeges élmények közül pedig a csavaros kávéfagyit muszáj megemlítenünk, amiből talán nehéz is megállni egy adagnál.

 

 

Fekete

Cím: 1053 Budapest, Múzeum krt. 5.

A klasszikus jegeskávéktól a matcha tonicig, vagy a narancsos espresso tonicig – a Múzeum körút egyik legkedveltebb specialty kávézójában, a Feketében minden ínyenc megtalálja a maga favoritját. Sőt, olyan édességeket is válogathatunk mellé, mint a vegán tonkababos erdei gyümölcsös sütemény, vagy a gluténmentes narancsos mandulás desszert.

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fekete/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Fekete/ Fotó: ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hűsítő italok egy dzsungelben vagy a Duna mellett – gin tonic-lelőhelyek Budapesten
Szereted a kalandokat és nyitott vagy az újdonságokra? Akkor a forró nyarakon nem is kerülhetne jobb ital a poharadba, mint a csilingelő jégkockákkal bélelt gin tonic! A fanyar, mégis könnyed ízvilággal párosuló szomjoltót Budapest legjobb gin tonic-lelőhelyein is elkortyolgathatod, ráadásul páratlan környezetben! Cikkünkben 10 szuper bár mutatkozik be, amik tökéletesek lesznek a stílusos iszogatáshoz. Nem csupán gin tonic rajongóknak.

 

 

Nanushka Store & Café

Cím: 1052 Budapest, Bécsi utca 3.

Tudtad, hogy Sándor Szandra divattervező Bécsi utcai üzletébe nemcsak gyönyörű ruhákért és kiegészítőként, hanem egy finom kávéra is betérhetünk? A legfrissebb trendek így a vállfákon túl az őrlőben is képviseltetik magukat… A hűs espresso tonic vagy matcha tonic itt is garantáltan felráz!

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Nanushka Store & Café/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Nanushka Store & Café/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Madal Cafe

A főváros három helyszínén (a Ferenciek terén, az Alkotmány, illetve a Hollán Ernő utcában) is átélhetjük az igazi Madal-élményt. A letisztultságáról és a mennyi specialty kávéiról híres helyet a hűsítő variációkért is érdemes felkeresni. Az affogato fagyikávét akár csokis, kókuszos, vagy szicíliai pisztáciás fagylalttal is kérherjük.

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Madal Cafe/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Madal Cafe/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Kelet Kávézó és Galéria

Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 29.

Talán nem túlzás, hogy a Kelet többek között a latték királya, hiszen sima, dupla, nagy, és dupla nagy variációban is kérhetjük, mindezt akár jéggel megbolondítva… Sőt, a jeges chai lattét is vétek lenne elszalasztani. Tudtad, hogy a Bartók Béla úti helyszínre nemcsak újhullámos kávés élményért, de kulturális, művészeti és tudományos eseményekért is érdemes ellátogatni?

15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Kelet Kávézó és Galéria/ Fotó: ittjartam.hu15 budapesti helyszín, ahol mennyei jegeskávék társaságában hűsölhetsz - Kelet Kávézó és Galéria/ Fotó: ittjartam.hu

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Összeszedtük nektek, hogy milyen lesz a 2023. szeptember első napján induló tanév menetrendje. Idén a megszokottnál tovább tart majd a tanév, viszont az évközi szünetek is hosszabbak lesznek cserébe. A legfontosabb dátumokat megtaláljátok cikkünkben.
Tudtad, hogy 1840. augusztus 29-én készítettek legelőször Magyarországon, nyilvános eseményen fényképet, pontosabban dagerrotípiát? A Budai várat és a Dunát megjelenítő képről a Magyar Tudós Társaság nemzeti kaszinóban tartott ülésén rántották le a leplet. Erre emlékezve gyűjtöttünk most csokorba néhány kihagyhatatlan fotókiállítást.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.