Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Felfedezni sosincs késő! Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják

„Nem csak a húszéveseké a világ!” – énekelte egykor Aradszky László, hiszen mindig van lehetőség új élményeket, emlékeket szerezni. Megmártózni Magyarország mesés fürdőiben? Felfedezni a hatalmas birtokon elterülő, titokzatos kastélyokat? Utazni a nosztalgia hullámain a jobbnál jobb múzeumokban? Gondosan összeállított programjaink után a Balaton-felvidék magyaros, házias konyháiba is betérünk. Szépkorúak, útra fel!

 

Tipp: szállásajánlatok nyugdíjasoknak senior kedvezménnyel>>

 

Éltető termálvízben gazdag gyógyfürdők

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő (Harkány)

A varázslatos gyógyvíz mellett fantasztikus csúszdapark és vízi világ gondoskodik a jól megérdemelt pihenésetekről a Harkányi Gyógyfürdőben.  Egy kis jakuzzi, szauna, masszázs vagy wellness szolgáltatáson túl erősen ajánlatott a gyógykezeléseket is szemügyre venni, melyek egy részét ráadásul a társadalombiztosítás is támogatja.

Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Fotó: Harkányi GyógyfürdőMagyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Fotó: Harkányi Gyógyfürdő

 

 

Hévízi Tófürdő (Hévíz)

A világon is ritka kincsnek számító Hévízi-tóban a test és a lélek is megfiatalodik. A nyáron átlagosan 36 fokos vízhőmérséklet igazán kellemes, amit úszókarikában lebegve élvezhettek ki a kék, vörös és fehér tündérrózsák között. Közben érdemes mélyeket lélegezni, hiszen a tó feletti párasapka pollen- és allergénszegény levegőt biztosít. Sőt! Próbáljátok ki az ásványi anyagokban gazdag iszappakolást is!

Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Hévízi TófürdőMagyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Hévízi Tófürdő

 

Tipp! Nincs kivel elindulni? Nem baj, mert ma már szuper, szervezett programokba is van lehetőség becsatlakozni! Kiránduljatok a tatai Öreg-tó körül, túrázzatok a Dunakanyarnál rétes majszolva, vagy mártózzatok meg az egerszalóki Saliris Resort Gyógyfürdőben! Foglaljatok máris! << A Szállásvadászon megtalálod a tökéletes hotelt! >>

 

 

Csodaszép kastélyok egy fejedelmi kiránduláshoz

Esterházy-kastély (Pápa)

Váltsatok jegyet egy élő tárlatvezetésre a pápai Esterházy-kastélyban és pillantsatok be a korhű enteriőrökkel megtöltött termekbe! Látni fogjátok, miként teltek a napjai az egykori barokk főúri lakóknak, akik teázni és táncolni is fognak előttetek csodaszép ruháikban. A nagyjából 45 perces tárlatvezetésen túl sok más program is akad az épületben. Járjátok végig a mesés kiállításokat is!

Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják - pápai Esterházy-kastélyMagyarország kincsei a szépkorúakat is várják - pápai Esterházy-kastély

 



Edelényi kastélysziget (Edelény)

Magyarország legnagyobb barokk kastélya, a 12 hektáros birtokkal rendelkező Edelényi kastélysziget. Kukkantsatok be a grófné szobájába, a pompás díszterembe és a nagy lakomák helyszínére, az étkezébe! Osszátok be az erőtöket, mert a 3800 négyzetméteres kastélyban lenyűgöző gyűjteményi kiállítások is lapulnak!

Szállástippek Edelény környékén>>

Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Edelényi kastélyszigetMagyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Edelényi kastélysziget

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 festői kastélyhotel és kúria Magyarországon
Elegancia, kényelem és felejthetetlen élmények: ezeket ígéri a következő 10 kastélyhotel, amelyek festői környezetben várnak benneteket.

 

 

Sok szép látnivaló egy helyen

Retro Design Center (Szentendre)

Egy kis nosztalgiázásra mindig szüksége van az embernek. Ejtsétek meg ezt a szentendrei Retro Design Centerben, ahol az 1970-es, 1980-as éveket idézhetitek fel! Az 1000 négyzetméteren elterülő, lebilincselő kiállításon 30 szocialista korból származó autó parkol. Ezen a felejthetetlen időutazáson még az egykor divatosnak számító lakásokba is benézhettek.

Szállástippek Szentendre és környékén>>

Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják - SzentendreMagyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Szentendre

 

 

Thorma János Múzeum (Kiskunhalas)

A Dél-Alföldön is bőven akad olyan úti cél, amiért megéri felkerekedni. Az egyik ilyen hely a Magyarország legnagyobb nagybányai művészeti kiállítását rejtő, kiskunhalasi Thorma János Múzeum. A Bay Gyűjteményben 32 hazai festő szemet gyönyörködtető alkotásával találkozhattok a falakon, melyeket hangos tárlatvezetésen ismerhettek meg jobban.

Szállástippek Kiskunhalas környékén>>

Thorma János Múzeum (Kiskunhalas)Thorma János Múzeum (Kiskunhalas)

 

 

Gyalogos túrázás és lelki feltöltődés a természetben

A Bodajki Kálvária (Bodajk)

A legrégebbi magyar búcsújáróhelyek közé tartozik a Bodajki Kálvária, mely a Bakony keleti peremén magasodik. Kövessétek szent elődeink nyomát a Segítő Szűz Mária-templomból a festői panorámát nyújtó Kálvária domb tetejéig! A művészi stációk mentén tett utazás a kopár földháton álló kereszteknél ér véget, ahol lesz idő kifújni magatokat.

Szállástippek Bodajk környékén>>

Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Bodajki KálváriaMagyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Bodajki Kálvária

 



A Dunaföldvári Kálvária (Dunaföldvár)

Dunaföldvár csendbe burkolózó kálváriájához meredek út vezet fel, melyet klasszicista stílusban emelt, öntöttvas domborművek kísérnek. Aki legyőzi a kaptatót, nem csupán a Kálvária dombon lévő keresztet és a Szűz Mária szobrot pillantja meg, hanem a nagyszerű kilátással is gazdagabb lesz.

 

 

Gasztrotipp a megkapó Balaton-felvidéken (Vászoly)

Vászoly egy igazi kincs a magyar tengernél, ahol a Balaton-felvidék hamisítatlan hangulata mellett kiváló ízekbe is belekóstolhattok. Foglaljatok asztalt a Zománc Bisztrócskába, mely a házias, magyar ételeket helyezi fókuszba – hibátlan minőségben!

Kicsit odébb, a Szent Jakab-forrásnál is tudunk kitűnő éttermet ajánlani, méghozzá a Kuti-Kerti Kisvendéglőt! A kiadós adagok, finom ízek és családias környezet miatt biztosan visszatértek majd erre a magyaros fogásokat felvonultató helyre.

Húzzatok kényelmes túracipőt, mert hazánk varázslatos kincsei csak rátok várnak!

Magyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Fotó: Zománc BisztrócskaMagyarország kincsei a szépkorúakat is várják - Fotó: Zománc Bisztrócska

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Játékos, többórás élményt kerestek a gyerekeknek a családi nyaraláson, ahol nem kell megküzdenetek a nyári hőséggel? Akkor fedezzétek fel Magyarország legjobb vizes játszótereit, ahol a lurkókat ezer pancsolós kaland várja, amíg a felnőttek a napvitorlák vagy a fák alatt lazítanak! Bár könnyen meglehet, hogy titeket is elbűvölnek majd a mókás vízi játékok!
Egészséges, hihetetlenül szórakoztató és felszabadító sétára hívunk benneteket, ahol Magyarország legjobb mezítlábas parkjait, Kneipp-ösvényeit járjuk be. Kiránduljatok a jó levegőn, cipő nélkül, miközben a talpatokat jótékonyan masszírozzák a természet ajándékai! Ezek a kellemes túrák egyáltalán nem megterhelőek, de az egészségre mégis pozitív hatást gyakorolnak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Mozdulj ki a fővárosból! – 10 lenyűgöző látnivaló és kirándulóhely Budapest környékén
Fővárosunk vitán felül egyedülálló, azonban ha már felfedeztük Budapest csodáit érdemes, akkor egy kicsit távolabb is merészkednünk a városi forgatagtól. Lélegzetelállító kirándulóutak, kastélyok és múzeumok várnak, ha autóba vagy vonatra pattanva a városon túli régiókat is jobban megismernénk.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
19 termálfürdő Magyarországon, ahol télen, hóesésben is fürdőzhetünk a szabad ég alatt a kültéri meleg vizes medencében
Különleges hangulata van télen, zimankóban és hóesésben fürdőzni a kültéri termálmedencében. Bemutatunk 19 olyan gyógy- és termálfürdőt Magyarországon, ahol ezt megtehetitek.